Ciasto Śnieżny puch już od dłuższego czasu opanowało sieć. W internecie znajdziecie mnóstwo przepisów na to ciasto w różnych wersjach. Moja jest bez sproszkowanej śnieżki, którą zastąpiłam śmietanką kremówką. Uważam, że sernik w tej wersji jest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch(...)sernik na zimno. Kokosowa posypka przyjemnie dopełnia smaku. Podane proporcje dostosowane są do małej blaszki 24×24 więc jeżeli chcecie przygotować dużą porcję proponuję podwoić składniki. Śnieżny puch 0,5 kg zmielonego twarogu sernikowego 2 galaretki agrestowe lub cytrynowe 0,5 l gorącej wody 250 ml śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru pudru Posypka kokosowa
Pieguskowa Kuchniazastąpiłam śmietanką kremówką. Uważam, że sernik w tej wersji jest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, smakuje jak sernik na zimno. Kokosowa posypka przyjemnie dopełnia smaku. Podane proporcje dostosowane są do małej blaszki 24×24 więc jeżeli chcecie przygotować(...)dużą porcję proponuję podwoić składniki. Śnieżny puch 0,5 kg zmielonego twarogu sernikowego 2 galaretki agrestowe lub cytrynowe 0,5 l gorącej wody 250 ml śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru pudru Posypka kokosowa 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyzka masła Spód herbatniki maślane Galaretki rozpuścić w gorącej, nie wrzącej wodzie i odstawić
Pieguskowa Kuchniawspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto. Do Śnieżnego puchu dodaje się galaretki cytrynowe, lecz nie jest to obowiązkiem, mogą to być galaretki np. o smaku winogronowym lub owoców egzotycznych, także galaretka przezroczysta o smaku cytrynowym. Ja wybrałam mix: cytrynową i winogronową. Wyszło pysznie! Śnieżny Puch – ciasto bez pieczenia SKŁADNIKI: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka(...)wiórki kokosowe. Podgrzewam kilka chwil, mieszam aż wiórki lekko się zrumienią. Wystudzoną masę kokosową rozsypuję równomiernie na wierzchu deseru, wstawiam do lodówki na całą noc do zgęstnienia. Śnieżny puch podałam z sałatką owocową, dobrze schłodzoną. Smacznego Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnilekko skrzepniętą, drugą porcję galaretki (rozpuszczoną w 2,5 szklanki wrzątku). Wstawiamy na noc do lodówki. Kroimy nożem zamoczonym we wrzątku i wytartym do sucha. Jedyna obawa jaką budził puch z piankami została rozwiana już po pierwszym kęsie – nie był za słodki. Dodatek truskawek, borówek, czy innych ulubionych owoców dodatkowo wprowadzi efekt orzeźwienia i wzbogaci jego smak. Najlepiej(...)dopasować owoce do użytych galaretek (u mnie do truskawkowej – truskawki). Puch z piankami zadowoli nie tylko łasuchów i nie ulega wątpliwości – prezentuje się bardzo… „wyjściowo”. Gorąco polecam i życzę smacznego. :) Wydrukuj przepis The post Puch z piankami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkomojprzepisna.pl | Śnieżny puch bez chemii Bardzo popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja(...)lodówce. *w przypadku rzadkich serów z wiaderka do masy serowej dodaje dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku lub galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Smacznego! Śnieżny puch bez chemii Śnieżny puch bez chemii Śnieżny puch bez chemii .pf-button.pf-button-excerpt { display: none
moj przepis nabardzo proste – być może większość znajdziecie u siebie w domu. Sam wypiek jest mało słodki, wilgotny, intensywnie kokosowy – na pewno nie raz wrócicie do tego ciasta. Łabędzi puch – biszkopt: 6 średnich jajek ¾ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa: 2 bułki “kajzerki” – świeże lub lekko czerstwe(...)wiórki zaczną przybierać złoty kolor. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Przygotowujemy poncz. Do ¾ szklanki wody dodajemy dwie łyżki soku z cytryny i dwie łyżki likieru, a następnie mieszamy. Łabędzi puch: Biszkopt przekrawamy w połowie wysokości wzdłuż na dwie części. Spodni biszkopt wkładamy do blaszki w której go piekliśmy. Nasączamy go równomiernie połową ponczu za pomocą pędzelka lub łyżki
