puch - 3415 przepisów (strona:27/228)

Piernik bezglutenowy z czekoladą – najlepszy przepis! 58

piernika ( bez dodatku mąki! ) – 2 łyżki * masło min.82% – 160 g * mleko – 200 ml * kakao gorzkie – 4 łyżki + Delishios Schär SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy MIX IT Universal Schär , szczyptę soli, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia – krótko ucieramy. Wlewamy roztopione, schłodzone masło zmieszane z mlekiem oraz kakao – ucieramy krótko

Ostra na Słodko
CIASTO BISZKOPTOWE Z MAKIEM, CYTRYNOWĄ PIANKĄ I BRZOSKWINIAMI 92

śmietana 36% – 500 ml * cukier puder – 6 łyżek * brzoskwinie – ok. 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT KLASYCZNY: Żółtka z całymi jajkami ubijamy ok. 10 minut na puch. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ( stopniowo ) miksując na najmniejszych obrotach lub ręcznie. Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 180C. Studzimy. BISZKOPT

Ostra na Słodko
Ciasto Cytrynowiec wg przepisu Siostry Anastazji 99

wyłożonym papierem. Przy pomocy łyżki/widelca delikatnie zdrapujemy/ściągamy przypieczoną wierzchnią „skórkę” po to aby masa lepiej przystawała do ciasta,  przygotowanie masy cytrynowej: miękkie masło miksujemy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy chwilę aż powstanie jednolita masa. gotową masę cytrynową wykładamy i równomiernie rozprowadzamy po biszkopcie. Następnie układamy na niej

Blog kulinarny S9.PL
Kawa z koglem-moglem a `la kawa po wietnamsku. 82

tylko kawa, czy już deser. Taki sposób podania kawy wymyślili wietnamczycy, by przełamać gorzki posmak kawy, ponieważ w Wietnamie piję się głównie robustę. W oryginale do ubijania żółtek na puch dodaje się mleko skondensowane, wówczas pianka jest jeszcze bardziej spektakularna, a do parzenia kawy używa się specjalnego zaparzacza. Kawę przygotowałam w domowym expresie, bez dodatku mleka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciastka S 97

masła miękkiego 100 g cukru drobnego 1 jajko kl L 200 g mąki tortowej dodatkowo: 1 tabliczki gorzkiej czekolady 2-3 łyżeczka masła 1. Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie wbijamy jajko i znów miksujemy. 2. Teraz dodajemy mąkę, miksujemy i przekładamy do worka cukierniczego.  Ja używałam tylki Wilton 8B. Ciasteczka wyciskamy na papier do pieczenia

Gotowanie...to proste !
Karpatka 77

garnku się zagotuje zmniejszamy moc palnik. Rozrobiony proszek budyniowy wlewamy na gotujące się mleko i cały czas mieszamy, do powstania gęstego budyniu. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło zmiksować na puch. Przestudzony budyń dodajemy po 1 łyżce. Po każdym dodaniu chwilę miksujemy i dodajemy kolejną partię budyniu. Kem budyniowy rozsmarować na upieczonym cieście. Przykrywamy drugim blatem ciasta parzonego. Ciasto

Kulinarne przygody
Sernik z czekoladą i orzeszkami ziemnymi solonymi 75

średnicy 26 cm, wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto do formy, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stop. Podpiec ciasto. Masa serowa: Do miski dodać masło i żółtka, utrzeć  na puch. Następnie do utartej masy, dodawać po łyżce sera, ucierać, a na końcu wsypać proszek budyniowy.  Dobrze wymieszać składniki. Białka jaj ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać

Kuchnia Danusi
Ciasto Daktylowo Bakaliowe 70

łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 1 łyżka zimnego mleka Dodatkowo : około 1/2 słoika dżemu z czarnej bądź czerwonej porzeczki 1. Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. 2. Masło ucieramy na puch, następnie wbijamy po jajku i dalej ucieramy, dodajemy obie mąki, miód i proszek do pieczenia. 3. Teraz wracamy do daktyli, odsączamy je, ale nie całkowicie i staramy się

Gotowanie...to proste !
ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE / ROGALE MARCIŃSKIE 87

łyżką cukru, 2 łyżkami mąki i 4 łyżkami ciepłego, ale nie gorącego mleka – odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 minut w ciepłe miejsce. Jajka oraz żółtka ucieramy na puch, dodajemy wyrośnięty zaczyn oraz resztę ciepłego mleka. Wszystko razem mieszamy, wsypujemy mąkę przesianą z solą i zagniatamy ręcznie przez ok. 10 minut. Po zagnieceniu powoli wlewamy roztopione, przestudzone

Ostra na Słodko
Jak jeść pigwę i jej zdrowotne właściwości 54

dodawanie do pigwy nie tylko cukru, ale także różnych przypraw, takich jak cynamon, imbir, kardamon. Przeciwwskazania do jedzenia pigwy Pigwa nie jest zalecana dla osób cierpiących na przewlekłe zaparcia. Puch na skórze płodu może powodować kaszel i uszkadzać krtań. Nie można jeść kości, ponieważ zawierają one szkodliwe substancje. Pigwa to zdrowy owoc, choć o dość specyficznym smaku. Zdecydowanie

ProstePesto.pl
Ciasto migdałowe 102

pieczenia 50 mielonych migdałów lub drobno posiekanych płatków migdałowych (polecam od Skworcu ) 2 łyżki suchego maku 1 łyżka kakao Białka oddzielamy od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy kolejno po jednym żółtku i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywna pianę i ostrożnie mieszamy z powstałym ciastem. Ciasto dzielimy

Cynamonowe szczęście