puch - 3415 przepisów (strona:7/228)

Kokosowy krem z bułkami do ciast i tortów 112

Kokosowy krem z bułkami jest z pewnością znany wielu osobom z dość popularnego ciasta jakim jest Łabędzi puch , prawda? Dostaję mnóstwo wiadomości z przypomnieniem przepisu i pytaniami, czy można go użyć w innych wypiekach. Dlatego postanowiłam osobno podać Wam recepturę na krem i dodatkowo rozwiać ewentualne niejasności. Krem naprawdę smakuje przepysznie i rewelacyjnie nadaje się do przekładania ciast(...)dość sztywny, więc najlepiej używać go bezpośrednio po przygotowaniu. Ewentualnie później wyjąć go z lodówki około 10-15 minut wcześniej.)         Przykładowe wykorzystanie kremu: Ciasto Łabędzi puch

Di gotuje
Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą 122

Masło roztapiamy i odkładamy na bok do przestudzenia. Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach miksera przez około 5 minut, aż powstanie jasny puch *** *** Do oddzielnej miski przekładamy zmielony twaróg(...)dodajemy mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Następnie dodajemy roztopione i ostudzone masło. Całość dokładnie mieszamy (możemy użyć miksera ustawionego na najniższe obroty) *** *** Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo puch jajeczny, cały czas delikatnie mieszając *** *** Dno tortownicy (o średnicy 23cm) wykładamy papierem do pieczenia, natomiast boki delikatnie natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą lub również wykładamy papierem *** *** Całą masę

Blog z Apetytem
STRUCLA DROŻDŻOWA Z DŻEMEM, ZAWIJANIEC BEZ WYRABIANIA 142

świeżych drożdży - 3 żółtka - 1 szklanka (250ml) mleka - 1/4 szklanki oleju - 64g masła Dodatkowo: - 150-200g dżemu, konfitury, powideł, itp. Żółtka utrzeć z drożdżami oraz ksylitolem na puch(...)czasie roztopić masło, dodać 1/2 szklanki mleka, doprowadzić do wrzenia. Naczynie z masłem i mlekiem zdjąć z palnika, dodać pozostałe 1/2 szklanki mleka oraz olej. Do ubitych (utartych) na puch żółtek z ksylitolem i drożdżami dodać mąkę, wlać gorące mleko z masłem i olejem. Całość dokładnie wymieszać. Ja nigdy nie wyrabiam długo ciasta drożdżowego, mieszam tylko do połączenia

Smaczne Zdrowe
Najlepsze ciasta na wielkanoc 125

Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka Przekładańce: Pawi ogon(...)Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo

Cynamonowe szczęście
Piaskowa babka marmurkowa 125

u0142owego\r","3 \u0142y\u017cki kakao"],"name":"Piaskowa babka marmurkowa","cookTime":null,"prepTime":null,"recipeInstructions":["Mas\u0142o rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.\r","Jajka ubijamy z cukrem na puch.\r","Dodajemy przesiane m\u0105ki, wraz z proszkiem do pieczenia.\r","Miksujemy.\r","Dodajemy zapach migda\u0142owy i rozpuszczone mas\u0142o.\r","Odlewamy ok 1\/2-2\/3 masy(...)kostka masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel zapachu migdałowego 3 łyżki kakao Sposób przygotowania Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesiane mąki, wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy zapach migdałowy i rozpuszczone masło. Odlewamy ok 1/2-2/3 masy Do pozostałej części dodajemy kakao i mieszamy. Natłuszczamy formę

Mieszam w Garnku
Euforia czekoladowo makowa 155

rodzynek Mak zalewamy mlekiem i dolewamy wody tak aby go przykryła i zagotowujemy. Gotujemy ok 5 minut, studzimy, odcedzamy i mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka dodajemy pojedynczo do utartego masła, a gdy się z nim połączą wsypujemy orzechy, rodzynki i mak. Całość dokładnie mieszamy(...)śmietany 30% 1 kostka (200 g) masła  Podgrzewamy śmietanę i dodajemy do niej pokruszoną czekoladę. Mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie nie przestając ucierania dodajemy po łyżce rozpuszczonej czekolady. Polewa: 100 g czekolady 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: na pierwszy biszkopt wykładamy połowę kremu, przykrywamy makowcem

Cynamonowe szczęście
Tort obłędnie czekoladowy. Z musem czekoladowym, kremem śmietankowo-czekoladowym i... 120

gorącego piekarnika na około 30 minut. Piekłam do suchego patyczka. Ciasto odstawiłam do wystudzenia. Zimne przekroiłam na 4 krążki. Mus czekoladowy: Śmietankę i serek mascarpone ubiłam na puch, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Czekoladę połamałam(...)cząsteczki i   roztopiłam kąpieli wodnej, wystudziłam i   pomału wlewałam do ubitej śmietanki. Wymieszałam. Krem śmietankowy z wiórkami czekoladowymi: Śmietankę i serek ubiłam za pomocą miksera na puch, pod koniec dodałam cukier puder. Czekoladę starłam na tarce i wsypałam do ubitej śmietanki. Tak powstał pyszny krem. Czas na złożenie tortu: Najpierw odłożyłam 2 łyżki kremu śmietankowego

