puch - 3415 przepisów (strona:17/228)

Ciasto Orzechowa Krówka bez pieczenia 397

puszkę z kajmakiem włożyć do niedużego garnka z wodą. Garnek wstawić na gaz i podgrzewać na niedużym ogniu, aby kajmak się rozpuścił. Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować na puch. Następnie dodawać porcjami przestudzony budyń. Miksować do połączenia składników. Blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę jasnych herbatników. Rozsmarować 1/2 puszki kajmaku

Danka Pichci
Wafle z masą orzechową, powidłami i mini biszkoptami 50

mleko, podgrzewamy aż do zagotowania. Zdejmujemy z palnika, i do gorącego mleka wsypujemy orzechy, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia (w tym czasie orzechy powinny wchłonąć płyn). Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimną masę orzechową. Jeden z wafli smarujemy częścią powideł, przykrywamy drugim waflem, następnie wykładamy połowę masy orzechowej, rozkładamy na niej, jeden obok drugiego, mini biszkopty, przykrywamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto świąteczne SŁODKI PIERNICZEK-po prostu wspaniałe +FILM 53

papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego o 180 stopni piekarnika grzanie góra dół bez termoobiegu i pieczemy ok 15-20minut. KREM Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, dodajemy do niego stopniowo ostudzony grysik. Pierwszy spód biszkoptu krówkowo makowego lekko nasączamy herbatą, smarujemy cienko powidłami i wykładamy trochę kremu. Na krem dajemy biszkopt piernikowy, nasączamy lekko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Najlepsze sałatki na spotkania rodzinne 72

święta 5. Sałatka rukolowa z kurczakiem 6. Sałatka Mimoza 7. Sałatka makaronowa z kurczakiem, brokułem i serem cheddar 8. Sałatka Jajeczna z Szynką i Porem 9. Sałatka Łabędzi Puch 10. Warstwowa sałatka z selerem konserwowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Najlepsze sałatki na spotkania rodzinne pochodzi z serwisu Babskie Porady

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ciasto Beatka 54

energicznie, aby nie było grudek. Gotować 3 minuty na małym ogniu, ciągle mieszając. Ugotowany budyń przykryć folią, tak aby go dotykała i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch przez 10 minut. Następnie stopniowo dodawać po łyżce ostygniętego budyniu. Krem podzielić na 3 części.  Galaretki agrestowe rozpuścić w litrze gorącej wody. Galaretki wiśniowe rozpuścić również

kulinarne odsłony pati
Sałatka Łabędzi Puch 286

wykładamy starty ser i żółtka. Ponownie smarujemy majonezem. Na koniec wykładamy poszatkowaną kapustę a na nią prószymy szczypiorkiem. Sałatkę chłodzimy w lodówce. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Łabędzi Puch pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
3 bit z malinami 91

odparowania, przykryć folią aby nie zrobił się kożuch i odstawić do  wystygnięcia. Ważne jest aby podczas studzenia budyniu nie mieszać.   Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu, aż do skończenia. Krem ma być gładki i puszysty. Można dać dla smaku kilka kropel migdałowego ekstraktu, idealnie komponuje się smakowo.   Krem śmietankowy

Wanilia i Kardamon
Ciasto Malakoff z cointreau i frużeliną wiśniową 170

Szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotującego się wlać zmiksowaną   zawiesinę i ugotować gęsty budyń. Zestawić z ognia i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu aż powstanie krem, na sam koniec dodać sok z cytryny i likier ponownie zmiksować. Poncz: Sok pomarańczowy wymieszać z likierem cointreau . Jedną warstwę biszkoptów

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowy 59

godziny. Masa: 1 kg sera z wiaderka 5 jaj + te 2 białka 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. oleju 1 budyń śmietankowy Jaja ubić z cukrem na puch, dodać olej, budyń i na końcu ser (masa może być bardzo rzadka). Ciasto z lodówki wyłożyć na blaszce z papierem, na to wylać masę i piec około

Wasze Przepisy
Ciastka bankietowe kawowo- wiśniowe 69

masła Kawę zalewamy szklanką wrzątku. Odstawiamy, aby fusy opadły. Przecedzamy przez sitko o gęstych oczkach do garnka. Gotujemy do "nitki". Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło spieniamy na puch. Bardzo powoli dodajemy po łyżce masy kawowej i miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Polewa: 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 3-4 łyżki masła 3 łyżki kakao

Domowe ciasta
Biszkopt z kremem i galaretką III 75

ucieramy z cukrem waniliowym, mąkami i ½ szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Roztworem budyniowym zalewamy gotujące mleko z cukrem. Gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dostajemy ostudzoną masę budyniową.   Składniki na masę jabłkową:   4 jabłka obrane i starte na tarce o grub ych oczkach   1 galaretka pomarańczowa   Starte

Domowe ciasta
Kruche ciasteczka pistacjowe z kremem pistacjowym 58

łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 30g zmielonych pistacji solonych Ponadto: krem/masło pistacjowe do przełożenia (*) Kruche ciasteczka pistacjowe z kremem pistacjowym - przygotowanie: Masło z cukrem utrzeć na puch i następnie połączyć z jajkiem, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Na końcu należy wmieszać uprzednio zmielone pistacje. Powstałe ciasto rozwałkować na 2-3 mm i wykrawać z niego okrągłe

Di gotuje
Rogaliki drożdżowe z marmoladą lub powidłami 53

potem dolać mleko i dodać 2 pełne łyżki mąki. Wymieszać, przykryć i odstawić do podrośnięcia na 10-15 minut.  3. W międzyczasie jajka z pozostałym cukrem utrzeć na puch.  4. Do jajek przesiać pozostałą mąkę, dodać sól, roztopione masło, olejek, wyrośnięty rozczyn. Ciasto miksować mikserem z hakami przez 8-10 minut. Uformować kulę, włożyć z powrotem

Kuchnia domowa Ani
Ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką 60

składniki na kruszonkę mieszamy i zagniatamy pomiędzy palcami, żeby składniki się połączyły. Odstawiamy do lodówki. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masło miksujemy na puch. Dodajemy cukier i sól. Znów miksujemy. Dodajemy po jajku i za każdym razem miksujemy. Masa może wyglądać jakby była zważona. Nie przejmujcie się tym, ponieważ tak ma być

Relaxtime