puch - 3415 przepisów (strona:20/228)

Ciasto Melba 113

zaczynamy miksować. Jak zrobi się puszyste dodajemy do niego porcjami cukier puder. Wystarczy tylko aby cukier puder połączył się z masłem. Z masła i cukru pudru powinien powstać maślany puch. Do masła dodajemy przygotowany wcześniej twarożek. Przy pomocy silikonowej łopatki mieszamy twarożek z masłem. W tym momencie dodajemy odrobinę bakalii. Jeśli za nimi nie przepadacie, to możecie pominąć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mazurek kajmakowy z kremem 67

łyżki, do smaku Zagotowujemy mleko. Na wrzące wsypujemy kaszę i gotujemy, cały czas mieszając do momentu aż kasza zrobi się gęsta. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera) następnie partiami dodajemy cukier puder. Nie przestając ucierać dodajemy po łyżce kaszy i sok z cytryny, ale tutaj już radzę próbować masy

Cynamonowe szczęście
Top 20 przepisów na jajka, sałatki i sosy wielkanocne! 275

pracy.   Faszerowane roladki z szynki w galarecie Przepis tutaj (KLIK) Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska!   Sałatka łabędzi puch Przepis tutaj (KLIK) Smaczna, łatwa w przygotowaniu i pięknie prezentująca się na stole sałatka warstwowa. Świetnie sprawdzi się na święta, imprezy rodzinne i przyjęcia.   Wielkanocne rollsy

Blog z Apetytem
,,Babka wielkanocna toffi’’ 41

polewę: 10 dag masy krówkowej Helio 2 łyżki śmietanki 30% kilka krówek do dekoracji Przygotowanie: Masę krówkową podgrzewamy z masłem, aż powstanie gładka masa. Jajka ubijamy z cukrem na puch. Następnie dodajemy sok z cytryny i masę krówkową.  Miksujemy do chwili połączenia się składników. Następnie dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.  Formę na babkę

Podróż w kulinaria
Wilgotna babka cytrynowa 38

lepiej. Niektóre produkty nawet jeśli wydają się być ciepłe, mogą mieć cały czas niższą temperaturę w środku, więc warto poczekać nieco dłużej. Masło z cukrem utarte na jasny puch . To pierwszy krok przygotowania ciasta i to dość podstępny – masło z cukrem uciera się bowiem dłużej niż większość z nas myśli. Mój mikser planetarny potrzebuje

Na-talerzu.pl
Oryginalne ciasto – babka majonezowa z oreo 34

nóg! Spróbuj tego przepisu i przekonaj się, że efekt końcowy naprawdę jest tego wart. 4 jajka wbij do miski i dokładnie ubij je z cukrem i cukrem waniliowym na puch, do tej masy stopniowo dodaj przesianą przez sitko mąkę. Dzięki przesianiu mąki przez sitko zyskasz większą objętość ciasta. Następnym krokiem będzie wymieszane dotychczasowej masy z proszkiem do pieczenia

Fascynacje Ani
Szarlotka z kremem francuskim 47

mąki pszennej -10 dag masła  Do przybrania : posiekane orzechy lub płatki migdałowe, czekolada gorzka Żółtka z połową cukru  umieścić w misie  miksera i ucierać na puch. Mają mieć kremową, gęstą konsystencje. Do garnka wlać szklankę mleka, dodać masło i resztę cukru, zagotować. W kubku wymieszać pozostałe mleko z mąką i wlewać cienkim strumieniem do wrzącego

Kulinarne przemyslenia
Krówka miodowa 37

cukrem. W pozostałym mleku mieszamy obie mąki i proszek budyniowy. Wlewamy je na gotujące mleko i cały czas mieszając gotujemy chwilę do zgęstnienia. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce budyniu i ucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy.   Złożenie ciasta: Na jeden

Cynamonowe szczęście
Babka orzechowa 43

szklanki cukru trzcinowego/ miodu Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 180st.C Formę smarujemy masłem (można oprószyć mąką np, pełnoziarnistą) Jaja wbijamy do miski i ubijamy z cukrem i wanilią na puch. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Krótko mieszamy. Na koniec dodajemy zmielone orzechy włoskie i już mieszamy trzepaczką. Po połączeniu się składników przelewamy masę do formy, wkałdamy do piekarnika

AZgotuj!
Cytrynowa Pychotka 503

Cytrynowa pychotka to mocno aromatyczne ciasto cytrynowe, na biszkopcie, z obłędnie pysznym kremem cytrynowym, delikatną jak puch pianką i galaretką cytrynową. Całość udekorowana kleksem bitej śmietany z odrobiną otartej skórki cytrynowej. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i delikatne w smaku. Idealne dla osób lubiących kwaskowate smaki. Ciasto świetnie pasuje na święta wielkanocne, a w wersji na herbatnikach idealnie sprawdzi

Rita creative
Dwukolorowa babka 48

wykładamy papierem do pieczenia. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do 1 miski. W drugiej misce miksujemy miękkie masło, następnie wsypujemy cukier, wanilię, ucieramy na tzw. puch. Dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Następnie wsypujemy w kilku porcjach suche składniki. Miksujemy do połączenia się ich. 3/4 ciasta wkładamy do formy, natomiast do pozostałej dodajemy przesiane kakao oraz

Życie zaczyna się w kuchni
Orzechowo-kokosowe z brzoskwiniami 415

oraz żółtkami. Pozostałą 1 i 1/2 szklanki płynu, wraz z cukrem, doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową. Cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Dla smaku można dodać również kieliszek rumu. Na koniec dodajemy pokrojone brzoskwinie, mieszamy. Składanie ciasta; Na jednym blacie orzechowym rozprowadzamy połowę kremu z brzoskwiniami

Smaki Na Talerzu
Wafle z chałwą i kajmakiem 43

chałwy waniliowej  2-3 łyżki naparu z kawy 2 łyżki kakao  Sposób przygotowania:  1. Masło i kajmak powinny więc temperaturę pokojową.  2. Masło utrzeć na puch, partiami dodawać kajmak. Potem wkruszyć chałwę, zmiksować, dodać też napar z kawy.  3. Masę podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i zmiksować.  4. Wafle

Kuchnia domowa Ani
SERNIK WIEDEŃSKI Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 202

waniliowym na puszystą, gęstą  masę. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego rozpuszczone masło, proszek budyniowy oraz aromat. Wymieszać dokładnie łyżką (ja mieszałam szeroką, drewnianą łyżką). Ubite na puch jajka z cukrem dodawać w 2-3 partiach do miski z twarogiem mieszając całość łyżką.  Spód i boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Proponuję również przedłużyć wysokość

Walijskie Pichcenie
Ciasto ptasie mleczko 293

piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut, funkcja grzania góra-dół. Masa: W 250 ml gorącej wody rozpuścić galaretkę przezroczystą i odstawić do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubić na puch. Pod koniec ubijania wlać małym strumykiem przestygniętą galaretkę. Masę śmietankową wyłożyć na upieczony biszkopt i wyrównać. Całość wstawić na chwilę do lodówki. Polewa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania