puch - 3415 przepisów (strona:36/228)

Cycki murzynki 154

cukrem oraz cukrem z wanilią i wlewamy masę z mąką i gotujemy budyń. Studzimy, raz po raz mieszając by nie było kożucha. Masło (koniecznie już miękkie) miksujemy na puch, stopniowo dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Ma nam postać dość gęsty krem. Masę wykładamy równo na ciasto. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, studzimy. W galaretce maczamy dobrze

Latosiowydom
Piernikowa delicja z konfiturą 107

Delicja na święta czemu nie. Mus pomarańczowo brzoskwiniowy smakuje obłędnie. Lekkie jak puch, z bezową choinką i pianką. biszkopt piernikowy: 3 jajka wielkość M 1 łyżeczka płaska przyprawy do piernika 1 łyżeczka kakao 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej pianka piernikowa: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki

wesoła kuchnia
ciasto miodowe z wkładką toffi 69

dokładnie mieszamy budy oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na tzw. puch. Dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: herbatniki np. kakaowe na dwie warstwy puszka masy kajmakowej wykonanie ciasta: Na pierwszy blat ciasta miodowego wykładamy 1/2 część

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto ze szpinakiem, herbatą, limonką i rozmarynem 103

tarce o małych oczkach ścieramy zieloną cześć skórki, bez gorzkiej białej warstwy. Limonkę przecinamy na pół i wyciskamy sok. Do dużej misy wbijamy jaja i miksujemy z cukrem na puch, wlewamy zmiksowany szpinak z olejem, wlewamy sok z limonki, skórkę oraz rozmaryn. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i herbatę matcha. Mieszamy krótko aby składniki się połączały. Przelewamy

AZgotuj!
Cytrynowe Księżyce 103

font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Żółtka oddzielamy od białek. Do sporej miski przekładamy margarynę, cukier puder, sok cytrynowy i żółtka.   Miksujemy na puch, następnie dodajemy skórkę cytrynową. Miksujemy.   Stopniowo wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na gładką masę.    Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Łączymy

Domowe ciasta
Muffinki choinki na Boże Narodzenie 92

suchych, mieszamy. Zaraz potem ciastem napełniamy foremki do babeczek. Finalnie pieczemy ok 30 min w 180st. Potem zostawiamy do wystudzenia. Następnie przygotowujemy lukier. Masło ucieramy w mikserze na puch. Dodajemy cukier i barwnik i miksujemy dalej aż składniki idealnie się połączą. Lukier nakładamy do rękawa cukierniczego i rysujemy na babeczkach fantazyjne choinki. Finalnie choinki dekorujemy kolorowymi cukierkami. Artykuł

Dorota Smakuje
Stollenkonfekt, czyli stollen w miniaturce 104

Rodzynki można namoczyć dzień wcześniej w rumie. Albo krótko przed pieczeniem zalać gorącą wodą. Następnie wodę zlać, a rodzynki osuszyć papierowym reczniczkiem. 2. Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodać twaróg i jajko. Krótko zamieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy maślanej. Dodać rodzynki, siekane migdały, kandyzowaną skórkę, aromat migdałowy i szczyptę cynamonu. Szybko

dolcevitainmykitchen
Przepisy na Boże Narodzenie 84

Sernik na kruchym spodzie z powidłami śliwkowymi Metrowiec. Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego Sernik z rodzynkami i płatkami migdałowymi Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Sernik z brzoskwiniami Śnieżny puch Ciasto orzechowe (orzechowiec) Keks Ciasto z makiem i kremem cytrynowym – makowa panienka Popapraniec Porzeczkowiec Tort bezowy z ajerkoniakiem Rolada czekoladowa CIASTECZKA Pierniczki Ciasteczka (kocie oczka). Kruche ciasteczka Reniferki

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik Malakoff-Austriacki tort migdałowy 117

gładką masę. Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotującego się wlać zawiesinę i ugotować gęsty budyń. Zestawić z ognia i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu aż powstanie krem, na sam koniec dodać sok z cytryny i likier ponownie zmiksować, wsypać mielone migdały i wymieszać szpatułką. Poncz: Sok pomarańczowy

Wanilia i Kardamon
Śnieżne ciasteczka II (z cynamonem) 87

łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej około 80 g (3/4 szkl.) orzechów włoskich Masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Dodajemy przesianą z cynamonem mąkę, ekstrakt waniliowy oraz szczyptę soli, miksujemy na mniejszych obrotach, do połączenia. Orzechy siekamy, dodajemy do masy, mieszamy szpatułką. Z masy formujemy okrągłe ciasteczka wielkości małego

Smaki Na Talerzu
Piernik z polewą czekoladową 77

płaskie łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na polewę: 1/3 kostki margaryny 4 czubate łyżki cukru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Całe jajka miksujemy na puch wraz z cukrem. Następnie cały czas miksując dodajemy dżem oraz mleko i olej. cały czas miksując dodajemy stopniowo mąkę z sodą i kakao. Mieszamy do połączenia się składników

Blog kulinarny S9.PL
Ucierane ciasto imbirowe 109

temperatura pokojowa) 250 gram konfitury imbirowej 1 łyżeczka świeżego imbiru drobno utartego cukier puder do posypania ( u mnie mielony w młynku cukier puder  Masło i cukier ubijamy na puch. Wbijamy jajo i ubijamy aż się połączy z masą maślaną. Robimy tak aż do wbicia ostatniej jajka. Dodajemy mąkę po łyżce z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy

AZgotuj!
Ciasto rodzynkowiec 85

rondla przekładamy margarynę, pokruszoną czekoladę mleczną oraz gorzką. Rozpuszczamy na gazie a następnie dodajemy rodzynki. Dokładnie mieszamy. Gotową polewę odstawiamy do przestygnięcia. miękkie masło/margarynę miksujemy na puch. Następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy aż powstanie jednolita masa, wystudzony biszkopt wyciągamy z blaszki, przekrawamy na pół. Jedną połówkę wkładamy ponownie do blachy

Blog kulinarny S9.PL