puch - 3415 przepisów (strona:22/228)

Sernik bezowy 51

świecie. Przygotowuje się go na różne sposoby i z rozmaitymi dodatkami. Dzisiaj mam dla was przepis na sernik z bezą. Kruchy spód, kremowa i aromatyczna masa serowa oraz delikatny puch z bezy to połączenie wręcz idealne. Przepis na sernik bezowy jest bardzo prosty i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami i macie pewność

Alle Dobre!
miodownik z masą grysikową i powidłem 54

wlewamy do gotującego się mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na średnik ogniu, aż powstanie gęsta konsystencja. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch. Do zmiksowanego masła stopniowo dodajemy wystudzony grysik i miksujemy do połączenia się składników. Na pierwszym cieście rozsmarowujemy 2-3 łyżki powidła śliwkowego a na nim rozsmarowujemy 1/2 część

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto orzechowe 162

śmietankowe, dokładnie mieszamy. Do gotującego się mleka, wlewamy mieszankę i energicznie mieszamy do uzyskania gęstego kremu. Całość przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy przestygnięty budyń. Ciągle miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Na kruchy blat wykładamy połowę słoika dżemu porzeczkowego, Następnie rozprowadzamy przygotowaną masę a, na niej umieszczamy blat orzechowy

Alle Dobre!
Makowiec japoński 232

napęcznienia na 30 minut. Po upływie czasu odciskamy z nadmiaru mleka, za pomocą sitka lub bawełnianej szmatki. Odciśnięty mak przepuszczamy przez maszynkę dwukrotnie. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na puch, dodając stopniowo cukier puder. Następnie dodajemy żółtka (stopniowo). Wlewamy również odrobinę olejku migdałowego. Ciągle miksując, dodajemy stopniowo mak, a następnie wsypujemy kaszę manną oraz proszek do pieczenia. Obrane

Damusia.pl
Torcik brownie o smaku piernika i karmelu 63

masłem w rondelku lub mikrofalówce, studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawami korzennymi. Jaja i żółtka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy mikserem na puch. Dolewamy miód, miksujemy i wlewamy przestudzoną czekoladę. Do masy wsypujemy mąkę z kakao, przyprawami i proszkiem,  krótko miksujemy - na najniższych obrotach. Na koniec wsypujemy czekoladowe groszki,  mieszamy

Kronika Piekarnika
Zakrapiane ciasto bakaliowe 215

piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Masa bakaliowa: Ananasa osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy żółtka ( można wcześniej sparzyć jajka, lub żółtka utrzeć na parze z cukrem pudrem i dodać do masła ). Następnie dodajemy osączone bakalie oraz pokrojonego ananasa. Masę wykładamy na przestudzony

Smaki Na Talerzu
Anielski puch, czyli waniliowe ciasto z białek bez tłuszczu 78

Anielski puch, czyli waniliowe ciasto z białek to przepyszny wypiek, w którym można wykorzystać nadmiar białek. Choć przyznam szczerze, że często piekę to ciasto i później zastanawiam się co mam zrobić z żółtkami? Od razu Wam dodam, abyście przygotowali ciasto z podwójnej porcji składników, Czytaj więcej

Di gotuje
Ciasto Monte – orzechowe z kremem 65

polewę. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Prażone orzechy blendujemy na mąkę ( nie a długo, by nie puściły oleju ). Do 4 jajek wsypujemy 0,5 szklanki cukru, miksujemy 10 minut ( na puch ). Wlewamy 3 łyżki oleju, miksujemy. Partiami przesiewamy 0,5 szklanki mąki pszennej, delikatnie mieszamy. Wsypujemy 0,5 szklaki zmielonych orzechów, delikatnie mieszamy. Wylewamy na blachę, pieczemy

Ostra na Słodko
Ciasto KUBANKA -po prostu wspaniałe (czekoladowe z herbatnikami) +FILM 63

nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20 minut. Studzimy Ostudzony biszkopt nasączamy kawą rozpuszczalną. KREM Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, dodajemy ostudzony budyń też w temp pokojowej. Na koniec dodajemy nutellę lub dowolny krem czekoladowy i miksujemy do połączenia. Krem wykładamy na biszkopt Na krem wykładamy jasne herbatniki, smarujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Kubanka 70

powstały grudki. Gotować do momentu, aż budyń będzie gęsty i zacznie się bąblić. Garnek zdjąć z ognia. Przykryć, odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować na puch. Następnie zmniejszyć obroty miksera. Cały czas miksując dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać nutellę. Zmiksować do połączenia składników. Przestudzony biszkopt wyjąć z blaszki. Odkleić papier. Blaszkę

Danka Pichci
Ciasto Biskup 42

się zagotuje dodać mąki z żółtkami., cały czas mieszając. Gotować, aż masa będzie gęsta . Zdjąć z palnika i odstawić do przestudzenia. W osobnej misce utrzeć masło mikserem na jasny puch. Dodawać łyżka po łyżce masę budyniową , cały czas miksując na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.  Jak zrobić polewę czekoladową? Wszystkie składniki wrzucić do rondla i gotować

Olcia gotuje!
Racuszki jogurtowe z budyniem 43

Racuszki jogurtowe z budyniem – idealny początek dnia. Zdrowe – dające mnóstwo energii. Niesamowicie smaczne. Delikatne i bardzo puszyste jak puch. Lekko słodkie i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka chwil, by cieszyć się pełnowartościowym posiłkiem na śniadanie lub podwieczorek. Dzieci takie racuszki uwielbiają. Zapraszam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Racuszki jogurtowe z budyniem – składniki: 2 jajka

Olcia gotuje!
Pyszne ciasto Jesienny Rarytas (kakaowe z jabłkami, orzechami i budyniem)+FILM 50

wodę, olej, cukier i kakao-dokładnie mieszamy, zagotowujemy, studzimy. Żółtka oddzielamy o białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Odkładamy ją na bok. Żółtka ubijamy z 2 łyżkami cukru na puch, następnie do żółtek dodajemy przestudzoną masę kakaową. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia-miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek-delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy ok 25x35cm

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Babie Lato-z jabłkami, słonecznikiem-po prostu pyszne +FILM 1004

żeby się rozpuściły. Masę jabłkową chwilę studzimy tak by nie była wrząca, i wykładamy na biszkopt Na jabłka wykładamy podłużne biszkopty. Odkładamy do całkowitego wystudzenia. KREM Masło ucieramy na puch, następnie wciąż miksując dodajemy ostudzony budyń. Masło i budyń muszą być w tej samej temperaturze. Krem wykładamy na biszkopty, ciasto wstawiamy do lodówki. SŁONECZNIK Na patelnię dajemy masło

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku