gorącego budyniu dodajemy kawę rozpuszczalną i mieszamy, aż się rozpuści. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu na zmianę z mascarpone i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę Galaretka czekoladowo-kawowa: Czekoladę drobno siekamy. Wodę zagotowujemy
Kuchnia MagdaLenyBabka bardzo dobra, nic sucha. Polecam Wykonanie – obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Żółtka z cukrem utrzeć na puch. Limonki sparzyć, osuszyć. Skórkę zetrzeć i dodać do masy jajecznej. Do masy dodać również 2 łyżki soku z limonki i majonez. Wsypać obie mąki i dokładnie wymieszać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno
Kuchnia Pokoleńprzygotowujemy Ciasto z bananami i bakaliami? Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy do nich rozpuszczone masło. Mąkę mieszany z proszkiem, sodą i solą, dodajemy bakalie. Ubijamy jajko z cukrem na puch, dodajemy duszone banany, mieszamy z mąką z bakaliami. Mieszamy całość ( ja łyżką silikonową) i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 stopniach C ok.60 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię