puch - 3415 przepisów (strona:35/228)

Domowe pączki 83

szczypta soli łyżka spirytusu 175 g masła roślinnego Sposób przygotowania: Drożdże rozrobić z łyżką mąki i łyżką cukru w ciepłym mleku. Zostawić do wyrośnięcia. Jajko i żółtka ubić na puch z cukrem. Do 1/3 mąki dodać ubite jajka i wyrośnięte drożdże, ucierać mikserem 5-10 minut, następnie dodać resztę mąki i roztopione ostudzone masło i wyrobić jeszcze ręcznie

Wasze Przepisy
Orzechowiec/ Miodownik z orzechami 143

garnuszku. Dodać orzechy i chwilę podgrzewać. Wyłożyć na jeden placek miodowy i upiec. Krem: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem cukru. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu i ekstrakt waniliowy.  Składanie: Placek miodowy posmarować połową kremu. Drugie ciasto miodowe posmarować powidłami i ułożyć na poprzednim smarowaniem do spodu

Smakołyki Asi
Ciasto makowe z kremem budyniowym 119

budyń zgęstnieje. Garnek zdejmuje z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Polewa: Czekoladę gorzką siekamy na mniejsze kawałki. W garnuszku podgrzewamy śmietankę - nie zagotowujemy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto makowe z kremem budyniowym 119

budyń zgęstnieje. Garnek zdejmuje z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Polewa: Czekoladę gorzką siekamy na mniejsze kawałki. W garnuszku podgrzewamy śmietankę - nie zagotowujemy

Kuchnia MagdaLeny
Serniczki dyniowe z sosem karmelowym 99

Przyszedł zimny grudzień. Pierwsze okienka w kalendarzu adwentowym zostały otworzone. Już niedługo wszystko pokryje biały puch. To znak, że można zacząć myśleć o Świętach, które pewnie jak co roku przyjdą co najmniej o kilka dni za … The post Serniczki dyniowe z sosem karmelowym appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Góra lodowa - ciasto 107

budyń się nie przypalił. Przykrywamy folią spożywczą bydyń tak by przykleiła sie do powierzchni (unikniemy twardej skórki na budyniu) Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W misce ucieramy masło na puch, następnie stopniowo dodajemy zimny budyń. Można dodać trochę soku z cytryny do masy.  Do blachy, w której był pieczony biszkopt wkładamy jeden blat, smarujemy połową kremu budyniowego, przykrywamy

Gotowanie jest łatwe
Przepyszne kruche ciasteczka, przepis prosto z Francji 96

Ciasteczka niezwykle proste, pyszne i bardzo kruche. Przechowywać w szczelnie zamkniętych słoikach. Będą wtedy długo kruche. Polecam. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Dodać sól, mąkę i utrzeć dokładnie. Ciasto wyłożyć na stolnicę i podzielić na trzy części. Z każdej porcji ciasta uformować wałek o średnicy 3 cm. Zawinąć w folię i wstawić do zamrażalnika

Kuchnia Pokoleń
Świąteczne Ciasta Bez Pieczenia – TOP 16 Przepisów na Łatwe i Szybkie Wypieki 167

dzisiejszym wpisie przygotowaliśmy dla Was 16 pysznych receptur, które z pewnością zachwycą Waszych gości. Smacznego! 1. Ciasto 3 BIT bez pieczenia Przepis na: przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Śnieżny puch – ciasto BEZ pieczenia Przepis na: mniammniam.com 3. Serowo-kawowe ciasto z inką Przepis na: ostra-na-slodko.pl 4. Rurociąg Przepis na: blogzapetytem.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Świąteczne Ciasta

Damusia.pl
INSPIRACJE NA TEGOROCZNE ŚWIĘTA – SERNIKI, MAKOWCE, PIERNIKI I INNE! 105

pieczenia BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ BIAŁY LION ŁABĘDZI PUCH The post INSPIRACJE NA TEGOROCZNE ŚWIĘTA - SERNIKI, MAKOWCE, PIERNIKI I INNE! first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Ciasto Hali 150

warstwę serkową: 100 g margaryny 2/3 szklanki cukru pudru 4 jaja 4 serki waniliowe typu Danio ( każdy po 150 g) 2 budynie wiśniowe Margarynę miksujemy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy , aż masa będzie bardzo puszysta. Doda jemy serki i miksujemy krótko .   Wsypujemy sypkie budynie i znów dokładnie miksujemy.   Białka

Domowe ciasta
jojo vel miodownik 92

cukrem. W pozostałym mleku mieszamy kaszę mannę i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo ugotowaną kaszkę i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: ok. 330 ml powidła śliwkowego polewa czekoladowo wykonanie ciasta: Na pierwszym blacie rozsmarowujemy 1/2 część masy grysikowej. Układamy

Domowy Smak Jedzenia
Cynamonowo-makowe ciasteczka 125

łyżeczka ekstraktu pomarańczowego 250 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g maku 50 g mlecznej czekolady 50 g białej czekolady Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na puch. Dodajemy po 1 żółtku oraz ekstrakt pomarańczowy, miksujemy krótko tylko tyle, aż żółtka wkręcą się w masę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i dodajemy obie mąki przesiane z cynamonem

Smaki Na Talerzu
Cycki murzynki 178

cukrem oraz cukrem z wanilią i wlewamy masę z mąką i gotujemy budyń. Studzimy, raz po raz mieszając by nie było kożucha. Masło (koniecznie już miękkie) miksujemy na puch, stopniowo dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Ma nam postać dość gęsty krem. Masę wykładamy równo na ciasto. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, studzimy. W galaretce maczamy dobrze

Latosiowydom
Piernikowa delicja z konfiturą 127

Delicja na święta czemu nie. Mus pomarańczowo brzoskwiniowy smakuje obłędnie. Lekkie jak puch, z bezową choinką i pianką. biszkopt piernikowy: 3 jajka wielkość M 1 łyżeczka płaska przyprawy do piernika 1 łyżeczka kakao 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej pianka piernikowa: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki

wesoła kuchnia