puch - 3415 przepisów (strona:39/228)

Łatwe ciasto 86

szklanki mąki pszennej i jakiejkolwiek ✔ spora łyżeczka proszku do pieczenia Rozpuść masło. Rozgrzej piekarnik do 165 maksymalnie 170 stopni. Wyłóż formę papierem do pieczenia. Jaja ubij z cukrem na puch. Szybko wsyp mąkę miksuj do czasu, kiedy wszystkie składniki połączą się i powstanie gładka masa ,następnie wlej rozpuszczone chłodne masło. Masę wyłóż do formy ,a następnie dodaj owoce

Z Kuchni Do Kuchni
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 284

zgęstnienia.  Po gotowaniu z orzechami  budyń zrobi się rzadszy, ale tak ma być. Budyń studzimy. Następnie do miski dajemy 250g miękkiego masła i ucieramy je na puch, następnie dodajemy stopniowo, ostudzony budyń (***budyń po ostudzeniu jest gęsty) Na koniec rozpuszczamy  łyżkę żelatyny w 50ml gorącej wody, studzimy  i dodajemy do kremu miksując energicznie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto "Kruchy Jeżynowiec" 303

budynie śmietankowe 2 i pół szklanki mleka 8 łyżek cukru 20 dag margaryny do kremów Z mleka i cukru oraz proszku budyniowego gotujemy budyń. Studzimy. Masło ubijamy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na kremową masę. Dodatkowo: 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Wiórki prażymy z cukrem do zezłocenia. Studzimy WYKONANIE

Domowe ciasta
Tort malinowy z kremem kokosowym i żelką jagodową 107

przekładamy jagodowy mus wymieszamy z galaretką, odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony mus wstawiamy do lodówki do stężenia. 5.        Tynk 1)   Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy mleko skondensowane oraz przesiane przez sitko mleko w proszku i ubijamy aż mleko w proszku nie będzie zbyt mocno wyczuwalne. Na koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera

Na kulinarnym poligonie
Ciasto z jabłkami 73

lodówki. 200 ml mleka mieszamy z mąkami. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy mleko z mąką. Chwilę gotujemy cały czas mieszając, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieramy na puch i stopniowo łyżka po łyżce dodajemy masę cały czas ucierając. Krem wykładamy na stężałą galaretkę i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki. Po około 2 godzinach ciasto można kroić. Wierzch ciasta

To co lubię - gotuję i polecam
Jabłecznik z bezą 109

Biszkopt : 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, miksować na puch. Mąki wraz z proszkiem przesiać do masy jajecznej delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut. Do suchego patyczka Masa jabłkowa: 1 litrowy słoik musu jabłkowego lub prażonego

W garach u Gosi
Tort bezowy z ajerkoniakiem 87

suszymy bezę przez 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy i zostawiamy do wystudzenia, najlepiej na całą noc. Krem: Miękkie masło ucieramy na puch, cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier puder oraz ajerkoniak. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Całość: Krążek bezy wykładamy na talerz, na wierzch wykładamy krem i przykrywamy drugim krążkiem. Całość posypujemy kakao. Smacznego

To co lubię - gotuję i polecam
Porzeczkowiec 93

się jasna i podwoi swoją objętość. Jeśli woda pod miską zbyt mocno się gotuje należy zmniejszyć ogień. Następnie zdejmujemy miskę i cały czas miksując studzimy krem. Masło ubijamy na puch i do tak ubitego partiami (łyżka po łyżce) dodajemy wcześniej ubite jajka na parze. Cały czas ubijamy, aż powstanie gęsty krem. Ciasto: Ciasto jasne i ciemne kroimy

To co lubię - gotuję i polecam
Jak zrobić krem kajmakowy do tortu lub wafli. 82

krem kajmakowy nadaje się również do przełożenia tortu lub babeczek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krem kajmakowy Składniki 1 puszka kajmaku 510 g 250 g masła Instrukcje Masło ucieramy na puch (aż będzie jasne), następnie stopniowo dodajemy kajmak. Chwilę miksujemy. Jeśli używacie go do wafli, przekładamy nim wafle, dociskamy i odstawiamy na min. godzinę. W przypadku gdy nie macie

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik 88

wymieszaj z połową roztopionego masła i odrobiną wody. Wyłóż masę na dno formy i delikatnie ugnieć palcami tworząc niewielki rant. Tortownicę wstaw do lodówki. Jajka ubij z cukrem na puch i dodaj 900 g twarogu ,a potem kolejno budyń w proszku i pozostałe roztopione masło. Wszystko razem wymieszaj . Masę serową podziel na 4 równe części najlepiej w miskach

Z Kuchni Do Kuchni
PROSTE UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 96

otarta z 1 sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy 3-4 łodygi rabarbaru lub inne sezonowe owoce Kruszonka : przepis  tutaj Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodajemy przesianą mąkę  wraz z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny, partiami olej i mleko, sól i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wylewamy

Walijskie Pichcenie
Torcik brownie z malinami 153

Zimne przekroić na trzy jednakowe blaty. Krem: Składniki muszą mieć jednakową temp pokojową więc masło i serek wyciągamy na 2 godziny przed przygotowaniem kremu. Miękkie masło ucieramy  na puch z cukrem pudrem, stopniowo w trzech turach dodajemy serek, miksujemy  do uzyskania gęstego puszystego kremu. Dolną warstwę kakaowego blatu smarujemy konfiturą i przekładamy kremem warstwy

Wanilia i Kardamon
Lodowiec 101

rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Masę dzielimy na 2 części, jedną z nich mieszamy z kakao. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Odlewamy około 1/2 szklanki galaretki. Nasączamy

Smaki Na Talerzu
Gruszkowe cudo 119

babkę, można użyć tortownicy 22cm z kominkiem. Warstwa kawowo-serowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, dodajemy kawę,  mieszamy i odstawiamy do do ostudzenia. Jajka z cukrem ubijamy na puch. Dodajemy serek, śmietankę i mleko zagęszczone. Mieszamy dokładnie i łączymy z mieszanką kawową. Wykładamy na warstwę gruszkową i wstawiamy na noc do lodówki

Co w garnkach piszczy
Jagodowa karpatka 95

gotującego się mleka i mieszam aż zgęstnieje, zdejmuję z ognia. Wierzch budyniu przykrywam folią żeby nie zrobił się kożuch. Zostawiam do ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ucieram na puch z pudrem. Dodaję po łyżce budyniu stopniowo i ucieram masę ręcznie kulką albo mikserem ale na najniższych obrotach. Trzeba uważać żeby masa się nie zważyła. Na zimny spód karpatkowy

wesoła kuchnia