puch - 3415 przepisów (strona:51/228)

NAJLEPSZE, BEZGLUTENOWE CIASTO KAKAOWE Z BORÓWKAMI 135

łyżeczki * sól – 1 szczypta * masło min.82% – 80 g * mleko – 100 ml * kakao – 2 łyżki + borówki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy Mix C Mix Pâtisserie Schär , szczyptę soli i proszek do pieczenia, krótko ucieramy. Wlewamy roztopione, schłodzone masło zmieszane z mlekiem oraz kakao – ucieramy krótko na gładką masę

Ostra na Słodko
Tort węgierski - czekoladowy tort z wiśniami w alkoholu 368

Biszkopt jest upieczony gdy drewniany patyczek wbity w ciasto jest suchy. Przygotowanie masy czekoladowej rozpoczynamy rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej i wystudzenia masy. Następnie ubijamy miękkie masło na puch. Do utartego masła dodajemy cukier i wszystko ucieramy, a następnie łączymy masę maślaną z żółtkiem. Na końcu dodajemy chłodną, rozpuszczoną czekoladę i dokładnie łączymy składniki.Masę można ucierać mikserem

Korniszonki
Czekoladowe ciasto z cukinią 108

dowolnie: mleczna, gorzka, deserowa) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach (razem ze skórką). Odstawiamy na bok. Jajka ucieramy z cukrem na puch, nie przerywając ucierania dodajemy małym strumieniem olej a następnie kawę. W oddzielnej misce mieszamy przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę. 2/3 sypkich składników dodajemy do masy jajecznej

Fascynacje Ani
Jagodzianki 92

oraz letnie mleko, mieszamy do momentu rozpuszczenia drożdży. Dodajemy mąkę, ponownie mieszamy. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok 10 minut). Jajka ucieramy z cukrem na puch. Mleko podgrzewamy, roztapiamy w nim masło. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, utarte jajka, olej, masło z mlekiem. Wyrabiamy gładkie ciasto. W razie gdyby kleiło się do rąk

Fascynacje Ani
Babka majonezowa z oreo 99

szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek majonezu 16 ciasteczek oreo Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, stopniowo dodajemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy majonez. Miksujemy do połączenia. Ciastka oreo kruszymy na mniejsze kawałki. Dodajemy do ciasta i delikatnie łączymy za pomocą

Fascynacje Ani
Ciasto tortowe 114

Pieczemy ok 25-30 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Zimny biszkopt przekrawamy na 2 blaty. Masa maślana: Kawę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wrzątku. Studzimy. Jajka ubijamy na puch z dodatkiem cukru (powinny kilkukrotnie powiększyć swoją objętość). Stopniowo dodajemy miękkie masło i ucieramy aż masa będzie jednolita i gładka. Pod koniec ucierania dodajemy rozpuszczoną kawę i kakao. Krótko

Fascynacje Ani
Marchewkowe ciasto z borówkami- przepis 104

oczkach (około 3 sztuki) 2 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki borówek lub jagód Wykonanie:    Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie ciągle mieszając dodajemy olej, marchewkę, cynamon i mąkę z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto,  na wierzchu układamy borówki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto ucierane z owocami 633

owoców, u mnie czerwona porzeczka i borówki Miękkie masło utrzeć z cukrem. Następnie cały czas miksować i dodawać po jednym całym jajku. Całość utrzeć na puch. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Masę wyłożyć na blaszkę 35x25 wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto jest gęste i  wierzch najlepiej ładnie wyrównać mokrą łyżką

Monia miesza i gotuje
Aromatyczne ciasto gryczane ze śliwkami 84

wyłożona papierem i posmarowana tłuszczem Śliwki umyć, przeciąć na połówki i wyjąć pestki. W moździerzu lub młynku zmielić goździki z cukrem trzcinowy. Jaja ubić z miodem, wanilią na puch, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec wlewać olej cały czas mieszając. Wylać ciasto na przygotowaną formę. Na wierzch ułożyć śliwki. Posypać cukrem z goździkami, posypać płatkami migdałowymi

AZgotuj!
Jogurtowe jagodzianki z serem 88

minut aż się zrumienią.  Kruszonka: W misce rozrabiam masło, smalec z mąką i na końcu dodaję cukier. Ser: Ser, żółtko, cukier i masło ucieram na puch

wesoła kuchnia
Ciasto ananasowe z kremem i galaretką 157

ziemniaczaną.  Do wrzącego mleka wlewamy przygotowaną mieszankę i gotujemy minutę- po tym jak pojawią się ,,strzelające bąble" -ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ubijamy na puch, dodajemy partiami zimny budyń.  Ostudzony biszkopt kroimy na 2 placki. Jeden blat nasączamy połową zalewy, na to wykładamy połowę masy budyniowej i układamy połowę ananasów, kładziemy drugi biszkopt, nasączamy

Gotuj z Agnes
Pieguskowe Ciasteczka Z Masła Orzechowego Bez Mąki ! 154

masła orzechowego bez dodatków 1 jajko kl M 1/2 płaskiej łyżeczki sody garść groszków czekoladowych (można pominąć) 70 g cukru trzcinowego 1. Jajko miksujemy razem z cukrem na puch. 2. Dodajemy masło orzechowe, sodę i groszki czekoladowe. Mieszamy całość i za pomocą dwóch łyżek wykładamy porcje ciasteczek na blaszkę o śred. 4 cm. Ciasteczka pieczemy w 170 stopniach

Gotowanie...to proste !
Pleśniak z czarną porzeczką 208

się z dzieciństwem, bo piekła je moja mama. Uwielbiam czarną porzeczkę a do pleśniaka idealnie pasuje. Przełamuje słodycz bezy. Fajnie jest się wgryź w piankę lekką jak puch i mega słodką. ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 4 żółtka  2 łyżki cukru 200 g masła szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka płaska kakao

wesoła kuchnia
Marysieńka 114

część mleka wymieszać z mąką, budyniem i żółtkami. Wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Przykrywamy folią, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ubijamy na puch, porcjami dodajemy budyń. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Poncz:  cukier zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy cytrynę i kilka kropel zapachu arakowego. Polewa: Czekoladę, masło oraz mleko umieszczamy w małym

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania