Przepis na : deser
C iasto ze szpinakiem pięknie wygląda na świątecznym stole. Tym razem do ciasta dałam limonkę, rozmaryn i japońską herbatę matcha. Wszystkie składniki musza być w temperaturze pokojowej. Składniki: 100 gram szpinaku baby (bez łodyżek) bio* 180 gram cukru trzcinowego jasnego bio* 1 łyżeczka herbaty matcha 100 ml oleju rzepakowego 2 jaja L 170 gram mąki przesianej (dałam orkiszową, przez co jest trochę cięższe) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia limonka 1-2 sztuki ( szukajcie tych soczystych) rozmaryn świ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...