puch - 3415 przepisów (strona:33/228)

KLASYCZNY BISZKOPT DO WYSOKIEGO TORTU I PODSTAWOWY KREM MAŚLANY POD MASĘ CUKROWĄ – JAK ZROBIĆ TORT OD PODSTAW? 77

mąka pszenna – 90 g * mąka ziemniaczana – 35 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki do biszkoptu muszą być w temperaturze pokojowej! Nagrzewamy piekarnik na 170C bez termoobiegu. Białka ubijamy na puch, pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier ( każdą kolejną łyżkę dodajemy dopiero wtedy, kiedy poprzednia się rozpuści ). Dodajemy po jednym żółtku ( cały czas ucieramy ). Wsypujemy przesiane mąki

Ostra na Słodko
Muffinki kakaowe z kremem z białej czekolady 58

pieczenia Krem: 200 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 50 ml likieru jajecznego np o smaku słony karmel 1 łyżeczka żelatyny Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy po 1 żółtku oraz 1 jajko. Następnie dodajemy powidła. Obroty miksera zmniejszamy do minimum, dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszamy krótko, tylko

Smaki Na Talerzu
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 93

dodawałam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki wymieszać, dodać proszek, wymieszać. Formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puch. Wyłączyć mikser. Dodać mąki z proszkiem, dodać olej, dodać warzywa, wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ciasta delikatnie wmieszać ubite białka, wymieszać, delikatnie np. ręką

moj przepis na
Ciasto ucierane z rabarbarem na kremówce 46

kawałki Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Formę do pieczenia wysmarować masłem, posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem. W misie miksera utrzeć masło z cukrem na jasny puch. Dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Mąkę z proszkiem wymieszać, przesiać, dodawać w 3 turach na przemian ze śmietaną. Ciasto przelać do formy, wyrównać, posypać równomiernie rabarbarem. Piec

moj przepis na
Leśny mech 72

waniliowego Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Piekarnik rozgrzać do 165 stopni. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, odstawić. Jajka z cukrem utrzeć na jasny puch, mają zwiększyć swoją objętość nawet trzykrotnie. Dolewać powoli olej, ciurkiem, miksując, dodać szpinak, skórę, sok z cytryny, ekstrakt, wymieszać szpatułką, delikatnie dodać mąkę, wymieszać szpatułką. Ciasto wylać

moj przepis na
Ciasto metrowiec 68

mieszając aby budyń się nie przypalił. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Z wierzchu przykrywamy folią tak aby nie powstał kożuch. masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy na puch. Następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy aż powstanie jednolita masa. Składanie ciasta: wystudzone placki wyciągamy z foremek i kroimy

Blog kulinarny S9.PL
Krówka mleczna 1044

mleka w proszku 1 łyżka kakao Mleko wraz z cukrem podgrzewamy na małym ogniu. Gdy cukier się rozpuści, zdejmujemy z palnika i odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Cienkim strumieniem dolewamy przestudzone mleko. Miksujemy aż do połączenia. Stopniowo dodajemy przesiane mleko w proszku. Miksujemy do połączenia. Masę kajmakową wykładamy do rondelka, delikatnie podgrzewamy, tylko tyle

Smaki Na Talerzu
Serniczek na zimno 48

galaretkę) dowolne owoce np. truskawki, maliny, banany 2-3 łyżki kakao olejek śmietankowy olejek pomarańczowy blacha 33 x 25 Przygotowanie Spód wykładam herbatnikami, cukier i margarynę ucieram mikserem na puch po kolei dodaje żółtko, trochę mleka, trochę sera i tak miksuję aż połączę wszystkie składniki. Rozpuszczam żelatynę dodaję do masy i dzielę masę na dwie części. Do jednej

Wasze Przepisy
Biała kiełbasa z cebulą i piwem w sosie musztardowym 97

Sałatka z wędzonym kurczakiem przez Paulina 2021-02-15 Kokosanki przez Paulina 2021-02-13 Taratuszki – faworki jogurtowe przez Paulina 2021-02-08 Ciasto Śnieżny puch przez Paulina 2021-02-06 Sałatka ziemniaczana z boczkiem przez Paulina 2021-01-31 Biała kiełbasa przepis Biała kiełbasa to jeden z popularniejszych przepisów na Wielkanoc, jednak można ją przyrządzać cały

To Musisz Wiedzieć
Tort mleczno-porzeczkowy 81

Ciasto piec ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić i przekroić na 3 krążki. Masa: Mleko zagotować z cukrem i ekstraktem waniliowym, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Nadal miksując dodawać po trochę mleka w proszku i mleka z cukrem. Blaty biszkoptu nasączyć herbatą. Pierwsze dwa posmarować dżemem z czarnej porzeczki i przełożyć masą. Ostatni biszkopt

Smakołyki Asi
Sernik łaciatek 52

wymieszać mikserem. Wyłożyć ciasto na stół i zagnieść. Tortownice o średnicy 24 cm wysmarować i obsypać mąką. 1/3 ciasta odłożyć, resztą wylepić dno formy. Jajka ubić z cukrem na puch. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka ubijać, dodać ser, budyń, margarynę, mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto. Odłożone ciasto rozwałkować i odrywać po kawałku, robić na serze

Wasze Przepisy
Poparaniec 66

użyłam mlecznej) 3-4 łyżki mleka 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym rozprowadzamy proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy. Ugotowany budyń studzimy. Masło ucieramy na puch, a następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce budyniu. Budyń i masło powinny mieć taką samą temperaturę, wtedy krem nam się nie zważy. Pokruszoną czekoladę mieszamy z mlekiem

Cynamonowe szczęście
Ciasto "Oczy carycy" 99

słodkiej 30%  śmietanki 150g posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania Ciasto ciemne: Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy przez sitko. Żółtka, całe jajka oraz cukier ubijamy mikserem na puch. Dodajemy olej i delikatnie mieszamy szpatułką. Dodajemy przesiane składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto jasne: Białka ubijamy mikserem, dodajemy partiami cukier i miksujemy do uzyskania lśniącej, sztywnej piany. Dolewamy

Kuchnia w czekoladzie
Taratuszki – faworki jogurtowe 86

samego dnia jeszcze ciepłe. Drugiego dnia możesz podgrzać je w mikrofalówce bądź w piekarniku. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taratuszki – faworki jogurtowe przez Paulina 2021-02-08 Ciasto Śnieżny puch przez Paulina 2021-02-06 Sałatka ziemniaczana z boczkiem przez Paulina 2021-01-31 Pieczone piersi z kaczki z pomarańczami i jabłkiem przez Paulina 2021-01-24 Sernik

To Musisz Wiedzieć
Ciasto Pani Walewska ( Pychotka ) 76

minut. Wystudzić . Szklankę mleka zagotować z cukrami a drugą wymieszać z żółtkami i mąką i wlać do gotującego się mleka, czyli ugotować budyń i wystudzić go. Masło utrzeć na puch i dodawać do niego po trochu budyniu , cały czas miksując. Krem odłożyć na bok. NA jeden z placków wyłożyć gotowy krem i wyrównać go. Przykryć drugim plackiem lekko

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania