Stefanka - Miodowe ciasto przekładane masą grysikową i powidłami ( Miodownik)

Stefanka - Miodowe ciasto przekładane masą grysikową i powidłami ( Miodownik)

 Składniki: (blaszka 25x35 cm) Ciasto: Masło 200 g Mąka pszenna 500 g Cukier 150 g Jajka 2 Soda oczyszczona 2 łyżeczki Miód płynny2 łyżki Mleko 2 łyżki Masa: Masło 200 g Mleko 500 ml Kasza manna 4 łyżki Cukier 150 g Dodatkowo: Polewa: 100 g czekolady + łyżka mleka + łyżka oleju Powidła 3 pełne łyżki Opcjonalnie posypka, orzeszki wiórki Przygotowanie: Ciasto: Do miski przełożyć masło, dodać mąkę, cukier, jajka, sodę, mleko oraz miód i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na mniej więcej 3 równe części. Je...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.