Rolada biszkoptowa tiramisu

Rolada biszkoptowa tiramisu

Rolada biszkoptowa tiramisu

Dzisiejszy przepis to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu, tym razem w wersji zakręconej. Rolada jest lekka, puszysta i absolutnie obłędna w smaku. Delikatny biszkopt, cudowny smak aromatycznego espresso i migdałowego likieru amaretto, to po prostu niebo w gębie. Już Cię skusiłam? Bardzo proste do przygotowania i wykwintne w smaku ciacho, polecam! Ciasto na każdą okazję! Idealne na pierwszą niedzielę Nowego Roku! Składniki na biszkopt: 3 jajka 70 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki ksylitol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.