puch - 3415 przepisów (strona:71/228)

torcik czekoladowy 120

cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej spirytus do smaku wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na parze (kąpiel wodna) a następnie odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo przestudzoną masę jajeczną, czekoladę i spirytus. złożenie ciasta: Krążki ciasta nasączamy alkoholem, przekładamy masą, trochę masy przeznaczamy na wierzch i boki. Tort dowolnie dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam

Domowy Smak Jedzenia
princessa zebra kokosowa 271

minutę. Rondel  zdejmuję z ognia, przykrywam folią spożywczą, tak by stykała się z masą (nie powstanie wtedy kożuch)  i odstawiam do wystygnięcia. Masło ucieram na puch. Dodaję po łyżce budyniu i łączę  na gładki krem.  Do kremu dosypuję wiórki i startą czekoladę, mieszam łopatką. Formę wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam ściśle warstwę

Cook&Love
Ciasto dyniowe z kremem i nutą cynamonu 126

łyżki cukru pudru Polewa 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto dyniowe: Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puch, dodać olej, wcześniej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i przyprawą do piernika. Następnie zetrzeć dynię na tarce o małych oczkach, dodać do ciasta, całość dokładnie wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 173

się ciasta ok.15 min.Upieczone ciasto odkładamy do wystudzenia. Budynie gotujemy z przepisu na opakowaniu dodając do mleka 5-6 łyżek cukru.Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch ok.3-4 min.Porcjami dodajemy zimny budyń Miksujemy do połączenia się składników. Na jeden płat upieczonego ciasta wykładamy krem i przykrywamy drugim płatem ciasta.Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.Przed podaniem posypujemy

Mała w garnku miesza
Ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 218

patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników. SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Naleśniki ruskie z serem żółtym 159

najmniej półgodziny – wtedy zmiękną i łatwiej będzie je zawijać. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy je i przeciskamy przez praskę lub rozgniatamy tłuczkiem na puch. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy boczek również pokrojony w kostkę i smażymy kilka minut. Ser rozkruszamy widelcem lub miksujemy blenderem. Ziemniaki, cebulę z boczkiem

e-PrzepisyKulinarne
Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 240

gustu.  Sernik z ricotty i śmietany kremówki, udekorowany borówkami i listkami świeżej mięty. Prosty i  szybki deser bez pieczenia, delikatny, kremowy, lekki jak puch, po prostu palce lizać ;) polecam Wam serdecznie :) **** Per chi è alla ricerca di un dolce tipicamente estivo dal gusto fresco e leggero, una soluzione ideale non potrà che essere

La grande e la piccola cuoca
Ciasto czekoladowe bez mąki 284

jajka 100 g gorzkiej czekolady 125 g mielonych migdałów  40 g tartej bułki Polewa: 100 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, wsypujemy ksylitol, szczyptę soli i miksujemy. Żółtka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę a żółtka wlewamy kolejno do masy maślanej. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko ostudzoną wlewamy

Różne smaki w kuchni
Placek ze śliwkami 159

przygotowania: 1. Masło lub margarynę rozpuścić w rondelku pozostawić do wystudzenia. 2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. 3. Śliwki umyć, wypestkować. 4. Jajka z cukrami zmiksować na puch.  dodać margarynę, zmiksować. 5. Partiami dodawać mąkę, a na końcu śmietanę. 6. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć śliwki skórkami do dołu. Piec

Kuchnia domowa Ani
Poniedziałek: Sałatka z arbuza z chmurkami z koziego sera 150

jest sycąca. Czas przygotowania : 10 minut Liczba porcji : 2 Soczysty arbuz, słodki melon, kwaskowe pomidorki, do tego kuskus dla nadania tej lekkiej kompozycji treści. Na wierzch lekkie jak puch chmurki z ubitego z jogurtem sera koziego. Jeśli nie lubicie smaku koziego sera możecie go zastąpić serem feta, którego słoność świetnie pasuje do słodkich składników sałatki. Sałatka jest super

Niedzielny kucharz
Ucieraniec ze śliwkami 205

cukier 1 szklanka  maka 2.1/2 szklanki proszek do pieczenia 1 łyżeczka śmietana  18% 4 łyżki śliwki 600 g Utarłam masło z cukrem na puch,dodawałam po jednym jaju i dalej ucierałam. Przesiałam make z proszkiem do pieczenia i dodałam do składników nadal ucierając. Formę prostokątną wysmarowałam margaryna i wyłożyłam papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyłożyłam

Różowa kuchnia
Cytrynowiec 191

szkl wody i wlać na gotującą się wodę cytrynową. Gotować, aż masa zgęstnieje, przelać do miseczki, przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo ostudzony budyń. Miksować, aż masa będze puszysta i bez grudek. Wyłożyć całość na nasączony biszkopt i wstawić do lodówki. Cytrynowa pianka : galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić

Pieguskowa Kuchnia
Babeczki ze śliwkami 169

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 8 dużych śliwek 16 sztuk migdałów cukier puder do posypania Wykonanie: 1. Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło (temperatura pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. 2. Śliwki umyć, przekroić na połówki i pozbawić pestek

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik bananowy z owocami 157

cytryny ▸3 duże banany  ▸dosłodzić wedle uznania  ▸ok.250 g np. świeżych truskawek  Przygotowanie: 1. Banany obieramy i rozgniatamy do konsystencji papki. Białka ubijamy na puch. 2. Do melaksera wrzucamy twaróg, banany i żółtka. Dolewamy sok z cytryny i dosładzamy wedle uznania. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy ubite białka porcjami i mieszamy już tylko

Zdrowie i pysznie na talerzu
CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 127

mleka gotujemy. W oddzielnej misce mieszamy żółtka, mąkę, cukier, budynie i szklankę mleka. Po wymieszaniu przelewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. M asło ucieramy na puch. Dodajemy do masła stopniowo wystudzoną masę oraz borówki lub jagody i mieszamy. Ostudzone ciasto kroimy na 2 blaty (1 grubszy, 1 cieńszy). 1 grubszy blat układamy na płaskiej powierzchni

Kuchnia w oparach