puch - 3415 przepisów (strona:36/228)

ciasto miodowe z wkładką toffi 92

dokładnie mieszamy budy oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na tzw. puch. Dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: herbatniki np. kakaowe na dwie warstwy puszka masy kajmakowej wykonanie ciasta: Na pierwszy blat ciasta miodowego wykładamy 1/2 część

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto ze szpinakiem, herbatą, limonką i rozmarynem 124

tarce o małych oczkach ścieramy zieloną cześć skórki, bez gorzkiej białej warstwy. Limonkę przecinamy na pół i wyciskamy sok. Do dużej misy wbijamy jaja i miksujemy z cukrem na puch, wlewamy zmiksowany szpinak z olejem, wlewamy sok z limonki, skórkę oraz rozmaryn. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i herbatę matcha. Mieszamy krótko aby składniki się połączały. Przelewamy

AZgotuj!
Cytrynowe Księżyce 140

font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Żółtka oddzielamy od białek. Do sporej miski przekładamy margarynę, cukier puder, sok cytrynowy i żółtka.   Miksujemy na puch, następnie dodajemy skórkę cytrynową. Miksujemy.   Stopniowo wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na gładką masę.    Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Łączymy

Domowe ciasta
Muffinki choinki na Boże Narodzenie 122

suchych, mieszamy. Zaraz potem ciastem napełniamy foremki do babeczek. Finalnie pieczemy ok 30 min w 180st. Potem zostawiamy do wystudzenia. Następnie przygotowujemy lukier. Masło ucieramy w mikserze na puch. Dodajemy cukier i barwnik i miksujemy dalej aż składniki idealnie się połączą. Lukier nakładamy do rękawa cukierniczego i rysujemy na babeczkach fantazyjne choinki. Finalnie choinki dekorujemy kolorowymi cukierkami. Artykuł

Dorota Smakuje
Stollenkonfekt, czyli stollen w miniaturce 136

Rodzynki można namoczyć dzień wcześniej w rumie. Albo krótko przed pieczeniem zalać gorącą wodą. Następnie wodę zlać, a rodzynki osuszyć papierowym reczniczkiem. 2. Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodać twaróg i jajko. Krótko zamieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy maślanej. Dodać rodzynki, siekane migdały, kandyzowaną skórkę, aromat migdałowy i szczyptę cynamonu. Szybko

dolcevitainmykitchen
Przepisy na Boże Narodzenie 107

Sernik na kruchym spodzie z powidłami śliwkowymi Metrowiec. Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Sernik z brzoskwiniami Śnieżny puch Ciasto orzechowe (orzechowiec) Keks Ciasto z makiem i kremem cytrynowym – makowa panienka Popapraniec Porzeczkowiec Tort bezowy z ajerkoniakiem Rolada czekoladowa CIASTECZKA Pierniczki Ciasteczka (kocie oczka). Kruche ciasteczka Reniferki

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik Malakoff-Austriacki tort migdałowy 140

gładką masę. Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotującego się wlać zawiesinę i ugotować gęsty budyń. Zestawić z ognia i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu aż powstanie krem, na sam koniec dodać sok z cytryny i likier ponownie zmiksować, wsypać mielone migdały i wymieszać szpatułką. Poncz: Sok pomarańczowy

Wanilia i Kardamon
Śnieżne ciasteczka II (z cynamonem) 105

łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej około 80 g (3/4 szkl.) orzechów włoskich Masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Dodajemy przesianą z cynamonem mąkę, ekstrakt waniliowy oraz szczyptę soli, miksujemy na mniejszych obrotach, do połączenia. Orzechy siekamy, dodajemy do masy, mieszamy szpatułką. Z masy formujemy okrągłe ciasteczka wielkości małego

Smaki Na Talerzu
Piernik z polewą czekoladową 98

płaskie łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na polewę: 1/3 kostki margaryny 4 czubate łyżki cukru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Całe jajka miksujemy na puch wraz z cukrem. Następnie cały czas miksując dodajemy dżem oraz mleko i olej. cały czas miksując dodajemy stopniowo mąkę z sodą i kakao. Mieszamy do połączenia się składników

Blog kulinarny S9.PL
Ucierane ciasto imbirowe 134

temperatura pokojowa) 250 gram konfitury imbirowej 1 łyżeczka świeżego imbiru drobno utartego cukier puder do posypania ( u mnie mielony w młynku cukier puder  Masło i cukier ubijamy na puch. Wbijamy jajo i ubijamy aż się połączy z masą maślaną. Robimy tak aż do wbicia ostatniej jajka. Dodajemy mąkę po łyżce z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy

AZgotuj!
Ciasto rodzynkowiec 108

rondla przekładamy margarynę, pokruszoną czekoladę mleczną oraz gorzką. Rozpuszczamy na gazie a następnie dodajemy rodzynki. Dokładnie mieszamy. Gotową polewę odstawiamy do przestygnięcia. miękkie masło/margarynę miksujemy na puch. Następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy aż powstanie jednolita masa, wystudzony biszkopt wyciągamy z blaszki, przekrawamy na pół. Jedną połówkę wkładamy ponownie do blachy

Blog kulinarny S9.PL
Makowiec zawijany 119

letniego mleka. Całość mieszamy dokładnie aż do rozpuszczenia drożdży. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż zaczyn zacznie pracować (ok 20 minut). Masło roztapiamy i studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę, wyrośnięty zaczyn i pozostałe mleko. Wyrabiamy ciasto. Pod koniec dodajemy przestudzone masło. Zagniatamy do momentu aż ciasto będzie gładkie i będzie odchodziło od rąk. Formujemy

Fascynacje Ani
Ciasto migdałowe z kremem budyniowym i ciasteczkami amaretti 173

proszek budyniowy. Pozostałe mleko z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy, mieszając, aż do powstania gęstego budyniu. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na końcu dodajemy ekstrakt waniliowy oraz mielone ciasteczka amaretti. Blaty migdałowe nasączamy przygotowanym naparem z herbaty i likieru migdałowego. Na jednym z nich rozprowadzamy całą masę

Smaki Na Talerzu
STEFANKA ( bez pieczenia ) 129

skondensowane 400 g kakao 2 łyżki    Blaszka 29 X 12 cm wyłożona folią do żywności. Zarówno mleko jak i serek powinny być schłodzone. Serek mascarpone miksujemy na puch. Potem, ciągle miksując powoli dolewamy mleko. Na spód blaszki rozkładamy warstwę herbatników, potem nakładamy warstwę krem. I tak naprzemiennie do wyczerpania kremu. Ostatnią warstwą powinny być herbatniki, które

Smaczne moje