puch - 3415 przepisów (strona:40/228)

Kostka porzeczkowa 227

miksujemy do połączenia. Pozostałe mleko zagotowujemy, do wrzącego wlewamy utarte żółtka, zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń. Ugotowany budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, nie przestając ucierać dodajemy krem czekoladowy, a następnie po łyżce budyniu. Do gotowego kremu dodajemy pralinę i mieszamy, a następnie wykładamy i równomiernie rozsmarowujemy na ostudzonym biszkopcie

Cynamonowe szczęście
TRUSKAWKI ZAPIEKANE POD KOŁDERKĄ Z KOGLA MOGLA 91

żółtka * 3 łyżki cukru trzcinowego (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym na puch, do czasu, aż nie będą wyczuwalne grudki cukru. Truskawki pokroić w ćwiartki, umieścić je w naczyniu do zapiekania. Na wierzch wylać kogel mogel. Zapiekać w piekarniku nagrzanym

Zrób to smacznie
brzoskwiniowe wydmy siostry Anastazji 122

łyżkami cukru (do smaku). W pozostałym dokładnie mieszamy budynie wlewamy do gotującego się syropu. Mieszamy i gotujemy, aż zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. dodatkowo: 1 duże opakowanie delicji 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z syropu 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Na wystudzone ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Sernik Izaura 143

wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając ok 3-4 łyżki masy na wierzch ciasta, zabieramy się do przygotowania masy serowej, w dużej misce miksujemy miękkie masło na puch, następnie dodajemy cukier i cały czas miksując dodajemy partiami ser z wiaderka. Do masy serowej cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku a kolejno budyń i mąkę. Miksujemy do połączenia się

Blog kulinarny S9.PL
Szybkie ciasto 96

Pyszności! Składniki - 4 jaja - niecała szklanka cukru - łyżeczka proszku do pieczenia - pół kostki masła czyli 100 g – rozpuść, wystudź - niecałe 2 szklanki mąki pszennej Cukier z jajami utrzyj na puch. Wlej rozpuszczone masło, dodaj mąkę z proszkiem, zmiksuj szybko. Wylej na okrągła tortownicę lub inną formę do ciasta. Piecz w temperaturze 165-170 stopni około 40 minut

Z Kuchni Do Kuchni
Pyszne ciasto na śniadanie 93

pokrojonych w cząstki gruszek 📌 płatki migdałowe (uprażyć na suchej i gorącej patelni) 📌 na polewę: 2 łyżki miodu+2 łyżki masła +2 łyżki kakao +2 łyżki mleka. Jaja ubij na puch z cukrem. Owsiankę zalej 125 ml wody, odstaw na 3 minuty. Masło rozpuść, wystudz. Do ubitej masy jajecznej dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia , owsiankę , lekko wymieszaj tylko

Z Kuchni Do Kuchni
Pyszne ciasto ucierane z malinami 163

łyzeczka proszku do pieczenia blaszka 24 x 24 2 szklanki malin ,mogą być nawet mrożone tylko dzień wcześniej rozmrozić ,cukier puder do oprószenia, Masło miksujemy z cukrem na puch, potem dodać jajka ,budyń i mąkę wrocławska ,Ciasto wyłożyć na blaszkę dać maliny ,a na to posypkę ,Pieczemy 40 min w 180st .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Moje Wyroby
TRUSKAWKOWA PIANKA NA JĘZYCZKACH- pyszne ciasto bez pieczenia! 186

biszkopty podłużne – ok. 20-25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wodę gotujemy, rozpuszczamy galaretki, studzimy. Truskawki blendujemy. Po ostudzeniu galaretki dodajemy do zblendowanych truskawek, mieszamy. Dodajemy ubitą na puch śmietanę kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podłużnymi biszkoptami. Przykrywamy herbatnikami, lekko dociskamy, chłodzimy. Po schłodzeniu możemy posypać cukrem pudrem , polać lukrem

Ostra na Słodko
Pączki 93

przepis na domowe pyszne pączki. Z tego przepisu piekę pączusie od ponad 8 lat i powiem szczerze, że do tej pory nie wypróbowałam innego przepisu. Pączki są delikatne jak puch, a kiedy nadzieje się je pysznym dżemem, to po prostu rozkosz dla podniebienia. Mój mąż, który właśnie jest na diecie, a dziś miał przerwę 🙂 – zjadł

SprawdzonaKuchnia.pl
„Wstydu za grosz!” I kolejny ucierany placek. 92

półtorej szklanki mąki tortowej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - łyżka babki płesznik i łuski babki jajowatej (opcjonalnie)- genialne na jelitka - 4 jaja Jaja utrzyj z cukrem na puch, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, naisonka i chłodne , rozpuszczone masło. Wylej na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Wciśnij kawałki jabłek. Picz około 35-40 minut

Z Kuchni Do Kuchni
Dalgona coffee plus bonus 145

dalgona  Wszystko odmierzałam 15 ml miarką: 2 miarki kawy rozpuszczalnej (może być bezkofeinowa) 2 miarki cukru trzcinowego 2 miarki wody Wszystko wkładamy do naczynia i miksujemy mikserem na puch. ( Po 3 minutach ubijania dodałam jeszcze trochę cukru i kawy ( po ok. pół łyżeczki - wtedy zrobiła się gęstsza i bardzo puszysta) 2 szklanki dowolnego mleka lub mleka migdałowego

AZgotuj!
Wafle migdałowo -czekoladowe 109

gorzkiej czekolady - 100g zmielonych migdałów - 3/4 szklanki cukru - 4 jajka - 1,5 szklanki mąki - 70ml mleka - 5 g proszku do pieczenia Masło miksujemy z cukrem i jajkami na miękki puch. Dodajemy mąkę z proszkiem, migdały , czekoladę , mleko i miksujemy. Rozgrzewamy wafelnicę i nakładamy ciasto - pieczemy ok 3 min na złoty kolor i odkładamy na kratkę do wystygnięcia

Kuchnia Pełna Emocji
Kremówka 116

szybciutko dolewamy masę jajeczno - mączną, zdejmujemy z ognia garnek i szybko mieszamy tak aby nam sie w naszym budyniu nie porobiły grudki. Masło ucieramy w misce na biały, lekki puch- można dodać pod koniec ubijania łyżkę mleka żeby masło było bardziej puszyste i do takiego masła dodajemy budyń i znów miksujemy. Krem wykładamy na jedną warstwę ciasta, przykrywamy

Kuchnia Pełna Emocji
Keks Z Mleczną Polewą 137

mleczna: 2 łyżki masła 2 łyżki mleka 3 łyżki cukru około 8 łyżek mleka w proszku Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, esencję waniliową i miksujemy wszystko

Gotowanie...to proste !