Poezja smakurondelku rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe – mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, posypujemy zimną posypką i ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasto śnieżny puch jest wszędzie opisywane w samych superlatywach. Idealne na letnie rodzinne spotkania… i nie tylko. Delikatne, puszyste, błyskawiczne w wykonaniu i doskonałe w swojej prostocie. Przepis znalazłam u Gabrysi(...)blogu Obżarciuch (zrobiłam z niewielkimi zmianami). Gorąco polecam i życzę smacznego. Ciasto śnieżny puch dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek 28 lipiec 2017r. Wydrukuj przepis The post Ciasto śnieżny puch appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoJest to kolejne proste i szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Lekka serowa pianka na herbatnikach, posypana kokosową posypką smakuje naprawdę rewelacyjnie. Przepis na ciasto bez pieczenia - Śnieżny puch. Składniki na ciasto bez pieczenia - Śnieżny puch. ok. 200 g herbatników 750 g twarogu sernikowego 4 łyżki cukru pudru 3 śnieżki (bita śmietana w proszku(...)szklanki mleka 3 galaretki cytrynowe 750 ml wrzącej wody 6 łyżek wiórek kokosowych łyżka masła łyżka cukru Sposób przygotowania ciasta bez pieczenia - Śnieżny puch. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub folia spożywczą poukładać herbatniki. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody i pozostawić do wystudzenia. Śnieżki zalać zimnym mlekiem i ubijać mikserem do uzyskania konsystencji gęstej bitej
Pani domowatygodniu było bez pieczenia ale za to sernikowo. Przepis na "Snieżny Puch" zaczerpnięty został z bloga Nastoletnie Wypiekanie. Składniki: spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki 500 ml wrzącej wody kokosowa posypka(...)łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach wyłożyć folią spożywczą. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz
Życie zaczyna się w kuchniwylewałam na przemian, tak ja robi się ciasto zebra. Śnieżny puch można także zobaczyć u ..cdn. Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 6 łyżek cukru pudru 4 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 2 szkl mleka 4 galaretki (u mnie 2 kiwi(...)wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią . Na dnie ułożyć herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie [ każdy rodzaj osobny], odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie
Moje domowe kucharzeniemojprzepisna.pl | Śnieżny puch bez chemii Bardzo popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja(...)lodówce. *w przypadku rzadkich serów z wiaderka do masy serowej dodaje dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku lub galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Smacznego! Śnieżny puch bez chemii Śnieżny puch bez chemii Śnieżny puch bez chemii listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa
moj przepis naprzepis. Jest banalnie prosty, a w dodatku bez pieczenia. Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również(...)łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej
Nastoletnie Wypiekanie! Ma konsystencję delikatnej, rozpływającej się w ustach pianki (a’la ptasie mleczko), pięknie pachnącej i smakującej pomarańczami. Wyglądem na pewno przypomina Wam wciąż bijący rekordy popularności „Śnieżny puch”, jednak mój nie zawiera twarogu i „Śnieżki”, a jedynie kremówkę, galaretkę, sok i skórkę pomarańczową :) Wierzch posypałam wiórkami z gorzkiej czekolady i ułożyłam plastry cytrusa. Pomarańczowy puch(...)wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie równomiernie posypujemy wierzch wiórkami z gorzkiej czekolady. Wstawiamy do lodówki na kolejne 30-40 minut. Przed podaniem górę pomarańczowego puchu dekorujemy plasterkami pomarańczy. Smacznego
MyCookBook.plSałatka Łabędzi puch to szybka sałatka, dość intensywna w smaku – na pewno zasmakuje fanom marynowanej cebulki. Sałatka Łabędzi puch – Składniki: 6 średnich ugotowanych ziemniaków 4 jajka rozmiar M 200 g szynki z kurczaka ok. 150 g maryno The post Sałatka Łabędzi puch appeared first on Kulinarne Przeboje
Kulinarne PrzebojeKarmelowy puch to połączenie mięciutkiego biszkoptu z delikatnym kremem śmietanowym. Natomiast dodany karmel z orzechami dopełnia smak całości. Ciasto jest tak pyszne, ze trudno mu się oprzeć i chce się więcej. Zaskakuje zarówno smakiem jak i wyglądem. Świetnie sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach do kawusi. Zapraszam do skorzystania z przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skladniki na biszkopt(...)śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1cukier waniliowy 2 opakowania śmietany y fix DODATKOWO: 1 puszka masy kajmakowej 150 g orzechów włoskich łuskanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto kremowy puch sposób wykonania: Zaczynamy od biszkoptu. W tym celu białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy stopniowo
