Przepis na : deser
WESOŁYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT! Fit! Bezglutenowa babka wielkanocna z mąką owsianą, otrębami, z miodem, pyłkiem kwiatowym i gorzką czekoladą. Składniki: 4 jaja w temperaturze pokojowej - 1 łyżka otrębów owsianych 1 szklanka mąka owsiana 3 łyżki miodu akacjowego jogurt w temperaturze pokojowej - 150 ml olej - 2 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier waniliowy z ksylitolem lub mielona wanilia Dekoracja: 1/2 tabliczki czekolady 2 łyżki oleju pyłek kwiatowy 1 łyżeczka Rozgrzać piekarnik na 180&... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...