puch - 3415 przepisów (strona:44/228)

Tort makowo orzechowy choinka bezglutenowy 139

Świąteczny torcik z makiem i orzechami pod choinką. Lekki jak puch, z musem z moreli suszonych. Prosty, delikatny w smaku. Na pewno rodzina i goście będą zachwyceni. biszkopt makowo orzechowy: 6 jajek wielkość M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki maku 2/3 szklanki mąki z orzechów arachidowych/ mielone orzechy/ mus morelowy

wesoła kuchnia
SEROMAK, CZYLI SERNIK I MAKOWIEC W JEDNYM 175

łyżka ekstraktu waniliowego    - 1-2 łyżeczki drobno startej skórki pomarańczowej (można pominąć) W misie miksera rozkręcamy miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem) na puch. Partiami dodajemy twaróg oraz pojedynczo jajka. Po każdym dodaniu dokładnie miksujemy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, oraz proszek budyniowy i skórkę pomarańczową i całość mieszamy. Do masy makowej dodajemy ubite na sztywno 4 białka

Smaczne Zdrowe
Makowa panienka 211

jaja i miksujemy. Gotową mieszaninę wlewamy na wrzące mleko, zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając do momentu aż krem zgęstnieje. Ugotowany krem studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta. Biszkopt przecinamy na dwa blaty. Na jednym rozsmarowujemy tężejącą galaretkę z dżemem malinowym. Gdy galaretka zastygnie rozprowadzamy na niej

Cynamonowe szczęście
ciasto prince pollo 504

gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. 50 g czekoladę siekamy a pozostałą część rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Masło miksujemy na puch. dodajemy stopniowo budyń oraz czekoladę posiekaną i rozpuszczoną. Dodajemy opcjonalnie alkohol do smaku. dodatkowo: poncz: ok. 150 ml naparu kawy wymieszanego z 2 łyżkami spirytusu polewa czekoladowa ( przepis tutaj

Domowy Smak Jedzenia
ŚWIĄTECZNY SERNIK GOTOWANY, NA SPODZIE Z PIERNIKÓW 149

tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy delikatnie masłem. Na spodzie tortownicy wykładamy pierniki. W garnku roztapiamy masło. W misie miksera ubijamy jajka z cukrem (ksylitolem) na puch. Dodajemy do nich partiami ser oraz proszek budyniowy. Dokładnie miksujemy. Do roztopionego masła dodajemy ubite jajka z serem i proszkiem budyniowym. Mieszając doprowadzamy całość do wrzenia. Garnek zdejmujemy z palnika

Smaczne Zdrowe
Ciasto z makiem, wilgotne i pyszne 185

chcecie zrobić w większej blaszce to składniki należy podwoić. To ciasto jest na blaszkę o wymiarach 26-20 cm. Ciasto wszystkim bardzo smakowało. Masło z cukrem utrzeć na puch. Następnie dodawać po jednym żółtku, za każdym razem wymieszać masę. Jeśli nie macie musu z jabłek, to musiie obrać i potrzć na tarce jabłka. Teraz kolej

Kuchnia Pokoleń
BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z CIOCCOLINI 120

łyżeczki * sól – 1 szczypta * masło min.82% – 160 g * mleko – 200 ml * kakao – 4 łyżki + ciasteczka bezglutenowe Cioccolini Schär SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy Mix C Mix Pâtisserie Schär , szczyptę soli i proszek do pieczenia, krótko ucieramy. Wlewamy roztopione, schłodzone masło zmieszane z mlekiem oraz kakao – ucieramy krótko na gładką masę. Wylewamy

Ostra na Słodko
Pierogi z makiem, bakaliami i sosem waniliowym 132

rondelku zagotować śmietanę z przekrojoną na pół i oczyszczoną z ziarenek laską wanilii. Po tym czasie usunąć ze śmietany laskę wanilii, a żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać gorącą śmietanę i ponownie zagotować. 6. Gotowe makowe pierogi podawać z sosem waniliowym i posypane bakaliami

Szalona Kuchnia Eweliny
miodownik z orzechami bez jajek 135

mleku mieszamy kaszę mannę i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy i gotujemy, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch. dodajemy stopniowo wystudzony grysik i miksujemy na jednolity krem. dodatkowo: powidło śliwkowe złożenie ciasta: Wystudzone blaty przekładamy powidłem śliwkowym (ja powidłem posmarowałam tylko jeden blat) i masą, ostatni blat

Domowy Smak Jedzenia
Piernik z masą jabłkowo-kakaową 134

ostudzonego masła 1 szklanka pełnego mleka 250 g cukru 4 czubate łyżki dobrych powideł śliwkowych lub czekodżemu 1 opakowanie przyprawy do piernika Jaja z cukrem ubijamy na puch. Wlewamy mleko oraz dodajemy kakao, mąke wymieszaną z proszkiem i przyprawę.  Mieszamy, dokładając powidła. Masa powinna być w miarę gładka.  Stopniowo dolewamy ostudzone masło i mieszamy dokładnie. Ciasto

Domowe ciasta
Ciasto makowe na kruchym cieście 1253

wolnych obrotach). Gdy masa znacznie zwiększy swoją objętość i stanie się wyraźnie jaśniejsza, zdejmujemy naczynie znad pary i miksujemy jeszcze chwilę do przestudzenia składników. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy sypką kawę i ucieramy do połączenia. Następnie dodajemy przestudzoną masę jajeczną. Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto kruche smarujemy dżemem porzeczkowym. Kładziemy jeden blat ciasta makowego. Rozprowadzamy masę

Smaki Na Talerzu
ciasto wesoły góral wg s. Anastazji 259

pszenną oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo budyń oraz zmielone orzech i miksujemy na krem. Opcjonalnie dodajemy alkohol. dodatkowo: 1 paczka podłużnych biszkoptów 125 ml spirytusu 1 galareta np. wiśniowa 400 ml gorącej wody

Domowy Smak Jedzenia
Domowe eklerki 80

się mleka wlewać powoli masę budyniową ciągle mieszając i gotować 2-3 minuty, aż powstanie gęsty budyń. Gotowy krem odstawić do przestudzenia. Masło przełożyć do miski, zmiksować na puch i następnie dodawać po łyżce budyniu do połączenia się całości. 4. Zimne eklerki przekroić nożem wzdłuż i napełnić kremem budyniowym. Złożyć i posmarować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. (adsbygoogle

Danka Pichci