Olcia gotuje!Łabędzi puch to jedno z moich ulubionych ciast które pamiętam z domu rodzinnego. Stary przepis z notesu mojej mamy. Nieodłącznie na naszym stole podczas wielu rodzinnych spotkań i uroczystości. Każdy się nim zachwyca i zawsze jako pierwsze znika z patery :). Idealne dla miłośników kokosa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 5 jaj L 1 szklanka mąki pszennej tortowej(...)mlekiem oraz połowę wiórek kokosowych (100gram). Całość cały czas mieszając gotujemy ok 5 min a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Gdy masa wystygnie, miękkie masło/margarynę miksujemy na puch a kolejno cały czas miksując dodajemy do niej po łyżce wystudzonej masy. składanie ciasta: wystudzony biszkopt wyciągamy z blaszki i przekrawamy na dwa blaty. Jedną połowę z powrotem umieszczamy
Blog kulinarny S9.PLŚnieżny Puch to ciasto pyszne, delikatne i lekkie. Dodatkową jego zaletą jest to, że przygotowuje się je bardzo szybko, trzeba tylko poczekać cierpliwie aż stężeje i dopiero można się nim zajadać. Zastanawiałam się, jak posmakuje ciasto moim najbliższym. Bardzo smakowało jak się okazało, a to że nie jest zbyt słodkie było dodatkowym atutem. Robiąc to … Czytaj dalej(...)Śnieżny Puch – ciasto Artykuł Śnieżny Puch – ciasto pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąCiasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś(...)sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jesz The post Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekokosu 60 g masła 4 łyżki cukru + ok. 100 g herbatników na spód (ciasto można zrobić także na biszkoptach lub samemu upiec kruche ciasto np. z tego przepisu) Śnieżny puch – jak to zrobić? Zaczynamy od przygotowania galaretki, ponieważ potrzebuje czasu na przestygnięcie. Do gorącej wody wsypujemy galaretki cytrynowe i żelatynę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy(...)schłodzenia na 2-3 godziny lub najlepiej na całą noc. Po stężeniu galaretki ciasto jest gotowe do krojenia. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Śnieżny Puch pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
Ciastkozercyrazem robimy. Maj jest miesiącem gdzie kombinujemy i myślimy jaki prezent na Dzień Mamy możemy Jej sprawić, a czasem najlepszym rozwiązaniem jest właśnie... CIASTO. U mnie Łabędzi Puch jest w wersji lżejszej, bardziej dietetycznej i trochę odchudzonej. Nie jest to ciasto niskokaloryczne, ale na pewno ma mniej kalorii od swojej oryginalnej wersji i jest zdrowsze (z oryginału(...)widelcem (nie odciskamy mleka). 1 szklankę mleka gotujemy z ksylitolem/erytrolem, dodajemy przygotowaną bułkę oraz wiórki kokosowe. Gotujemy ok. 5 minut cały czas mieszając. Masę studzimy. Miękkie masło ubijamy na puch. Stopniowo dodajemy do masła masę (ciągle miksujemy) oraz aromat/esencję waniliową. Posypka kokosowa: 1 łyżka masła 70 g wiórków kokosowych 3 łyżki ksylitolu/erytrolu Mało roztapiamy na patelni. Dodajemy
Czarnawisienkadzisiejszym wpisie przedstawię Wam alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi. Mój śnieżny puch przygotowałam na biszkoptach, z dodatkiem borówek i polewą czekoladową. W takim wydaniu jest równie pyszny, jak nie lepszy. 🙂 Artykuł Śnieżny puch na biszkoptach pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plzmiękły, a później rozdrobnić widelcem. Pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki oraz wiórki kokosowe, cukier waniliowy i gotować 5 minut. Odstawić aż ostygnie. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszej wysmarować dżem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugą połową(...)masło roztopić na patelni, na małym ogniu, dodać wiórki i cukier. Mieszać aż będzie miała złoty kolor. Ciepłą posypkę wklepać w masę, aby dobrze przyległa. Artykuł Ciasto Łabędzi puch pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniapomocy. Babcia nie uznaje miksera ani żadnego innego robota kuchennego. Wyciągamy nieśmiertelną, ogromną makutrę i drewnianą pałkę do ucierania. To niemal sernikowe misterium. Najpierw ucieramy masło na puch, następnie dodajemy żółtka z cukrem, potem pachnącą wanilię. Porcja po porcji dodajemy zmielony na gładko twaróg. Powstająca masa robi się coraz bardziej smaczniejsza. Sok z cytryny, kropelka olejku pomarańczowego(...)prostokątnej formy do ciasta. Babcia nagrzewa stary piekarnik. W obu rękach dzierżę formę z sernikowym ciastem. Wspólnie wsuwamy ją do pieca. Przez piekarnikową szybkę przyglądam się ciastu. Jest jak puch. Pachnący, kremowy puch. To sernik mojej Babci.” / fragm. rozdziału „Miejsce z dzieciństwa” , Renata Czelny-Kawa, „ Serniki słodkie i wytrawne „/ Przepis
