puch - 3415 przepisów (strona:32/228)

Ciasto Hucułka 1615

starte zamrożone ciasto) 4. Upieczone i ostudzone ciasta zdejmujemy z blaszek oraz odklejamy papiery z nich. 5. Jeden blat z powrotem wkładamy do blaszki. Masa 6. Masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy po łyżce kajmaku aż do wykończenia. 7. Gotową masę wykładamy na dolny blat, przykrywamy drugim blatem, owijamy folią i chowamy do lodówki na cała

Gotowanie...to proste !
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 110

gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia.  Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki. Ostatnią łyżeczkę kawy mieszamy ze spirytusu

Korniszonki
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 83

gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia.  Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki. Ostatnią łyżeczkę kawy mieszamy ze spirytusu

Gotujemy i jemy
Kora dębu 195

gotującego się syropu, energicznie mieszamy i trzymamy na ogniu, aż budyń zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Brzoskwinie z puszki kroimy w kostkę. Zaparzamy kawę, studzimy i mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Kora dębu 195

gotującego się syropu, energicznie mieszamy i trzymamy na ogniu, aż budyń zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Brzoskwinie z puszki kroimy w kostkę. Zaparzamy kawę, studzimy i mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowa Korona 70

miejsce. Garnek z masą można przykryć folią spożywczą, tak aby stykała się ona z masą, wówczas unikniemy powstania kożucha. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć za pomocą miksera na kremowy puch. Stopniowo dodawać przestygniętą masę budyniową, łyżka po łyżce. Miksować do momentu uzyskania jednolitej, puszystej masy. MASA ŚMIETANOWA Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę

Przepiski.pl
Ciasto Fale Dunaju 860

patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. wystygnięte wyciągamy z blaszki, odklejamy od papieru do pieczenia i ponownie umieszczamy w blasze z papierem. przygotowanie masy: miękkie masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy chwilę aż powstanie jednolita masa. Wykładamy i rozprowadzamy po cieście. Przygotowanie polewy: do rondelka przekładamy margarynę, kakao

Blog kulinarny S9.PL
Babka Stracciatella 223

ciasta możemy zamienić na mleczną 4 jajka 120 ml mleka ulubiona polewa czekoladowa do oblania babki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: miękką margarynę/masło ucieramy w misce mikserem na puch. Następnie dodajemy cukier i miksujemy chwilę aż składniki dobrze się z sobą połączą. Kolejno cały czas miksując dodajemy jajka. Gdy masa stanie się jednolita dodajemy proszek do pieczenia

Blog kulinarny S9.PL
Makowiec śnieżny 91

cukrem pudrem. Do gęstej masy wlewamy rozpuszczoną żelatynę, miksujemy do połączenia. Mleko doprowadzamy do wrzenia. Gorącym zalewamy mielone orzechy. Mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy żółtka, masę orzechową oraz rum. Miksujemy do połączenia. Na biszkopt wykładamy masę makową, wyrównujemy. Następnie rozprowadzamy masę śmietanową. Kolejną warstwą jest masa orzechowa. Wierzch dekorujemy polewą

Smaki Na Talerzu
Babka wielkanocna 71

szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki majonezu Uwaga: Szklanka 200 ml Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę. Żółtka ucieram na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszam w osobnej misce. Mikser ustawiam na wolne obroty i dodaję mąkę na zmianę z majonezem

Słodki sentyment
Ekspresowa Karpatka 76

cały czas energicznie mieszając rózgą, gotować 1-2 minuty. Budyń, nakryć folią, tak żeby folia dotykała powierzchni budyniu (zapobiegnie to powstaniu grubej skórki) całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na jasny puch, stopniowo dodawać budyń, łyżka po łyżce. Pierwszy blat ciasta wyłożyć na paterę/talerz wyłożyć budyń, przykryć drugim blatem ciasta. Posypać cukrem pudrem. Gotowe! Smacznego

moj przepis na
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 70

dodawałam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki wymieszać, dodać proszek, wymieszać. Formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puch. Wyłączyć mikser. Dodać mąki z proszkiem, dodać olej, dodać warzywa, wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ciasta delikatnie wmieszać ubite białka, wymieszać, delikatnie np. ręką

moj przepis na
Sernik papieski 234

bezę i wkładamy ponownie *** *** Pieczemy dalej w temperaturze przez 180’C przez 30 minut. Sernik wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do przestudzenia *** *** Masło ubijmy mikserem na puch, następnie wrzucamy po jednej łyżce kajmaku i cały czas miksujemy, do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Na bezie rozprowadzamy równomiernie masę kajmakową *** *** Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz słonecznik i podgrzewamy

Blog z Apetytem
30 sprawdzonych przepisów na pyszne ciasta do kawy 82

jabłkami, kremem mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków     Łabędzi puch Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą Sernik z krówkami pieczony na krakersach Idealny sernik z mlekiem w proszku Sernik z domowym mlekiem skondensowanym Sernik z karmelem

Di gotuje
Ciasto budyniowe z jabłkami 56

jabłek 1 kostka margaryny 1 szklanka mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru mały proszek do pieczenia 2 budynie waniliowe lub śmietankowe Przygotowanie Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo jajka i mąki z proszkiem. Ciasto podzielić na 2 części. 1 część położyć równo na blachę zetrzeć jabłka na tarce i wyłożyć na ciasto. Ugotować budyń

Wasze Przepisy