puch - 3415 przepisów (strona:10/228)

PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2520

. Dodajemy odlane mleko kokosowe i obie mąki – miksujemy. Masę jajeczną wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy budyń, s tudzimy. Masło ucieramy na puch i łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń kokosowy. Dodajemy likier i kokos – mieszamy, chłodzimy. BEZA WŁOSKA: Białka ubijamy z solą do momentu „miękkich wierzchołków”. Wodę

Ostra na Słodko
Rolada malinowa łaciata 134

Rolada którą robi się szybko, jest lekka jak puch i mocno malinowa. Polecam dla łasuchów i nie tylko. Miłośnicy malin będą zadowoleni. Moja wersja nie jest mocno słodka. biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao  krem: 400 ml śmietany kremówki(...)miski wbijam białka, najlepiej jak będą miały temperaturę pokojową , dodaję odrobinę soli i miksuję na sztywno. Dodaję cukier stopniowo i dalej ubijam, na końcu dodaję żółtka i ubijam na puch. Dodaję przesianą mąkę i proszek do pieczenia i mieszam już łyżką drewnianą. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia. Odkładam trzy łyżki ciasta do którego dodaję kakao

wesoła kuchnia
Torcik Śnieżny Puch z marcepanem, bez pieczenia 237

wszyscy mamy szczęście oglądać puszysty śnieg za oknem-ale dzięki poniższemu przepisowi na delikatny,puszysty i pyszny torcik, każdy może mieć swój kawałek zimy na talerzu 🙂 Torcik Śnieżny Puch jest bardzo(...)wdzięczny w wykonaniu (nie może sie nie udać!). Zrobicie go łatwo i szybko, bez korzystania z piekarnika-i zapewne równie szybko będzie on znikał z […] Artykuł Torcik Śnieżny Puch z marcepanem, bez pieczenia pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Piernik z gwiazdką 176

kropel cytrynowego olejku     Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 4 lyżki dmuchane gwiazdki     Babka cytrynowa Do misy wbijajmy jaja i wsypujemy ksylitol,ubijamy na puch. Masło miękkie dodajemy do ubitych jaj i miksujemy na lekkich obrotach.Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do reszty składników. Na samym końcu dodajemy parę kropel(...)mąką, przekładamy ciasto cytrynowe.Pieczemy w 170 stopniach 50 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu kroimy w 1 centymetrowe kawałki i wykrawamy formą gwiazdki. Ciasto piernikowe Jaja ubijamy z ksylitolem na puch, dodajemy przyprawy korzenne miód , mąkę, śmietanę. Łopatką mieszamy ciasto.Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy do formy 1/3 ciasta i równo w rzędzie kładziemy gwiazdki .Wykładamy

Różowa kuchnia
Piernik z kremem cytrynowym 161

orzechów przyprawa do piernika Krem: 1 kostka masła 2-3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 3/4 szklanki wrzątku Sposób przygotowania: 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawać stopniowo po jednym żółtku, a później partiami następne składniki. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać całość. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem(...)piec w 180 st.C przez ok 50 minut. 2. Zrobić krem, we wrzątku rozpuścić galaretkę i odstawić do lekkiego stężenia. 3. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, potem dodać tężącą galaretkę i dokładnie zmiksować całość. Masę odstawić, by trochę stężała. 4. Wierzch dobrze wystudzonego ciasta posmarować kremem. Posypać tartą czekoladą. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tort serowo-śliwkowy 257

masę serową jogurt naturalny, 300g twaróg sernikowy, 500g jajka, 2 szt cukier, 2 łyżki cukier waniliowy, 2 opak żelatyna, 5 łyżeczek Przygotowanie Jajka z cukrem ucieramy na puch. Mąkę przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem(26cm). Pieczemy 20 minut w temperaturze 180st. Studzimy, odrywamy papier, przekładamy z powrotem do formy. Śliwki(...)biszkopt, pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami wody, aby napęczniała, po kilku minutach rozpuszczamy.  Białka ubijamy na sztywno, odkładamy. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy jogurt i twaróg, miksujemy do połączenia składników. Nadal miksując dolewamy ciepłą jeszcze, ale nie gorącą żelatynę. Na końcu dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy. Wykładamy całość na masę

Gotowanie moimi oczami
Ciasto Śnieżny puch 212

Wszyscy robią Śnieżny puch upiekłam(...)Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy. Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć się pysznym kawałkiem ciasta do kawy czy herbaty. Ciasto Śnieżny puch. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Muffinki marchewkowe z kremem orzechowym 121

szczypta soli krem: 200 g masła 300 g gotowej masy orzechowej z kawałkami orzeszków Helio ponadto: papilotki do muffinek Jajka utrzeć z brązowym cukrem i cukrem migdałowym na puch. Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z migdałami i proszkiem,szczyptę soli oraz olej. Miksować jeszcze przez chwilę. Na koniec dodać startą marchewkę i wymieszać już za pomocą łopatki. Papilotki(...)specjalnych formach  do wypieku babeczek ,napełnić je do 3/4 wysokości,wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temp. 190 stopni.Wystudzić na kratce. Miękkie masło utrzeć na puch,miksując dodawać masę orzechową aż powstanie puszysty krem. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować muffinki

Kolorowa kuchnia Elki
Murzynek z cukinią 143

czuć, ale daje niesamowitą wilgotność. Coś na pograniczu brownie i klasycznego murzynka o kawowym aromacie jednak o niebo lepsze. Sekretem tego ciasta jest ubicie miękkiego masła na puch, nie ma opcji by nie wyszło.Jest moim ulubionym ciastem zaraz po „Czarnym lesie” Polecam nawet dla tych którzy  na co dzień nie lubią cukinii. Podałam go z filiżanką(...)wykonać ? Mąkę tortową mieszam ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz sodą, kawą  i kakao. Miękkie masło o temp pokojowej ucieram z pudrem i cukrem z wanilią na puch, cały czas miksując wbijam po jednym jajku, drugie dodaję do masy dopiero gdy pierwsze się połączy. Wlewam cienkim strumieniem olej. Do puszystej masy dodaję stopniowo na przemian mąkę

