puch - 3415 przepisów (strona:59/228)

Ciasteczka Donaty 137

łyżeczka masła 60 g czekolady białej wiórki kokosa wiórki czekolady, kolorowa posypka, płatki czekoladowe itp. 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 2. Masło wraz z cukrem ucieramy na puch. Dodajemy żółtko, ucieramy do wchłonięcia, a następnie dodajemy mąkę, budyń w proszku, śmietanę i całość zagniatamy. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 4-5 mm i wycinamy ciastka o średnicy

Gotowanie...to proste !
kruchutkie serduszka a la markizy 86

cukru pudru lub więcej, do smaku 1/2 łyżki mleka w proszku lub do smaku ziarenka z 1/4 laski wanilii lub parę kropli ekstraktu waniliowego wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy cukier puder, miksujemy. Na końcu dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Gotową masą (cienką warstwą) przekładamy ciasteczka. Jeśli koś woli grubszą warstwę masy to proponuję podwoić składniki masy

Domowy Smak Jedzenia
tort migdałowo-orzechowy 116

cukru pudru sok z ½ cytryny 3 łyżki – mąki ziemniaczanej 250 g - zmielonych migda łów -ja pozostawiłam kawałeczki do chrupania szczypta soli Wykonanie Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Kakao zmieszać z mlekiem , dodać do utartych żółtek. Dodać zmielone orzechy , miąższ z wanilii . Wymieszać do połączenia składników. Tortownicę wysmarować masłem i oprószyć mąką ziemniaczaną. Gotowa masę przełożyć

mojej kuchni
tort migdałowo-orzechowy 124

cukru pudru sok z ½ cytryny 3 łyżki – mąki ziemniaczanej 250 g - zmielonych migda łów -ja pozostawiłam kawałeczki do chrupania szczypta soli Wykonanie Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Kakao zmieszać z mlekiem , dodać do utartych żółtek. Dodać zmielone orzechy , miąższ z wanilii . Wymieszać do połączenia składników. Tortownicę wysmarować masłem i oprószyć mąką ziemniaczaną. Gotowa masę przełożyć

w mojej kuchni
TORT SERCE Z CIASTA KRUCHEGO 128

energicznie mieszać, uważając aby nie powstały grudy, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się

RAROSSA
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 169

zgęstnieje, zestawić z ognia. Przykryć folią spożywczą w "kontakcie", by nie powstał kożuch. Odstawić do wystygnięcia masło wyciągnąć z lodówki odpowiednio wcześnie, by zmiękło, następnie utrzeć na puch z 2 łyżkam cukru do utartego masła, cały czas miksując dodawać po 1 łyżce wystudzonego budyniu. Następną łyżkę dodawać po dokładnym wmieszaniu poprzedniej. Budyń musi być dobrze wystudzony

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puchaty sernik z nutą cytryny i kokosa 107

Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć herbatnikami. 2. Warstwa serowo-cytrynowa: Galaretki i żelatynę rozpuścić we wrzątku, pozostawić do lekkiego stężenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubić na puch, dodać cukier, ser i dalej miksować aż składniki się połączą. Następnie wlać wolnym strumieniem galaretki i całość dokładnie wymieszać mikserem. Gotową masę serowo-cytrynową wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami

Szalona Kuchnia Eweliny
Makowiec japoński, makowiec z jabłkami 214

łyżki bułki tartej Wykonanie Mleko gotujemy, dorzucamy mak  i gotujemy 5-10 min. Do masy dodajemy bakalie, aromat migdałowy. Masę odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy na puch  z cukrem, po czym dodajemy żółtka. Do masy jajecznej dodajemy po łyżce masy makowej, cały czas miksując. Dodajemy proszek, bułkę i kaszę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej

Mieszam w Garnku
Miodownik z orzechową wkładką 234

Mleko podgrzewamy z dodatkiem cukru wanilinowego. Tuż przed momentem wrzenia wsypujemy kaszę mannę. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy zimny grysik. Opcjonalnie do masy można dodać odrobinę spirytusu lub rumu. Na blat miodowy wykładamy połowę masy grysikowej, wyrównujemy. Przykrywamy blatem orzechowym. Wykładamy pozostałą masę, wyrównujemy. Przykrywamy

Smaki Na Talerzu
sernik w polewie z chałwy 311

Delikatny i lekki jak puch sernik pod polewą z chałwy to moja propozycja na weekendowy wypiek. Wyraźna w smaku polewa zupełnie odmieniła smak klasycznego sernika. Był przepyszny.  *foremka 24*24 cm Składniki: paczka herbatników maślanych 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 500 ml śmietanki kremówki 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego na polewę: 10 dag masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomarańczowe tiramisu (Tiramisu all'arancia) 498

soku z pomarańczy. Krem przygotowałam na bazie serka mascarpone, ricotty i cukru pudru a d odatek gorzkiej czekolady to "kropka nad i". Deser jest niezwykle orzeźwiający, lekki jak puch, wprost rozpływający sie w ustach. Polecam Wam serdecznie i życzę smacznego!  **** Il tiramisù all'arancia è una variante del classico tiramisù dove il caffè viene sostituito

La grande e la piccola cuoca
torcik z kremem kakaowym i dżemem z aronii... 134

zabrał do pracy krem kakaowy: jajka ubijać mikserem z cukrem i solą w kąpieli do białości i powiększenia objętości masy i wystudzić, masło miękkie utrzeć na na gładki puch z kakao i aromatem rumowym, porcjami dodawać masę jajeczną i połączyć składniki mikserem każdy blat nasączyć gorzką herbatą, posmarować grubo kremem, nakryć blatem i posmarować grubo dżemem, nakryć blatem

W Mojej Kuchni Lubię
Imbirowe ciasto z ananasem i mąką kokosową 112

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu Wszystkie składniki mają być w temperaturze pokojowej. Tortownicę 18 cm wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem np. kokosowym/masłem. Białka ubić na puch dodawać po jednym żółtku, następnie dodać przesianą mąkę, mąkę kokosową, ksylitol lub wybrany słodzik, starty imbir, esencję waniliową, proszek do pieczenia i cały czas ubijać. Na koniec wlać mleko

AZgotuj!
GÓRA LODOWA 209

energicznie mieszać, uważając aby nie powstały grudy, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń Masa z mleka w proszku: Masło z wodą i cukrem zagotować pozostawić  do przestygnięcia. Do chłodnej masy dodajemy mleko

RAROSSA