dodać żurawinę, rodzynki, skórkę pomarańczową, orzechy pekan, włoskie lub laskowe, migdały, wiórki kokosowe lub co nam tylko przyjdzie do głowy. Miękkie masło trzeba utrzeć mikserem lub pałką na puch, dodać cukier i dalej ubijać Gdy składniki się połączą dodajemy jajko i dalej ubijamy. Do masy stopniowo dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem waniliowym
KorniszonkiUpieczone korpusy wyjmujemy z piekarnika i jeszcze gorące ostrożnie wyjmujemy z foremek. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: do miski przekładamy masło, dodajemy cukier puder i miksujemy razem na puch. Następnie wkruszamy do ubitego masła twaróg oraz dodajemy ekstrakt i miksujemy do połączenia się składników. Krem przekładamy do szprycy i wypełniamy nim korpusy tartaletek. Owoce myjemy, truskawki kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarneśmietankowy – 2 czubate lyżki ( 40 g ) DODATKOWO: * maliny ( mogą być mrożone ) – ok. 250 g * biała czekolada – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Jajka ucieramy cukrem na puch. Dodajemy ole oraz mleko. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy, dzielimy na 2 części. Połowę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, do reszty dodajemy kakao. Wylewamy
Ostra na Słodkołyżki cukru galaretka wiśniowa 3 szt na 1 litr wody 1 litrowy słoik poziomek Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i zostawiamy do ostudzenia i zgęstnienia.Ubijamy jaja na puch z cukrem, dodajemy przesianą mąkę( przesiewam nad ubitymi jajami i delikatnie mieszam w tym samym czasie). Blaszkę prostokątną smaruje tłuszczem i wykładam papierem do pieczenia.Przekładam masę biszkoptową. Piekę
Różowa kuchniaDROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! DROŻDŻOWE CIASTO Z RABARBAREM! URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM! DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ
SMYKWKUCHNIzagotowujemy z cukrem, do odlanej części mleka wbijamy jajko dodajemy mąki i miksujemy na gładko, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, miksujemy. Dodajemy pokrojone galaretki, oraz startą gorzką czekoladą mieszamy delikatnie łyżką. Kremem przekładamy placki. Schładzamy w lodówce. Można udekorować polewą z czekolady. Mlekowita
Wanilia i Kardamonsposób, żeby dotykała całej powierzchni budyniu. Dzięki temu na jego powierzchni nie utworzy się kożuch. Odstawiłam do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu wymieszałam go ze zmiksowanym na puch masłem, dodając małymi porcjami budyń, żeby powstały krem zrobił się delikatny. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Teraz czas na upieczenie blatów z ciasta francuskiego. Ciasto rozwinęłam na blacie razem z papierem
Kuchnia u Krysicukier waniliowy - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - 2,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Jajka utrzeć (ubić) z ksylitolem (lub cukrem), ekstraktem waniliowym i ksylitolem z wanilią na puch. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, po każdym dodaniu, dokładnie miksować. Na końcu dodajemy stopione masło, całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do formy przesmarowanej masłem i obsypanej mąką
Smaczne Zdrowegotujemy z cukrem i wanilią, resztę mleka miksujemy z żółtkami, mąką oraz proszkiem budyniowym. Wlewamy na gorące mleko, cały czas mieszając gotujemy budyń, studzimy. Masło ucieramy na puch, dodajemy łyżka po łyżce budyń oraz kakao – dokładnie miksujemy. KREM ŚMIETANKOWY: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy schłodzoną, rozpuszczoną żelatynę. CAŁOŚĆ: Biszkopt
Ostra na Słodkodoprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową i – cały czas mieszając – gotujemy przez kilka minut, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody. Studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy dodając pod koniec cukier puder do smaku. Na koniec wlewamy lekko gęstniejącą galaretkę, krótko miksujemy. Przekładamy
Smaki Na Talerzumasła 1/2 szkl cukru 250 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia parę kropel esencji waniliowej groszki czekoladowe/kawałki czekolady gorzkiej 1. Masło miksujemy na puch razem z cukrem, następnie dodajemy jajko i krótko miksujemy. 2. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz esencję waniliową i całość miksujemy ale widełkami do ciasta. Na koniec
Gotowanie...to proste !się mleko i mieszamy do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji. Polecam mieszać trzepaczką, wtedy nie powstają żadne grudki. Powstały budyń studzimy. Masło w temp pokojowej miksujemy na puch i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Kremem przekładamy cienko blaty. ***u mnie widać 5 blatów, ponieważ jeden mi upadł i się połamał :( Ale ma być ich 6. Polewa Wszystkie składniki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuminut w temp 180 stopni. Ciasteczka po wyciągnięciu z piekarnika troszkę stwardnieją. Ciasteczka studzimy. KREM Jest to najłatwiejszy krem na świecie :) Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, dodajemy cukier puder-miksujemy i gotowe :) jeśli macie życzenie ciasteczka możecie przełożyć np nutellą, kremem z mlekiem w proszku, marmoladą, powidłami. Ja bardzo polecam krem maślany, jest pyszny. pamiętajcie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumleka zagotowujemy, zalewamy nim wiórki i odstawiamy do napęcznienia. Z pozostałego mleka i cukru gotujemy budyń, studzimy, następnie mieszamy z wiórkami. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy do niego po łyżce budyniu z wiórkami cały czas ucierając. Dodatkowo: herbatniki kakaowe (ja kupuję ostatnio duże opakowania chyba 400 g) masa kajmakowa czekolada mleczna Biszkopt kroimy na pół
Cynamonowe szczęścieBiszkopt orzechowy, migdałowy i kokosowy zrobić w ten sam sposób jak kawowy. Masa jajeczna: jajka ubić na parze z cukrem na jasną puszysta masę. Ostudzić. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując dodawać stopniowo masę jajeczną i ekstrakt waniliowy. Tort układać warstwami: biszkopt kawowy, 1/2 masy jajecznej (2 łyżki zostawić na wierzch), biszkopt migdałowy, kajmak, biszkopt orzechowy
Smakołyki Asi