Raj dla PodniebieniaNastępnie dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bezglutenową bułką tartą lub zmielonymi na puch płatkami kukurydzianymi. Piec ok 25 - 30 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu. Upieczony biszkopt wystudzić. Bezglutenowy krem karpatkowy - składniki: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe - bezglutenowe 3 płaskie(...)budynie i mąki, dokładnie wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować masę do zgęstnienia, mocno mieszając żeby się nie przypaliła. Odstawić do wystygnięcia. Masło lub margarynę utrzeć na puch. Partiami dodawać wystudzony budyń i ucierać do momentu aż masa będzie jednolita. Ja na koniec użyłam miksera, żeby rozbić ewentualne grudki budyniu. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Wierzch
Ze smakiem bez glutenuCiasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką(...)wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go wypróbować, a macie ochotę na małe co nieco, to gorąco polecam :) […] The post Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemleko zagotować. Dodać cukier i cukier wanilinowy, masę kajzerkową i wiórki kokosowe. Mieszając od czasu do czasu, doprowadzić do wrzenia. Odstawić do ostudzenia. Gdy masa kokosowa ostygnie, utrzeć na puch miękkie masło i stopniowo dodawać masę. Miksować do połączenia składników. Biszkopt przekroić na 2 blaty. Pierwszy blat posmarować konfiturą/frużeliną. Wyłożyć połowę masy kokosowej. Odstawić(...)biszkoptowym blatem i wyłożyć pozostałą część masy. Na wierzch ciasta wyłożyć posypkę kokosową. Wstawić ciasto do lodówki na noc. Jak każde ciasto z kremowym nadzieniem, wyjąć z lodówki Łabędzi puch na pół godziny przed podaniem. O książkach Grażyny Jeromin - Gałuszki pisałam już kilka razy na blogu. Dziś kolej na debiut literacki autorki "Złote nietoperze" . Gdybym nie czytała "Kobiet
Weekendy w domu i ogrodzieblogu oprócz przepisów na sałatki, ogromnym zainteresowaniem cieszą się również przepisy na różne słodkości. Podrzucam dziś Wam jeszcze jeden przepis na bardzo proste ciasto bez pieczenia: ciasto śnieżny puch z granatem(...)Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania, pięknie prezentuje się na stole, jest bardzo lekkie i wspaniale smakuje. Na blogu znajdziecie także jego cytrusową wersję, czyli ciasto śnieżny puch z limonką . Serdecznie Was zachęcam do przygotowania tego ciacha, zapewniam, że nie będziecie żałować 😋. A kalorie... spalimy je po Nowym Roku ! Ciasto śnieżny puch
Kulinarne przygody Gatityswojej kuchni nie używam. Ostatnio wypatrzyłam fajny przepis na to ciasto u Ani na blogu Ania gotuje , dziś więc zapraszam Was na ciasto śnieżny puch(...)limonką. Do przygotowania ciasta używamy cytrynowej galaretki, pomyślałam, że jeszcze bardziej podkreślę ten cytrusowy aromat, dodając do ciasta sok z limonki. Ciacho faktycznie jest leciutkie jak puch i pięknie się prezentuje 😊. Ciasto śnieżny puch z limonką Czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Spód i wierzch
Kulinarne przygody Gatityduża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać(...)garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch
Swojskie jedzonkomleku. Obie czekolady stopiłam w gorącej kąpieli. Wystudziłam. Żółtka utarłam z cukrem. Dodałam stopioną czekoladę i wymieszałam. Żelatynę podgrzałam w mikrofalówce, żeby ją lekko roztopić. Przestudziłam. Śmietanę ubiłam na puch. Białka ubiłam na sztywną pianę. Delikatnie połączyłam z ubitą śmietaną. Stopniowo dodawałam wystudzoną żelatynę. Wszystko wmieszałam do masy czekoladowej. Wiśnie odsączyłam z syropu. Ciasto położyłam na krążek(...)odsączone wiśnie a następnie resztę musu. Wygładziłam powierzchnię i wstawiłam tortownicę do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Zrobiłam glazurę: 150 ml kremówki ubiłam na puch, do części dodałam kakao i wymieszałam. Czekoladę roztopiłam w gorącej kąpieli. Zdjęłam z gazu, dodałam masło. Wymieszałam a na koniec wlałam 3 łyżki kremówki. Wymieszałam na gładką, lśniącą
Kuchnia u Krysiwiórki kokosowe i cukier waniliowy, gotować 5 minut. Odstawić masę do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać łyżką - szybciej ostygnie i bułka lepiej się rozprowadzi). Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt przekroić na 2 placki. Oba placki posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy (u mnie trochę więcej(...)wiórki kokosowe i cukier waniliowy, gotować 5 minut. Odstawić masę do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać łyżką - szybciej ostygnie i bułka lepiej się rozprowadzi). Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy (u mnie trochę więcej), przykryć
Smaki Natalii