puch - 3415 przepisów (strona:26/228)

Muffinki kopiec kreta 51

Polecam, muffinki są bardzo dobre. Wykonanie – mąkę, kakao, proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puch. Następnie dodać olej, mleko, i suche składniki. Dokładnie wszystko wymieszać na gładką masę. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Wlać ciasto do każdej z nich. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec

Kuchnia Pokoleń
Krówka z bananami – ciasto bez pieczenia 262

stykała się ona z budyniem i nie powstał kożuch. Całość odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyń musi być zupełnie zimny *** *** Miękkie masło (w temperaturze pokojowej) ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy łyżka po łyżce zimny budyń, cały czas miksując *** *** Foremkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 32×20 cm ). Na spodzie układamy warstwę herbatników

Blog z Apetytem
Jak zrobić tort? TORT ŚMIETANKOWO -WANILIOWY Z POMARAŃCZAMI I MANDARYNKAMI! 68

cukier puder wedle uznania ja dodaje 4 -5  czubatych łyżek. Serek i śmietanę ( ważne muszą być z lodówki mocno schłodzone, co najmniej przez 6 godzin!) ubijamy na puch w misie blendera razem. Kiedy masa jest gotowa dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze chwilę. Biszkopt na tort nasączamy zawsze ponczem, w innym przypadku tort byłby suchy

SMYKWKUCHNI
Ciasto marchewkowe z orzechami i anansem 95

puszki pokrojonego w małą kostkę  1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy 1 puszka mleka kokosowego do ubijania Jaja ubić mikserem z cukrem kokosowym na puch aż zrobi się karmelowy kogel mogel, następnie wlać olej i ubijać kilka minut. Do masy dodać orzechy, przyprawy, marchew i ananasa i dokładnie wymieszać łyżką. Masę przelać

AZgotuj!
Czekoladowe ciasto z całymi gruszkami 77

cukru - łyżeczka sody - łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao -2 łyżki powideł -150 ml maślanki - szczypta soli - łyżeczka przyprawy do piernika *opcjonalnie Masło o temp. pokojowej ucieramy na puch w misie robota, dodajemy cukier i żółtka cały czas ubijając. Od długości ubijania zależy efekt końcowy, nie spiesz się, masa ma się zrobić prawie że biała, mocno pojaśnieje

SMYKWKUCHNI