puch - 3415 przepisów (strona:34/228)

Tort malinowy na Rocznicę Ślubu 95

Zagotować 1 litr wody. Budynie wymieszać w szklance zimnej wody. Ugotować na wrzątku gęsty budyń. Dodać galaretki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu malinowego. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając

Smakołyki Asi
Ciasto "Szampańskie" 99

czekoladą) 400 ml mleka 300 g cukru cukier waniliowy małe opakowanie 4 czubate łyżki masła Mleko i cukier gotujemy, aż zgęstnieje i powstanie kajmak. Po ostudzeniu ucieramy na puch z masłem. Dodatki: 1 pomarańcza 100 g gorzkiej czekolady 1 galaretka pomarańczowa   WYKONANIE: blat ciasta   gorący budyń szybko przykrywamy drugim blatem ciasta (i odstawiamy do ostudzenia

Domowe ciasta
Ciasto 3 Bit na krakersach 53

serek mascarpone kajmak w puszce KREM: 750ml mleka 20g cukru pudru 2 żółtka 40g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 200g masła Ugotować budyń. Miękkie masło utrzeć na puch i dodawać porcjami zimny budyń. KAJMAK: Puszkę włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować 5 minut. Po tym czasie ciepły kajmak rozsmarować na krakersach. ŚMIETANA: Ubić na wolnych

Wasze Przepisy
Puchowa chmurka 59

Ciasto delikatne jak puch i do tego bez pieczenia. Idealny deser na każdą okazję. Składniki 0,5 kg twarogu z wiaderka 2 śnieżki 2 galaretki 0,5 l wody herbatniki 2 łyżki cukru pudru 0,5 l mleka Przygotowanie Galaretki rozrabiamy we wrzątku zostawiamy do lekkiego stężenia. W tym czasie ubijamy śnieżki z mlekiem, twaróg mieszamy z pudrem

Wasze Przepisy
Makaron z krewetkami wg Aleex 99

Uwielbiam być w domu, gdy na dworze jest zimno i wietrznie. Patrzę na prószący za oknem śnieg, który puchową pierzynką pokrywa drzewa i krzewy. Puch osiada na dachach pobliskich domów i tworzy białą czapę także na małym daszku karmnika, do którego czasami przylatują już ptaki. Siadam na ciepłej podłodze, przy oknie i razem z Hugiem i Maniem oglądam

W mojej kuchni
Kostka orzechowo kajmakowa z kremem kawowym 66

mąkę i żółtka (najlepiej użyć do tego celu miksera). Mieszaninę wlewamy na gotujące mleko i  mieszając zagotowujemy. Kawę zalewamy niewielką ilością wrzątku i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce przestudzony budyń. Na zakończenie wlewamy kawę i alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody

Cynamonowe szczęście
Pączki z dżemem malinowym 92

przestudzone pączki nadziewamy szprycą wypełnioną dżemem malinowym lub innym ulubionym, posypujemy cukrem pudrem. 🍩 Pączkowe szaleństwo Poniżej znajdziecie kilka innych przepisów na smaczne i sprawdzone pączki. Spróbujcie wspaniałych delikatnych jak puch pączków Malasadas najpopularniejszych pączków na Hawajach! Pączki na piwie, czy inne z dodatkiem skórki pomarańczy również powinny Wam posmakować. Zapraszam serdecznie. Malasadas portugalskie pączki Pączki na piwie Pączki

SprawdzonaKuchnia.pl
tort czekoladowo orzechowy z nutą kawy 184

dokładnie mieszamy żółtka oraz budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń. Odkładamy ok. 3-4 łyżki masy do miseczki. Opcjonalnie do 1/2 części masy dodajemy kawę rozpuszczalną. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawowego, posłodzonego

Domowy Smak Jedzenia
Orzechowe wg siostry Anastazji 79

patyczka). Mleko, cukier oraz wiórki kokosowe umieszczamy w rondelku i doprowadzamy do wrzenia. Od zagotowania, stale mieszając, gotujemy jeszcze przez kilka minut (do zgęstnienia). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy masę kokosową. Czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką śmietanki w kąpieli wodnej. Składanie ciasta: Ciasto orzechowe – powidła – masa – biszkopt – polewa

Smaki Na Talerzu
tort czekoladowo orzechowo kokosowy 93

mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy budyń (w temperaturze pokojowej) i miksujemy na gładki krem. Gotową masę dzielimy na trzy równe części. Do jednej części kremu dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Gorąca czekolada ze złotą pianką 70

resztą składników. Gorącą czekoladę rozlewamy pomiędzy pucharki lub mniejsze szklanki (w zależności co wybierzemy wychodzą dwie lub trzy porcje). Śmietankę miksujemy z pastą miodową do złotego mleka. Miksujemy na puch. Naszą złotą śmietankę nakładamy na gorącą czekoladę (ilość wg upodobań, jeśli zostanie wam śmietanka można podać resztę np. z kawą). Gorące czekolady dekorujemy posypką lub startą czekoladą. Smacznego

Słodkie okruszki
Rurki z kremem budyniowym 108

mleka zagotować z cukrem dodać mieszankę budyniową i energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia. Budyń wystudzić przykrywając go folią spożywczą aby nie powstał kożuch. Masło o temperaturze pokojowej ucierać na puch  następnie cały czas miksując dodawać w kilku partiach budyń. ucierać aż składniki się połączą i powstanie gładki krem. Krem można nakładać za pomocą rękawa cukierniczego jednak najlepiej

Andzia Pichci
Gniocchi z twarogu, czyli pierogi leniwe 65

słodko, ale z pysznym sosem marinara. Czas : 15 minut Poziom trudności: Nie za trudne Liczba porcji: 2 duże Gniocchi z sera riccota to klasyka włoskiej kuchni. Delikatne jak puch kluseczki podawane na sto różnych sposobów. Pierogi leniwe to z kolei fundament kuchni polskiej, kiedyś stała i nieśmiertelna pozycja menu barów mlecznych i stołówek. Postanowiliśmy zrobić kuchnię fusion

Niedzielny kucharz
Róże karnawałowe 68

spirytusu 5 kostek smalcu do smażenia cukier puder do posypania dżem do dekoracji , u mnie wiśniowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mąkę przesypujemy do miski. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. utarte żółtka dodajemy do mąki, kolejno śmietanę i spirytus. Zagniatamy aż powstanie gładkie ciasto. W razie potrzeby możemy podsypać delikatnie mąki. Zagniecione ciasto wykładamy na stolnice delikatnie oprószoną

Blog kulinarny S9.PL
Wilgotna Babka Pomarańczowa 106

soku z pomarańczy tyle cukru pudru ile zabierze sok aby lukier był lekko gęsty ale lejący Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, oraz skórkę i sok z wyszorowanej

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania