Bardzo dobre ciasto, nic suche. Bardzo długo zachowuje świeżość. Polecam bardzo. Jeśli chcecie zrobić w większej blaszce to składniki należy podwoić. To ciasto jest na blaszkę o wymiarach 26-20 cm. Ciasto wszystkim bardzo smakowało. Masło z cukrem utrzeć na puch. Następnie dodawać po jednym żółtku, za każdym razem wymieszać masę. Jeśli nie macie musu z jabłek, to musiie obrać i potrzć na tarce jabłka. Teraz kolej na mak i kaszę manną. Dodawać porcjami i mieszać. Dodać proszek, do pieczenia, aromat migdałowy i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl