puszystą masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo (łyżka po łyżce) chłodny budyń. W wersji drugiej wystarczy ugotować oba budynie, dodając cukier. Wystudzić budynie. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, a następnie dodawać po jednej łyżce wystudzonego budyniu (cały czas miksując). Gotową masę wykładamy na spód z groszku ptysiowego. Wyrównujemy, lekko uciskając. Następnie na masie rozsmarowujemy (na całości
Słodkie okruszkimasło z mlekiem, mieszamy. Ściągamy rondelek z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż czekolada się rozpuści i uzyskamy jednolitą masę. Zostawiamy do przestudzenia. W misce ubijamy na jasny puch jajka z cukrem (miksuj około 4-5 minut). Następnie cienkim strumieniem wlewamy czekoladową masę miksując całość na najniższych obrotach miksera lub mieszając ręczną trzepaczką. Na koniec dodajemy sypkie
Słodkie okruszkideser. Mus wychodzi puszysty i delikatny. Można serwować go podając w małych słoiczkach dodając do tego małe kruche ciasteczko. Wykonanie w thermomix na dole. Żółtka i cukier ubić na puch za pomocą miksera. Około 5 minut. Masa musi zwiększyć objętość i nabrać bladego koloru. Mleko wlać do garnuszka zagotować, lekko przestudzić. Gorące mleko wlewać bardzo powoli do masy
Kuchnia Pokoleńszklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego lub masła 2 łyżki gorącej wody Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Jajka ubijam z cukrem pudrem na puch. Dodaję przyprawy, skórkę cytrynową, mielone migdały i orzechy i mieszam łopatką. Kandyzowaną skórkę cytrynową i pomarańczową drobno siekam i dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia
Słodki sentymentmleko razem z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy do niego przestudzony budyń. Na koniec cienkim strumieniem wlewamy gęsty ajerkoniak. Na ciasto z bezą wykładamy tężejący mus malinowy. Rozkładamy warstwę herbatników. Następnie wykładamy krem ajerkoniakowy
Smaki Na Talerzuzostawić do wystudzenia. Krem: Wszystkie składniki do przygotowania kremu muszą mieć jednakową pokojową temperaturę. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, miksując dodawać stopniowo serek na przemian wsypywać mleko w proszku , wystudzoną płynną żelatynę wymieszać z niewielką ilością kremu-3 łyżki i dodać do masy, ponownie zmiksować. Złożenie ciasta
Wanilia i Kardamonblaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Nasączamy go częścią kawy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Następnie naprzemiennie dodajemy serek homogenizowany (ważne by miał temperaturę pokojową) oraz wsypujemy mleko w proszku. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy do rozpuszczenia na małym ogniu. Dodajemy do niej łyżkę masy
Smaki Na Talerzulekko wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 55-60 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Zimne ciasto przekrawamy na 2 blaty. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy serek śmietankowy oraz śmietanę. Na końcu dodajemy aromat waniliowy. Pierwszy blat ciasta smarujemy kremem. Przykrywamy drugim blatem. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Fascynacje Aniżółtego 2 serki topione po 100 g 100 g masła 2 jajka kilka plasterków szynki konserwowej 1 czerwona papryka pieprz Sposób wykonania: Przygotować nadzienie: Masło utrzeć na puch, dodać serki topione jajka, papryką i szynkę pokropione w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na bok. Ser żółty zawinąć w folie spożywczą (bardzo szczelnie) i włożyć do garnka
Smaki Nataliistudzimy. Mleko lekko podgrzewamy (ma być letnie). Drożdże rozcieramy ze śmietaną i 2 łyżkami cukru (nie musimy odstawiać do wyrośnięcia) Jajka ucieramy z pozostałym cukrem i szczyptą soli na puch. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę, drożdże, mleko oraz masło. Zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto – do momentu aż będzie ładnie odchodzić od rąk ( w razie potrzeby podsypujemy
Fascynacje Anidokładnie mieszamy z żółtkiem, budyniem oraz mąką i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch dodajemy stopniowo budyń a następnie masę kajmakową i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki lub wiśniowy 2 łyżki spirytusu wymieszane z ok. 200 ml wody
Domowy Smak Jedzeniarozprowadzamy proszek budyniowy. Zagotowany sok zdejmujemy z ognia i wlewamy resztę soku z proszkiem budyniowym, zagotowujemy i odstawiamy. Ugotowany budyń studzimy. Następnie miksujemy masło z ewentualnym cukrem na puch, dodajemy po łyżce budyń aż do wykończenia. Gotowy krem wykładamy na przestudzone ciasto a następnie schładzamy w lodówce. Masa śmietanowa 5. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy
Gotowanie...to proste !blenduję na gładki koktajl. Piekarnik nagrzewam do temp. 165 st. C, grzanie góra plus dół bez termoobiegu. W misce mieszam mikserem (na najwyższych obrotach) jajka z cukrem, powstaje puszysty puch, który nawet podwoi swoją objętość. Do masy jajecznej wlewam rozdrobniony z olejem szpinak, mieszam krótko. Wsypuję przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, miksuję na niskich obrotach tylko
Zasmakuj Kuchnipozostałym mleku dokładnie mieszamy obie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Masę dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy kawę rozpuszczalną a do drugiej posiekaną czekoladę oraz alkohol
Domowy Smak Jedzenia