puch - 3415 przepisów (strona:15/228)

Czekoladowe ciasto z cukinią 40

Cukinię zetrzeć na dużych oczkach. Można ze skórką, jeśli cukinia jest młoda. Startą cukinię odstawić na chwilę, po czym odcisnąć z nadmiaru płynu.  2. Jajka ubić na puch z cukrem. 3. W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę. 4. Do ubitej masy jajecznej dodać olej, potem suche składniki, a na koniec cukinię. Zmiksować

Kuchnia domowa Ani
Maślane ciasto ze śliwkami i kruszonką 289

Wymieszaj do uzyskania okruchów. Wstaw do lodówki. Ciasto Śliwki umyj, osusz, a następnie usuń pestki i podziel na ćwiartki. Masło utrzyj z cukrem pudrem i szczyptą soli na biały puch (ok. 7 min). Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując około minutę. Dodaj śmietanę i zmiksuj. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodaj do ciasta w dwóch turach

Słodki Blog
SERNIK WARZONY - Z DOMOWEGO TWAROŻKU 47

wystudzenia. Następnie blendujemy. DAL SZA CZĘŚĆ:  2 dowolne galaretki rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Na spód tortownicy wykładamy biszkopt lub biszkopty. Nasączamy kawą lub herbatą. Masło ucieramy na puch, wsypujemy puder. Gdy dobrze się utrze dodajemy po łyżce twarożku. Pod koniec do smaku dodajemy olejek i sok z cytryny. Masę wykładamy na biszkopt. Nakładamy owoce. Zalewamy tężejącą

Pani na deser
Tarta jabłkowo - serowa keto, na orzechowym spodzie 39

sposób fotogeniczny na talerzyku - nie jest proste. W tym jej urok, to nie tort, to kremowy, pyszny deser,  bez cukru, a przepełniony subtelną, cynamonową, jabłkową słodyczą. Łączy puch ubitej śmietanki, kremowość serka mascarpone  i chrupiącą słodycz jabłek.  Wszystkie te dobra osadzone na biszkopcie,  w którym wyczuwalny jest orzechowy posmak. Szczerze - to kompozycja mało oryginalna

Kronika Piekarnika
Sernik na zimno - tylko 2 składniki 39

profilu na Ig → https://www.instagram.com/reel/C9IK8woI48s/ Przepisy na serniki na zimno Na moim blogu znajdziesz też inne przepisy na serniki bez pieczenia: Sernik na zimno z mango Ciasto śnieżny puch z jeżynami Sernik z mango na zimno Sernik dyniowy na zimno Sernik na zimno z jeżynami Sernik cappuccino na zimno Więcej kulinarnych inspiracji na moim Instagramie Po więcej

Kulinarne przygody Gatity
Pychotka / Pani Walewska 45

mleka zagotować, wlać mieszankę budyniową i gotować i mieszać, aż zgęstnieje. Wierzch budyniu przykryć folią. Ostudzić całkowicie.  5. Masło i budyń powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyniu i ucierać.  6. Na jeden kruchy spód wyłożyć masę budyniową, przykryć drugim blatem. Ciasto schłodzić minimum 8 godzin.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Lody z masłem orzechowym 55

mleka skondensowanego słodzonego 200 g masła orzechowego bez cukru szczypta soli * Śmietanka i mleko powinny być dobrze schłodzone. PRZYGOTOWANIE Śmietankę i mleko skondensowane zmiksuj na puch (ok. 15 min). Dodaj masło orzechowe, sól i zmiksuj do połączenia. Przykryj folią spożywczą i wstaw do zamrażalnika na min kilka godzin do zmrożenia

Słodki Blog
Ciasto Biały Lion 59

mleko wlewamy przygotowaną mieszankę. Gotujemy przez chwilę, cały czas mieszając, aż do wyraźnego zgęstnienia. Gotowy krem przykrywamy folią (powinny się stykać) i odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Na koniec wlewamy sok z cytryny, miksujemy do połączenia. Składanie ciasta: Ryż preparowany łączymy w dużym garnku z masą kajmakową. Wykładamy na upieczony biszkopt

Smaki Na Talerzu
Ucierane Ciasto Maślano Jogurtowe Z Owocami 51

łyżeczka proszku do pieczenia 60 g jogurtu naturalnego kilka kropel esencji waniliowej truskawki i rabarbar ale tak aby nie przesadzić z ilością 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, oraz esencję waniliową. Mieszamy wszystko łyżką

Gotowanie...to proste !
Sernik na zimno z mango 43

słodkich deserów. Także bez grzechu można zjeść od razu dwa kawałki 😃. Przepisy na serniki ma zimno Na moim blogu znajdziesz tez inne przepisy na serniki bez pieczenia: Ciasto śnieżny puch z jeżynami Sernik z mango na zimno Sernik dyniowy na zimno Sernik na zimno z jeżynami Sernik cappuccino na zimno Więcej kulinarnych inspiracji na moim Instagramie Po więcej

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Czarna Owca 88

gęsty budyń (potrwa t dłuższą chwilę). Odstawić do wystudzenia, wierzch nakrywając folią, by dotykała budyniu (w ten sposób nie zrobi się kożuch) Przygotować krem budyniowy: Masło utrzeć mikserem na puch (na gładką, puszystą masę), następnie dodawać po łyżce wystudzonego budyniu ugotowanego wcześniej. Miksować, aż powstanie gładki krem. Uwaga - masło i budyń muszą być w tej samej pokojowej temperaturze

Lekcje w kuchni
Przepyszne i łatwe ciasto Cappuccino z mleczną pianką +FILM 48

ogniu i gotujemy mieszając by się nie przypaliło, gotujemy do zgęstnienia. Studzimy do temp pokojowej (ja sobie budyń gotuje wieczorem dzień wcześniej) Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń i wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy kawę cappuccino. Pierwszy spód biszkoptu nasączamy lekko kawą, wykładamy krem i przykrywamy drugim spodem-też można go lekko nasączyć kawą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ucierane ciasto „Śnieżka” 47

proszku) 260 g mleka 1 op. galaretki wiśniowej 1 op. galaretki cytrynowej Dodatkowo: 150 g czekolady 2 łyżki śmietanki 30% Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem pudrem na puch (masło powinno być wyjęte z lodówki co najmniej 2-3 godziny wcześniej). Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym razem miksujemy do połączenia. Obroty miksera nieco zmniejszamy i wsypujemy

Smaki Na Talerzu
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką 42

cukier waniliowy Przygotowanie Składniki na kruszonkę razem zagnieść i do lodówki na 1 h żeby się schłodziło. Ubijamy całe jajka ze szczyptą soli i cukrem na puch, dodajemy jogurt i olej dalej chwilę ubijając. Następnie suche produkty przesiać i drewnianą łyżką wymieszać do połączenia się składników. Wylać na blachę. Ułożyć śliwki i na wierzch dodać

Wasze Przepisy
Czekoladowo-herbatnikowy zawrót głowy 415

szkl.) wraz z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia (+ dodatkowo 2 minuty). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy do połączenia. Dodajemy niewielką ilość rumu. Masę budyniową wykładamy na masę czekoladowo-herbatnikową, wyrównujemy. Posypujemy tartą czekoladą

Smaki Na Talerzu