Wanilia i Kardamon
Torcik biszkoptowo malinowy 152

Lekki jak puch torcik na biszkopcie z warstwą malinowej galaretki, nasączony ponczem z likieru waniliowego, to udane i bardzo smaczne połączenie a w dodatku bardzo prosty do zrobienia. Deser w sam raz do kawy. Korzystajcie póki sezon malinowy. Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1,5 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 50 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka proszku(...)cukrem, do gotującej się masy wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować. Zestawić z ognia. Do gorącej masy wsypać suchą galaretkę cytrynową, wymieszać do połączenia. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu, na sam koniec zmiksować z likierem na krem. Poncz: Wodę wymieszać z likierem. Przełożenie: Pierwszy blat biszkopta ułożyć na paterze skropić połową ponczu

Wanilia i Kardamon
Pyszne ciasto migdałowe z piankową masą i musem morelowym 135

koloru sprawdziłam patyczkiem. Przestudzone wyjęłam z foremki i zostawiłam na kratce do całkowitego wystudzenia. Czas zająć się piankową masą. Dwie galaretki rozpuściłam w gorącej wodzie. Kremówkę ubiłam na puch. Masło zmiksowałam z cukrem. Dodałam serki. Wymieszałam. Do tak przygotowanej masy przelałam tężejącą galaretkę.    Wymieszałam mikserem na niskich obrotach do momentu, kiedy galaretka wmieszała się do masy(...)gazu, morele odcedziłam na sitku i odłożyłam do przestudzenia.   Żelatynę zalałam 2 łyżkami zimnej wody. Wymieszałam. Kiedy zastygła podgrzałam na moment, żeby nabrała płynnej konsystencji. Kremówkę ubiłam na puch. Dodałam żelatynę i odsączone morele. Wymieszałam. Gotowy krem wyłożyłam na zastygniętą masę na cieście migdałowym. Wstawiłam do lodówki na przynajmniej 3 – 4 godziny do całkowitego zastygnięcia. Wierzch można

Kuchnia u Krysi
Rogale na śniadanie 131

cukru i 100 ml ciepłego (nie gorącego) mleka. Przykryłam ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia.     Masło roztopiłam (można w mikrofalówce) i pozostawiłam do wystudzenia. Jajka utarłam na puch z pozostałym cukrem. Dodałam wyrośnięty rozczyn drożdży, sól i mąkę.   Wymieszałam. Wlewałam małymi porcjami pozostałe mleko. Wyrobiłam ciasto a na koniec dodałam wystudzone masło. Ciasto wyrobiłam, żeby się(...)Kiedy tylko skórka zarumieniła się wyjęłam. Wyłożyłam na kratkę do wystudzenia.       Te rogale są właśnie takie jakie chciałam. Lekkie jak piórko, puszyste i mięciutkie jak puch.           Polecam zamiast ciasta na weekendowe śniadanie. Rodzina będzie zachwycona. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli

Kuchnia u Krysi
Jubileuszowy tort z kremem kawowo-śmietankowym 170

odstawiłam do wystudzenia. Jeśli budyń przykryjecie folią tak, aby stykała się z powierzchnią budyniu nie utworzy się na kożuch. Ja tak właśnie zrobiłam.   Masło utarłam na puch stopniowo dodając   cukier puder. Nie przerywając ucierania, dodawałam po łyżce wystudzony budyń. Na koniec wsypałam kawę cappuccino i dodałam spirytus. Wymieszałam(...)krem kawowy gotowy.   Czas na   masę śmietankową: Żelatynę rozpuściłam w zimnej wodzie, kiedy napęczniała rozgrzałam ją w mikrofalówce, żeby nabrała płynnej konsystencji. Wystudziłam. Śmietanę ubiłam na puch dodając pod koniec cukier puder i stopniowo sok z cytryny. Żelatynę wymieszałam z   łyżką ubitej śmietany i przelałam do pozostałej śmietany. Delikatnie wymieszałam, żeby się dobrze składniki połączyły

Kuchnia u Krysi
Sernik jagodowy na zimno 199

Przesypałam do miski, dodałam 2 łyżki cukru i zmiksowałam blenderem     Ser przełożyłam do misy miksera i utarłam z cukrem na puszystą masę.   Kremówkę ubiłam na puch i wymieszałam z serem. Całość    podzieliłam na dwie równe części. Żelatynę namoczyłam w zimnej wodzie. Kiedy zastygła,   rozgrzałam ją delikatnie, żeby była płynna (np. w mikrofalówce(...)sposób   z żelatyną i przelałam masę   do tortownicy na zastygającą masę jagodową. Wyrównałam wierzch i wstawiłam na noc do lodówki.   Ubiłam kremówkę na puch, dodałam odrobinę barwnika spożywczego, żeby uzyskać kolor jagodowy. Gotowy krem przełożyłam do rękawa i wycisnęłam rozetki na moim serniku. Zabrakło mi jagód, więc ozdobiłam go borówkami.   Wyszło ładnie. Wyszło smacznie

Kuchnia u Krysi
Kinder Country (bez pieczenia) 2653

, dodać mascarpone, utrzeć do połączenia składników. Do masy wsypać 3 szkl. pszenicy, wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać. Wyłożyć drugą warstwę herbatników.  Mleczną kremówkę ubic na puch i wyłożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię i posypać pozostałą pszenicą. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Smakołyki Asi