Kuchnia u Krysi
Batoniki z mlecznym kremem i czekoladą 107

wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie ugniatamy i wyrównujemy, następnie wkładamy do lodówki na czas wykonywania kremu. Krem maślany: Cukier puder ucieramy z masłem na puch, przez około 3 minuty. Dodajemy proszek budyniowy i śmietankę i dalej ucieramy nasz krem przez następne 5 minut. Tak przygotowany krem rozsmarowujemy na spodzie, który chłodziliśmy w lodówce. Krem wygładzamy i ponownie blachę(...)blaszka (20 x 20 cm) ułatwia nam wyjęcie z niej przygotowanych batonów. Batony z mlecznym kremem i polewą czekoladową kroimy ostrym nożem na małe kawałki, i posypujemy zmiksowanymi na puch groszkami ptysiowymi. Wioleta Gargula

MamaOskarka
TORT SERCE BEZ FORMY 196

energicznie mieszać, uważając aby niepowstały grudy, chwilę podgotować. Budyń  przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się(...)potroi swoją objętości i mas będzie bardzo puszysta, (gotową masę jajeczną można przelać do osobnej miski na 5 minuta aby  odrobinę przestygła). Masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce przestygniętą masę jajeczną i miksujemy do czasu uzyskania kremu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W tortownicy układamy jeden blat biszkoptu, nasączamy

RAROSSA
Kartacze najlepszy przepis 155

urodzie, ale nie na smaku. Spróbujcie, bo warto. Potrzebujemy: kilka dużych misek duże garnki do gotowania gotowych kartaczy maszynkę do tarcia lub dowolne urządzenie, które zetrze ziemniaki na puch pieluchę tetrową sztuk 2, gaza według Ulki się nie nadaje, bo przepuszcza za dużo. Na farsz mięsny: 2 kg mięsa mielonego wieprzowego (wołowina jest za chuda) 3 jajka(...)ziemniaczane: 7 kg surowych, obranych ziemniaków 1 kg ziemniaków ugotowanych, przeciśniętych przez praskę. Przygotowanie: Obrane ziemniaki trzymamy w zimnej wodzie, żeby nam nie ściemniały. Ziemniaki na kartacze ścieramy na puch. Nad dużą miską przeciskamy partiami starte ziemniaki. Wyciskamy bardzo dokładnie, żeby wyciśnięta masa była jak najbardziej zbita. Wodę zachowujemy i odstawiamy, by na dnie osiadł krochmal z ziemniaków

ladykitchen
Tort Orzechowy Milky Way 288

cukier waniliowy(ewentualnie olejek) 2 szklanki mleka w proszku 250 g masła Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym około 3 minuty. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puch. Powoli dolewamy ostudzone mleko z cukrem i mieszamy energicznie. Następnie wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Składniki(...)krem orzechowy: 200 g orzechów włoskich zmielonych ½ szklanki cukru ½ szklanki mleka 250 g masła Mleko gotujemy z cukrem. Dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy na puch. Partiami dodajemy masę mleczno orzechową i miksujemy na gęsty krem Dodatkowo: kilka sztuk połówek orzechów włoskich tarta czekolada wiśnie smażone w cukrze WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie ½ masy milky

Domowe ciasta
Tort orzechowo- czekoladowy 116

orzechowy: 200 g orzechów włoskich zmielonych ½ szklanki cukru ½ szklanki mleka 250 g masła Mleko gotujemy z cukrem. Dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy na puch. Partiami dodajemy masę mleczno orzechową i miksujemy na gęsty krem Składniki na krem czekoladowy: 3/4 szklanki cukru(...)łyżki kakao 2 łyżki margaryny 200 ml mleka 200 g masła Cukier, kakao, mleko i margarynę gotujemy na małym ogniu "do nitki"( jak polewę). Studzimy. Masło miksujemy na puch. Dodajemy powoli wystudzoną masę czekoladową. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Składniki na masę śmietankową: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan lub masa śmietanowa cukier puder do smaku 250 g serka

Domowe ciasta
Rolada biszkoptowa tiramisu 127

śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2-3 łyżki mocnej kawy - ristretto 1 łyżka amaretto dodatkowo: kakao do posypania Przygotowanie: jajka razem z ksylitolem ubić na puch. Powinny trzykrotnie zwiększyć objętość. Przy pomocy szpatułki delikatnie wmieszać obie mąki (wcześniej wymieszane), tak by nie zniszczyć struktury ciasta ciasto równomiernie rozsmarować na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia piec(...)wysudzenia zaparzyć ristretto. To zaparzone w ekspresie espresso, przy użyciu dwukrotnie mniejszej ilości wody) - kwintensencja smaku kawy. Ostudzić serek mascarpone ubić z cukrem/ksylitolem, dodać śmietanę kremówkę i ubić na puch. Pod koniec ubijania, jak masa zaczyna na powrót gęstnieć dodać amaretto i kawę rozwinąć roladę i posmarować kremem. Zwinąć z powrotem, owinąć w folię spożywczą i odstawić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
„Gargamel” wg siostry Anastazji 13669

rodzynki) Masa: 250 g masła 1 szkl. cukru pudru 1 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 op. cukru wanilinowego (16g)   Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Do jasnej i puszystej masy dodajemy po 1 żółtku, miksujemy po każdym dodaniu. Na koniec, zmniejszając nieco obroty miksera, naprzemiennie dodajemy miód oraz obie mąki przesiane razem z sodą(...)wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30 minut. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym na puch. Łyżka po łyżce dodajemy kwaśną śmietanę. Masę dzielimy na dwie części. Na jednym blacie piernikowym rozprowadzamy połowę masy. Przykrywamy wkładką jabłkową. Rozprowadzamy resztę masy. Przykrywamy drugim blatem piernikowym

Smaki Na Talerzu