puch - 3415 przepisów (strona:65/228)

rajskie ciasto 1404

wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Galaretki kroimy w kosteczkę. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na wolnych obrotach na gładki krem. Dodajemy pokrojone w kosteczkę galaretki i mieszamy z kremem. wykonanie ciasta: Na jedne blat orzechowy wykładam

Domowy Smak Jedzenia
Piernikowy smaczek 19478

się zagotuje. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło (najlepiej wyjąć je z lodówki zanim weźmiemy się za robienie biszkoptu, a nawet wcześniej) ucieramy na najwyższych obrotach miksera na puch, a następnie dodajemy do niego stopniowo po łyżce budyniu i miksujemy aż się połączy. Galaretka porzeczkowa: 2 galaretki o smaku owoców leśnych (chyba, że znajdziecie gdzieś porzeczkowe) 1 słoiczek (250g

Cynamonowe szczęście
CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE Z INKĄ, BANANAMI I PIANKĄ STRACIATELLA 117

Studzimy. KREM KAWOWY: Zimny ser mascarpone ucieramy z zimną śmietaną na jednolity krem. Dodajemy kawę INKA i cukier puder, mieszamy. PIANKA STRACIATELLA: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na puch. Następnie cienkim strumieniem wlewamy rozrobioną w 2 łyżkach wody i podgrzaną ( ale nie gorącą ) żelatynę. Dokładnie ucieramy. CAŁOŚĆ: Schłodzony biszkopt odwracamy „do góry nogami”, nasączamy naparem

Ostra na Słodko
Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem 123

zostawać na wykałaczce). Odstaw do wystudzenia, a następnie wyjmij babę na paterę lub talerz. Polewa /wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej/ Masło utrzyj z cukrem pudrem na puch. Następnie zacznij dodawać porcjami serek, cały czas ucierając. Gotową polewą polej upieczoną babkę. Udekoruj ją orzechami i kandyzowanymi czereśniami. Babkę wstaw na około godzinę do lodówki, aż do zastygnięcia

Food Square
Rajska Fantazja 396

wlać rozmieszany budyń ze szklanki. Mieszać cały czas i gotując na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gotować przez minutę od momentu zagotowania. Ugotowany budyń wystudzić. Masło utrzeć na puch. Kiedy utarte dodawać w małych ilościach budyń, cały czas ucierając. Na końcu dodać ekstrakt z wanilii. Bita śmietana : wodę zagotować. Kiedy wrząca zalać nią galaretkę. Dokładnie wymieszać i schłodzić

mecooks
Ciasteczka orzechowe z kremem maślanym 131

wycinamy dowolne kształty ciasteczek-parzyście. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Studzimy KREM Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy cukier puder i miksujemy na gładko. Kremem przekładamy ciasteczka. Następnie polewamy je rozpuszczoną czekoladą. Przechowujemy w lodówce :) I gotowe, bardzo pyszne, chrupiące i mocno orzechowe ciasteczka z kremem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Krówka Na Biszkopcie 369

cukrem i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Krem budyniowy 2. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy pod folią aby nie było kożucha. 3. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu, aż do wykończenia składników. Przełożenie ciasta 4. Wystudzony biszkopt przekrawamy na pół i dolną warstwę nasączamy kawą. 5. Następnie wykładamy masę budyniową, przykrywamy drugim blatem

Gotowanie...to proste !
Keks świąteczny z bakaliami z białą czekoladą 137

suszone owoce. Odsączyć na sicie bakalie, dodać orzechy i wymieszać z łyżką mąki. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Masło utrzeć w misie z cukrem na puch. Dodać żółtka dalej ucierać. Następnie dodawać mąki, mleko i wanilię. Dodać ubitą pianę. Dodać bakalie i całość delikatnie przemieszać. Przelać ciasto do formy prostokątnej i równomiernie rozprowadzić ciasto. Upiec

AZgotuj!
Śnieżne ciasteczka – ciasteczka cieszyńskie 147

masła 280g mąki 120g posiekanych orzechów włoskich 90g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego do dekoracji Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Stopniowo wsypujemy orzechy oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Początkowo miksujemy, a gdy ciasto zrobi się zbyt gęste, mieszamy łyżką, lub wyrabiamy ręką. Z masy formujemy kulki wielkości

Smaki Na Talerzu
Ambasador wg Aleex 121

gotującego się mleka wlać przygotowaną mieszankę i całość doprowadzić do wrzenia. 12. Powstały w ten sposób budyń przykryć i odstawić do wystygnięcia. 13. Miękkie masło zmiksować na puch, stopniowo dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać spirytus i krótko miksować. 14. Masę podzielić na pół. 15. Do jednej części masy budyniowej dodać

W mojej kuchni
Tort makowy z kremem kawowym 1248

całą noc. 2. Po tym czasie mak dokładnie odsączyć i trzykrotnie zmielić w maszynce do mielenia. 3. Do zmielonego maku dodać roztopione masło. Wymieszać. 4. Utrzeć na puch żółtka z cukrem pudrem. 5. Do masy makowej dodać utarte jabłka, bakalie, kaszę manną i aromat. Dodać ubite żółtka z cukrem i wymieszać. Na koniec dodać ubite na sztywno białka

Kuchnia domowa Ani
Tort makowo marcepanowy 137

marcepan się połączy z serem, dodaję śmietanę i dalej ubijam aż krem zrobi się gęsty. Nie dodaję cukru, bo marcepan jest słodki. Krem maślany: Miękkie masło ucieram na puch. Jajko ubijam na parze z cukrem. Do utartego masła dodaję stopniowo jajko i ucieram. Nie dodaję więcej cukru bo marcepan jest słodki

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania