puch - 3415 przepisów (strona:18/228)

Rogaliki drożdżowe z marmoladą lub powidłami 32

potem dolać mleko i dodać 2 pełne łyżki mąki. Wymieszać, przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10-15 minut.  3. W międzyczasie jajka z pozostałym cukrem utrzeć na puch.  4. Do jajek przesiać pozostałą mąkę, dodać sól, roztopione masło, olejek, wyrośnięty rozczyn. Ciasto miksować mikserem z hakami przez 8-10 minut. Uformować kulę, włożyć z powrotem

Kuchnia domowa Ani
Ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką 40

składniki na kruszonkę mieszamy i zagniatamy pomiędzy palcami, żeby składniki się połączyły. Odstawiamy do lodówki. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masło miksujemy na puch. Dodajemy cukier i sól. Znów miksujemy. Dodajemy po jajku i za każdym razem miksujemy. Masa może wyglądać jakby była zważona. Nie przejmujcie się tym, ponieważ tak ma być

Relaxtime
Delikatna pianka z jogurtem greckim i galaretką. 49

Delikatna pianka z jogurtem greckim i galaretką. Pyszny i delikatny puch z jogurtu i galaretki, jest to faworyt w moim domu. Jeśli szukasz pysznego deseru z małą ilością kalorii to tą piankę możesz jeść bez wyżutów sumienia. Słodka i jednocześnie deliatna pianka o cudowny kolorze, jest szybka w przygotowaniu i jest to super deser na każdą porę roku

Zdrowy Styl Joanny
MIĘCIUTKIE BUŁECZKI ZE ŚLIWKAMI. Z NUTĄ CYNAMONU 32

cukru oraz drożdże, wymieszać razem. Kiedy zacznie wyrastać, wlać w dołek w mące, przysypać mąką z brzegów i odczekać, aż dobrze wyrośnie.  Kiedy zaczyn będzie wyrastał, ubić na puch jajko i żółtka, razem z cukrem. Dodać do mąki. Wlać również śmietankę kremówkę. Wyrabiać, aż ciasto stanie się gładkie i jednolite. (Ja robiłam to przy użyciu haków miksera

Walijskie Pichcenie
Miodowy orzechowiec z kremem i biszkoptem toffi +FILM 97

blaszki (takiej samej w jakiej piekliśmy spody) pieczemy ok 15 minut w temp 180 stopni grzanie góra dół bez termoobiegu  KREM Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie stopniowo dodajemy wcześniej przygotowany budyń też w temp pokojowej  Krem dzielimy na dwie części Na pierwszy spód miodowy wykładamy połowę kremu, przykrywamy biszkoptem toffi, wykładamy resztę kremu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto bez mąki 51

ekstraktu waniliowego Frużelina: 300 g wiśni świeżych lub mrożonych 2-3 łyżki cukru/erytrolu 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej ew. 2 łyżki nalewki wiśniowej/brandy Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: Jajka ubij na puch z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 10 min na najwyższych obrotach miksera do uzyskania jasnej i puszystej masy o 2-3-krotnie większej objętości) Do masy przesiej mąkę

Słodki Blog
Sałatkowe hity! 41

kolorowa sałatka makaronowa, którą wykonamy z zaledwie z pięciu podstawowych składników i doprawimy pysznym, kremowym sosem. Rewelacyjne połączenie smakowe, które z pewnością zachwyci podniebienia wszystkich gości.   Sałatka łabędzi puch Przepis tutaj (KLIK) Smaczna, łatwa w przygotowaniu i pięknie prezentująca się na stole sałatka warstwowa. Świetnie sprawdzi się na święta, imprezy rodzinne i przyjęcia.   Sałatka z jajkiem

Blog z Apetytem
Bananowiec z jabłkami siostry Anastazji 32

obie mąki. Pozostałe mleko wraz z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Banany miksujemy wraz z sokiem z cytryny. Jabłka obieramy, trzemy na dużych oczkach tartki. Jeśli są bardzo soczyste, delikatnie odciskamy z nadmiaru soku. Owoce dodajemy

Smaki Na Talerzu
Maślano-budyniowe ciasto ze śliwkami 32

Podzielić na połówki lub ćwiartki, jeżeli śliwki są duże.  2. Blaszkę przygotować, rozgrzać piekarnik do 180*C.  3. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie wbijać po jednym jajku, miksować. Jeśli ciasto będzie wyglądać jak zważone, to się nie przejmować😊  4. Dodać obiad mąki i proszek do pieczenia, zmiksować tylko

Kuchnia domowa Ani
PUSZYSTY SERNIK Z ANANASOWYM MUSEM 39

waniliowym na puszystą, gęstą  masę. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego rozpuszczone masło, proszek budyniowy oraz aromat. Wymieszać dokładnie łyżką (ja mieszałam szeroką, drewnianą łyżką). Ubite na puch jajka z cukrem dodawać w 2-3 partiach do miski z twarogiem mieszając całość łyżką.  Spód i boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Proponuję również przedłużyć wysokość

Walijskie Pichcenie
Ciasto Rafaello bez pieczenia-pyszne i szybkie+FILM 44

gotowało Do miseczki dajemy mąki pszenną i ziemniaczaną, żółtka, i wszystko dokładnie mieszamy-wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń miksujemy Dodajemy wiórki i wódkę i miksujemy nie długo do połączenia Kremem przekładamy warstwy krakersów (mamy mieć 4 warstwy krakersów i 3 warstwy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciacho ze śliwkami, borowkami i kruszonką 32

masła  2 łyżki mąki  2 łyżki cukru 2 łyżki wiórek kokosowych  Dodatkowo: kilkanaście śliwek  garść borowek  WYKONANIE  Jajka ubijamy z cukrem na biały puch, dodajemy olej, następnie porcjami jogurt naturalny. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę o wymiarach 20×30 cm.  Śliwki przekrawamy

słodki bratek
Sernik Łabędzi Puch 34

Częstujcie się kochani, sernik jest pyszny, kremowe wnętrze i dla kontrastu słodkości, kwaskowy dżem jagodowy. Magia na talerzyku i euforia smaku w ustach. Życzę smacznego moi Drodzy. Sernik Łabędzi Puch - przepis. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wieniec frankfurcki z jagodami i kremem 45

cukru 70 g mąki ziemniaczanej 100 ml wody Dodatkowo :  krokant do dekoracji  ewentualnie świeże borówki Sposób przygotowania:   1. Zrobić ciasto: miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku, a potem sok z cytryny. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy z kominem

Kuchnia domowa Ani
Śmietankowa Fantazja – pyszne ciasto z kremem krówkowym, galaretką i śmietankową pianką 58

masa krówkowa – 400 g * adwokat – 70 ml * śmietana 36% – 400 ml * żelatyna – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Jajka ubijamy z cukrem na puch – przez 10 minut. Dodajemy olej, miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. 3/4 ciasta wykładamy na blachę z papierem do pieczenia. Do reszty dodajemy kakao, wylewamy

Ostra na Słodko