Ciasto znane i lubiane, mam do niego szczególny sentyment, ponieważ moja mama piekła je na różne uroczystości. Nie jest to jednak jej receptura, ponieważ jak to u niej w zeszycie, brakuje szczegółów😏 Moja mama w swoim zeszycie zapisywała przepisy hasłowo typu: zrobić jasny /ciemny biszkopt, zrobić krem budyniowy, zrobić ciasto kruche itp. I dlatego skorzystałam z przepisu mojej koleżanki, która akurat przyniosła to ciasto z okazji swoich urodzin. Zapraszam. Składniki (blaszka 30x28cm): Kruche ciasto: 500 g m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...