puch - 3415 przepisów (strona:16/228)

Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką 23

cukier waniliowy Przygotowanie Składniki na kruszonkę razem zagnieść i do lodówki na 1 h żeby się schłodziło. Ubijamy całe jajka ze szczyptą soli i cukrem na puch, dodajemy jogurt i olej dalej chwilę ubijając. Następnie suche produkty przesiać i drewnianą łyżką wymieszać do połączenia się składników. Wylać na blachę. Ułożyć śliwki i na wierzch dodać

Wasze Przepisy
Czekoladowo-herbatnikowy zawrót głowy 389

szkl.) wraz z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia (+ dodatkowo 2 minuty). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy do połączenia. Dodajemy niewielką ilość rumu. Masę budyniową wykładamy na masę czekoladowo-herbatnikową, wyrównujemy. Posypujemy tartą czekoladą

Smaki Na Talerzu
Lekka keto babka z makiem i kakao 31

absolutnie nie - keto - babką drożdżową, tradycyjną, klasyczną, najlepszą. Dziś natomiast, klasyka polana lukrem jeszcze pozostaje w poczekalni, a w Kronice babeczka o bardzo niskiej zawartości węgli,  lekka jak puch, niskokaloryczna i doskonała do  osładzania każdego z kolejnych, jeszcze pozostałych przedświątecznych poranków. Biszkopcik smaczny solo, oraz wykorzystany jako podkład  do keto smarowideł, kremów, konfitur

Kronika Piekarnika
Sałatki i jajka na Wielkanoc – najlepsze przepisy! 35

święta jak i domowe przyjęcie lub zwykłą rodzinną kolacje. Jest prosta i szybka w wykonaniu, a składniki są ogólnodostępne, więc każdy spokojnie sobie z nią poradzi.   Sałatka łabędzi puch Przepis tutaj (KLIK) Smaczna, łatwa w przygotowaniu i pięknie prezentująca się na stole sałatka warstwowa. Świetnie sprawdzi się na święta, imprezy rodzinne i przyjęcia.   Sałatka ze świeżym

Blog z Apetytem
Sernik królewski. 31

Wyściełamy ją papierem do pieczenia-zwłaszcza dno-boki już nie koniecznie. Dno formy wyklejamy naszą połówką ciasta. Szykujemy mase serową: Do miski wrzucamy jajka z cukrem i ubijamy na puch. Następnie dodajemy roztopione i przestudzone masło, kolejno dodajemy budyń i na koniec masę serową. Mieszamy do połączenia składników-na niskich obrotach-nie ma sensu jej mocno przebijać. Masę

Latosiowydom
Kluski biszkoptowe 35

gładką masę. Możesz to zrobić przy pomocy rózgi kuchennej bądź miksera. Masa nie powinna mieć żadnych grudek. W szklanej misce utrzyj mikserem dwa białka ze szczyptą soli na sztywny puch. Pianę z białek dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj łyżką. Gdy całość ładnie się połączy wsyp trzy spore łyżki mąki pszennej, dodaj sporą szczyptę soli. Całość delikatnie

Zasmakuj Kuchni
Ciasto „Pijana śliwka” 261

budyniu. Zdejmujemy z palnika i dodajemy do niego połamaną na kostki czekoladę mleczną. Odstawiamy na 2-3 minuty, po czym dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Na koniec dodajemy suszone śliwki, nutellę oraz odrobinę rumu do smaku (opcjonalnie). Składanie ciasta: Na biszkopcie kakaowym rozprowadzamy połowę powideł śliwkowych. Wykładamy połowę czekoladowego

Smaki Na Talerzu
DROŻDŻOWE WIANUSZKI Z SEREM I KRUSZONKĄ 25

cukru oraz drożdże, wymieszać razem. Kiedy zacznie wyrastać, wlać w dołek w mące, przysypać mąką z brzegów i odczekać, aż dobrze wyrośnie.  Kiedy zaczyn będzie wyrastał, ubić na puch jajko i żółtka, razem z cukrem. Dodać do mąki. Wlać również śmietankę kremówkę. Wyrabiać, aż ciasto stanie się gładkie i jednolite. (Ja robiłam to przy użyciu haków miksera

Walijskie Pichcenie
Sernik dacquoise / dakłas z orzechami, daktylami i piankową bezą 47

razem zagniatamy. Wylepiamy tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy, podpiekamy 10 minut w 180C. MASA SEROWA: Daktyle siekamy, obtaczamy w łyżce mąki. Orzechy siekamy. Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dolewamy śmietanę, wsypujemy budyń oraz kaszę – miksujemy. Dodajemy twaróg łyżka po łyżce. Wrzucamy bakalie, mieszamy. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 45 minut w 165C / góra-dół

Ostra na Słodko
Ciasto orzechowo-kawowe w waflu 35

doprowadzamy do wrzenia. Cały czas mieszając powoli wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Gotujemy, mieszając, aż do zgęstnienia. Gotowy budyń przykrywamy folią i odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy zimny budyń, miksujemy do połączenia. Jeden suchy wafel smarujemy połową kremy, przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy je resztą kremu i przykrywamy pozostałym waflem (można przykryć papierem

Smaki Na Talerzu
Najlepsze przepisy na zimową herbatę 48

Najlepsze przepisy na zimową herbatę Pogoda za oknem nie rozpieszcza. W tym roku zimowa aura wyjątkowo jest zmienna. Raz zimno, przeszywający wiatr. Innym razem biały puch i mróz. Ostatnio deszczowo. W takie dni człowiek marzy wyłącznie o ciepłym kocu i kubku gorącej herbaty. Jakie są najlepsze przepisy na zimową herbatę? O tym dziś kilka słów. Baza do zimowej

Słodkie okruszki
Pączki luksusowe 37

dzień „przed”) – na ok. 13 sztuk: 200 g śmietanki 30% 125 ml mleka 5 żółtek 2 łyżki cukru 125 g pasty – pistacjowej 100% (użyłam Biały Puch) do pączków pistacjowych lub pasty z orzecha laskowego 100% do pączków Bueno (użyłam z Deseo) 200 g białej czekolady (ja użyłam Callebaut Velvet) duża szczypta kwiatu soli

Poezja smaku
Ciasto Michałek-pyszne,wilgotne i delikatne +FILM 37

spody. Pierwszy spód lekko nasączamy kawą (ja nie słodziłam kawy). Następnie smarujemy cienką warstwą dżemu porzeczkowego.  KREM Cukierki Michałki rozdrabniamy  Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie stopniowo dodajemy budyń też w temp pokojowej. Miksujemy i dodajemy pokruszone Michałki, chwilę miksujemy-powstanie nam gęsty krem. Krem wykładamy na ciasto, przykrywamy drugim spodem biszkoptowym i lekko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wilgotny sernik z dodatkiem ziemniaków 32

przygotowania: 1.  Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.  2. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Następnie odsączyć. 3. W misce utrzeć żółtka z cukrem na puch. Dodać ser i zmiksować na gładko. Dodać rozdrobnione ziemniaki, potem masło, olejek i budyń. Wymieszać do połączenia składników.  4. W osobnym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli

Kuchnia domowa Ani