odstawiam do przestygnięcia. 2-3 łyżki rozpuszczonej i ciepłej jeszcze czekolady wykorzystuję do posmarowania wafla, żeby później nie odklejał się od masy czekoladowej. Miękkie masło ucieram na puch, dodaję 2 łyżki cukru pudru i dalej ucieram. Następie dodaję przestygniętą czekoladę i dobrze mieszam, aż składniki się połączą. Gdy masa będzie gładka, przekładam ją do tortownicy wyłożonej waflem
Słodki sentymentmąki. Pozostałe mleko wraz z cukrem wanilinowym doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę i gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy mielone orzechy oraz przestudzony budyń. Kapelusze grzybków wypełniamy masą budyniową, przykrywamy krążkiem z dziurką, do której wkładamy „nóżkę” grzybka. Składniki na polewę umieszczamy w rondelku
Smaki Na Talerzuodrobinie gorącej wody i studzimy. Czekoladę również rozpuszczamy, ale w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. I oczywiście studzimy. Miękkie masło ucieramy pałką (najlepiej w makutrze) lub mikserem na puch, dodajemy cukier puder i dalej ucieramy. Do masy dodajemy kolejno żółtka i ucieramy aż wszystko się połączy, a na koniec wszystko mieszamy z wystudzoną, płynną czekoladą. Dla podbicia smaku
Korniszonkiodrobinie gorącej wody i studzimy. Czekoladę również rozpuszczamy, ale w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. I oczywiście studzimy. Miękkie masło ucieramy pałką (najlepiej w makutrze) lub mikserem na puch, dodajemy cukier puder i dalej ucieramy. Do masy dodajemy kolejno żółtka i ucieramy aż wszystko się połączy, a na koniec wszystko mieszamy z wystudzoną, płynną czekoladą. Dla podbicia smaku
Gotujemy i jemyrodzynek po 50 g : suszonych fig, skórki pomarańczowej, śliwki lub owoce kandyzowane sernik błyskawiczny 600 ml zimnego mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masło utrzeć z cukrem na puch. Dalej ucierając dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Owoce pokrojone na mniejsze kawałki ( te które tego wymagają)wsypać do miski. Posypać mąką ziemniaczaną dokładnie wymieszać
gotuj ze mnąCiasto bardzo dobre, wilgotne. Bardzo długo świeże. Przygotowanie ciasta ciemnego – jajka z cukrem brązowym i waniliowym ubić na puch. Do garnka dodać margarynę i pokruszoną czekoladę, rozpuścić na małym ogniu. Lekko przestudzić i cały czas ubijając masę jajeczną wlewać rozpuszczoną czekoladę. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Przesiać przez sitko i dodawać po łyżce
Kuchnia Pokoleńcały czas mieszam rózgą. Jak kaszka zgęstnieje przykrywam jej wierzch folią żeby nie wytworzył się kożuch. Zostawiam do ostygnięcia. Masło o temperaturze pokojowej ucieram z pudrem na puch. Masło mieszam z kaszką. Na zimny biszkopt wykładam pigwę i wstawiam do lodówki na 30 minut. Na pigwę wykładam krem. Wiórki kokosowe przekładam na gorąca patelnię suchą i chwilę
wesoła kuchniaoraz 1/2 szkl. mleka. Miksujemy do połączenia składników. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę. Cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń oraz masę kajmakową. Na jeden biszkopt wykładamy połowę tężejącej masy jabłkowej (nie może ona być zbyt mokra, bo zbytnio rozmiękczy biszkopt), wyrównujemy. Wykładamy połowę masy budyniowej
Smaki Na Talerzucukier waniliowy szczypta soli owoce: jabłka ,gruszki, brzoskwinie pokrojone na ćwiartki, plasterki Drożdże rozetrzeć z łyżką mąki, cukru i kilkoma łyżkami mleka, odstawić do wyrośnięcia. Jajka ubić na puch z cukrami i szczyptą soli. Do miski wsypać mąkę, ogrzać do temp pokojowej( potrzymać ją przed pieczeniem na blacie kuchennym) Dodać jajka, rozczyn oraz masło, zarobić ciasto mieszając ręcznie
gotuj ze mnąproszek do pieczenia – 3 łyżeczki * masło min. 82% – 100 g * mleko – 200 ml * płatki kokosa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesiany * Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wlewamy rozpuszczone masło, dodajemy mleko, wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Ostra na Słodkomleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe miksujemy z żółtkami i obiema mąkami. Wlewamy na wrzące mleko i mieszając gotujemy do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch, a następnie cały czas miksując dodajemy do niego po łyżce budyniu. Tak przygotowanym kremem przekładamy wystudzone placki
Cynamonowe szczęściewanilia * mąka pszenna – 300 g * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * kakao – 25 g * woda – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jaja ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy jogurt, wlewamy olej, dodajemy wanilię – miksujemy. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia – miksujemy,. Pamiętajcie, żeby zawsze miksować krótko – tylko do połączenia składników. Dzielimy
Ostra na SłodkoMiksujemy do połączenia. Garnek z mlekiem ponownie stawiamy na palniku. Wlewamy do niego przygotowaną mieszankę żółtkową i stale mieszając, gotujemy, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy do otrzymania gładkiego kremu. Śmietanę podgrzewamy. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy z palnika. Czekoladę łamiemy na kawałki. Zalewamy ją gorącą śmietanką. Mieszamy aż do rozpuszczenia
Smaki Na Talerzulanguage:EN-US;} masa kajmakowa 400 ml mleka 300 g cukru 4 czubate łyżki masła Mleko i cukier gotujemy, aż zgęstnieje i powstanie kajmak. Po ostudzeniu ucieramy na puch z masłem. dodatkowo: dżem porzeczkowy opakowanie ciastek „Jeżyki” lub innych kruchych wykonanie: połowa blatu ciasta kruchego 4 łyżki dżemu ½ masy kajmakowej blat ciasta kruchego ½ masy
Domowe ciastakakao 2 łyżki mleka łyżeczka żelatyny 1/3 szkl orzechów laskowych Ciasto: marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odcisnąć sok. Powinniśmy otrzymać 2 szkl marchewki. Jajka utrzeć na puch z cukrem. Mąkę i pozostałe suche składniki przesiać i stopniowo, na przemian z olejem, cały czas ucierając, dodawać do masy jajecznej. Na koniec łyżką wmieszać marchewkę a później posiekane
Smakołyki Asi