Małe, delikatne i idealnie kruche babeczki, nadziane kremem budyniowym. Wprost rozpływają się w ustach :) Ze względu na swoją formę, dobrze sprawdzą się jako wielkanocne słodkie przekąski, ale również jako dodatek do koszyczka ze święconką. Z podanych składników uzyskamy około 18 sztuk małych babeczek. Składniki: (porcja na 12-14 sztuk) 300 g mąki krupczatki 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 4 żółtka szczypta soli Składniki na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 400 ml mleka 3 łyżki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...