Babka orzechowa

Babka orzechowa

Babka orzechowa

Przepis na : deser

  J eśli kochacie orzechy ta babka przypadnie wam do gustu. Pyszna i wilgotna w środku. I jak zawsze u mnie staram się aby wypieki były zdrowe, mniej słodkie. Składniki: 200 g mielonych orzechów włoskich 3/4 przesianej mąki orkiszowej 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub  np. ekstrakt waniliowy 1/2 szklanki cukru trzcinowego/ miodu Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 180st.C Formę smarujemy masłem (można oprószyć mąką np, pełnoziarnistą) Jaja wbijamy do miski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.