puch - 3415 przepisów (strona:31/228)

Pani Walewska 119

gotującego wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę. Mieszając aby masa się nie przypaliła gotujemy gęsty budyń. Przykrywamy folią spożywczą, tak aby dotykała wierzchu budyniu, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy do uzyskania gładkiej masy. Gotową masę wykładamy na pierwszy placek, przykrywamy drugim plackiem. Smacznego

Fascynacje Ani
Babka ucierana z zielonym pudrem 88

jabłkowego puder zielony (liofilizowany, sproszkowany szpinak) do dekoracji Jak zrobić babkę ucieraną z zielonym pudrem: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw masło ucieramy z cukrem na tzw puch – do momentu aż cukier rozpuści się w maśle. Następnie cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Potem w oddzielnej misce mieszamy make z proszkiem do pieczenia. Następnie połowę

Dorota Smakuje
BABKA MAJONEZOWA 128

skrobi ziemniaczanej i 80g mąki pszennej) - 150g ksylitolu lub cukru - 2-3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie 8g domowego ) Jajka ubijamy z ksylitolem lub cukrem na puch. Dodajemy majonez. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Całość mieszamy i przekładamy do przygotowanej wcześniej formy, przesmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Masa jest bardzo

Smaczne Zdrowe
Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 110

momentu zagotowania i zgęstnienia. Będzie on nieco rzadszy, niż zazwyczaj. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki. Miękkie masło ucieramy mikserem na biały puch, stopniowo dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Dodajemy brzoskwinie, mieszamy łyżką. Zimną bezę wyjmujemy z blachy, delikatnie odrywamy papier, żeby nie połamać bezy. Blachę wykładamy

Bułka z Chlebem
Drożdżówka idealna 104

mleka. Wszystko dokładnie mieszamy do momentu aż drożdże się rozpuszczą. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 10-15 minut. Masło roztapiamy, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy mąkę, pozostałe letnie mleko, zaczyn. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy roztopione masło. Zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Formujemy kulę, wkładamy do miski oprószonej mąką. Przykrywamy

Fascynacje Ani
Babka cytrynowa (z gotowaną cytryną) 91

sokiem i otartą skórką cytrynową.  Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając 2 łyżki cukru. Masło utrzeć z pozostałym cukrem na puch, stopniowo dodając po jednym żółtku. Dodać zblendowane cytryny, zmiksować. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą, zmiksować.  Do ciasta dodać 1/3 białek, delikatnie wymieszać łopatką lub łyżką. Dodać

Obiad gotowy
Fit babka owsiana z miodem i pyłkiem kwiatowym 130

wysmarować tłuszczem, można obsypać mąką. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Następnie żółtka ubić z miodem na puch, dodać jogurt i wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilię, otręby i olej. Wymieszać na jednolitą masę tylko do połączenia  się składników.  Następnie przełożyć 1/3 piany

AZgotuj!
Babeczki Wielkanocne z budyniem 91

Resztę mleka zagotować w rondelku. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek i gotować (cały czas mieszając) do momentu, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch a następnie stopniowo dodawać do niego wystudzony budyń. Krem odstawić w chłodne miejsce. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać wszystko nożem. Dodać cukier, szczyptę soli

Świat Ciasta
Babka jogurtowa 129

Masło, jogurt i jajka wyjmujemy ok. 3 godziny wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej (jak wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej minimalizuje to ryzyko zakalca). Masło miksujemy na puch wraz z cukrem i cukrem waniliowym (papierem zostawiamy do wysmarowania formy). Dodajemy po jednym jajku i miksujemy do połączenia – następne dodając dopiero po zmiksowaniu poprzedniego. Dodajemy jedną

Poezja smaku
Ciasto marchewkowe z orzechami 112

czubata łyżeczka sody 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu garść orzechów włoskich sól Przygotowanie Marchewki zetrzeć na drobnych oczkach. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Cały czas ucierając dodawać cienką stróżką olej. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli i cynamonem i dalej miksować. Dodać startą marchewkę i dokładnie wymieszać mikserem

Kulinarne Inspiracje
Rafaello migdałowe wg Siostry Anastazji 114

doprowadzamy do wrzenia. Gdy się zagotuje wlewamy mieszankę budyniową i cały czas mieszając gotujemy jeszcze przez około 2 minuty (do zgęstnienia budyniu). Odstawiamy do schłodzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Pod koniec stopniowo wlewamy też ajerkoniak. Masę dzielimy na połowę. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej płatki migdałowe. Na spód jednego blatu biszkoptowego

Smaki Na Talerzu
Ciasto Węgielek 163

zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę budyniu i mąki, gotujemy do uzyskania gęstego budyniu. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Ciągle miksując, stopniowo dodajemy budyń, łyżka po łyżce. 3/4 masy budyniowej rozprowadzić na galaretce i przykryć drugim biszkoptem. Biszkopt posmarować pozostałą masą i posypać ją pokruszonymi herbatnikami. Ciasto

Przepiski.pl
Ciasto Hucułka 1634

starte zamrożone ciasto) 4. Upieczone i ostudzone ciasta zdejmujemy z blaszek oraz odklejamy papiery z nich. 5. Jeden blat z powrotem wkładamy do blaszki. Masa 6. Masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy po łyżce kajmaku aż do wykończenia. 7. Gotową masę wykładamy na dolny blat, przykrywamy drugim blatem, owijamy folią i chowamy do lodówki na cała

Gotowanie...to proste !
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 129

gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia.  Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki. Ostatnią łyżeczkę kawy mieszamy ze spirytusu

Korniszonki
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 107

gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia.  Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki. Ostatnią łyżeczkę kawy mieszamy ze spirytusu

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania