Przepis na : deser
J eśli kochacie orzechy ta babka przypadnie wam do gustu. Pyszna i wilgotna w środku. I jak zawsze u mnie staram się aby wypieki były zdrowe, mniej słodkie. Składniki: 200 g mielonych orzechów włoskich 3/4 przesianej mąki orkiszowej 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub np. ekstrakt waniliowy 1/2 szklanki cukru trzcinowego/ miodu Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 180st.C Formę smarujemy masłem (można oprószyć mąką np, pełnoziarnistą) Jaja wbijamy do miski... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...