puch - 3415 przepisów (strona:43/228)

tort makowy 108

dokładnie mieszamy z żółtkiem, budyniem oraz mąką i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch dodajemy stopniowo budyń a następnie masę kajmakową i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki lub wiśniowy 2 łyżki spirytusu wymieszane z ok. 200 ml wody

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Marchewkowe Z Kremem Kubuś 121

rozprowadzamy proszek budyniowy. Zagotowany sok zdejmujemy z ognia i wlewamy resztę soku z proszkiem budyniowym, zagotowujemy i odstawiamy. Ugotowany budyń studzimy. Następnie miksujemy masło z ewentualnym cukrem na puch, dodajemy po łyżce budyń aż do wykończenia. Gotowy krem wykładamy na przestudzone ciasto a następnie schładzamy w lodówce. Masa śmietanowa 5. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy

Gotowanie...to proste !
LEŚNY MECH 118

blenduję na gładki koktajl. Piekarnik nagrzewam do temp. 165 st. C, grzanie góra plus dół bez termoobiegu. W misce mieszam mikserem (na najwyższych obrotach) jajka z cukrem, powstaje puszysty puch, który nawet podwoi swoją objętość. Do masy jajecznej wlewam rozdrobniony z olejem szpinak, mieszam krótko. Wsypuję przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, miksuję na niskich obrotach tylko

Zasmakuj Kuchni
ciasto z delicjami 128

pozostałym mleku dokładnie mieszamy obie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Masę dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy kawę rozpuszczalną a do drugiej posiekaną czekoladę oraz alkohol

Domowy Smak Jedzenia
BEZGLUTENOWE TIRAMISU 119

POSYPANIA: * gorzkie kakao SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kawę zaparzamy, studzimy, przecedzamy, dodajemy Marsalę. Wyparzamy jajka, oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy ok. 2/3 cukru, ucieramy na puch. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec resztę cukru. Żółtka łączymy z mascarpone – nie ubijamy mikserem, łączymy łyżką. Do masy dodajemy ubite białka i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Biszkopty namaczamy

Ostra na Słodko
Kakaowy biszkopt z kokosową wkładką i masą cappuccino 953

mleko wraz z cukrem i cukrem wanilinowym doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę budyniową. Gotujemy, stale mieszając, aż do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy budyń. Na końcu do masy dodajemy proszek cappuccino oraz rum. Na jeden blat biszkoptowy wykładamy połowę masy, wyrównujemy, Dajemy ciasto kokosowe. Wykładamy resztę masy budyniowej. Przykrywamy

Smaki Na Talerzu
Orzechowe choinki z ciasta francuskiego 108

masła 1/2 – 2/3 szkl. cukru pudru 1 jajko 100-110 g mielonych orzechów dodatkowo: miód Manuka MGO 100+ Nektarowy Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy mielone orzechy. Ciasto francuskie rozwijamy. Rozprowadzamy na nim masę orzechową. Ciasto francuskie składamy na pół (lub przykrywamy je drugim ciastem, jeżeli mamy

Smaki Na Talerzu
Przekładaniec z brzoskwiniami 143

gotującego mleka. Mieszając chwilę gotujemy do powstania gęstego budyniu. Wierzch gotowego budyniu przykrywamy folią spożywczą (tak by dotykała wierzchu budyniu), pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, Stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy aż masa będzie gładka i jednolita. Gotową wykładamy na wierzch ciasta. Wyrównujemy. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku. Lekko studzimy. Wylewamy

Fascynacje Ani
Ciasteczka z kajmakiem 161

maku i marcepanu (przepis) - 120 g masła - 1 szklanka mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka - 2 łyżki cukru pudru Masło, cukier i żółtka ucieraj na puch, dodaj masę makową i mąkę. Wstaw do zamrażalki ciasto na kwadrans.  Rozwałkuj wycinaj ciasteczka i piecz 12-15 minut w temp. 180 stopni C. CIASTECZKA KRUCHE MAŚLANE

SMYKWKUCHNI
Świąteczne ciasto makowe 169

Dodatkowo: bakalie nasączone alkoholem   Ciasto makowe:  Mak sparzamy. Ostygnięty mielimy dwa razy. Następnie ucieramy margarynę z cukrem,  po czym dodajemy żółtka.  Dokładnie ucieramy na puch.  Powoli dodajemy mak,  a na koniec proszek do pieczenia.  Oddzielnie ubijamy białka.  Ubite łączymy z makiem.   Do całości dodajemy olejek migdałowy i bakalie

Pyszności Słodkości
ciasto z delicjami 122

oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Dzielimy ja na dwie równe części. Do jednej dodajemy posiekaną czekoladę a do drugiej suszone owoce. dodatkowo: 1 duża paczka

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Orzeszek 173

cukier wanilinowy. Wlewamy do gotującego mleka i gotujemy ciągle mieszając aż zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią, aby ie powstał nam kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy zimny budyń i 2 łyżki masy orzechowej, ucieramy na gładki krem. Blaszkę wykładamy folią aluminiową,lepiej wyjmiecie z blaszki gotowe ciasto. Układamy ciasto bez orzechów i nasączamy

Sama słodycz i szczypta chili
Piernik grysikowy 105

rondelka. Dodajemy cukier i podgrzewamy. Gdy mleko będzie niemal wrzące, wsypujemy kaszę i energicznie mieszamy, aż masa zgęstnieje i zagotuje się. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy po łyżce wystudzonej masy grysikowej, za każdym razem dokładnie miksując. Polewa: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku (kakao warto przesiać) i podgrzewamy, często mieszając, aż do uzyskania aksamitnej polewy

Poezja smaku
12 ciast bez pieczenia na Święta 242

pieczenia. Są proste i szybkie w przygotowaniu dlatego idealnie sprawdzą się na święta. Goście będą zaskoczeni ich smakiem i wyglądem! Wesołych Świąt ;)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto serowy puch (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pychotka na krakersach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rafaello na krakersach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Napoleonka bez pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jogurtowiec na gofrach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Princessa

Blog kulinarny S9.PL