Pyszne ekspresowe ciasto ze śliwkami. Wystarczy pamiętać, by wyjąć jajka i masło wcześniej z lodówki oraz podgrzać mleko przed rozpoczęciem robienia ciasta. A potem wszystko już idzie jak z płatka. Składniki (tortownica 20-24cm): Ciasto: 3 jajka 2/3 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 100 g miękkiego masła 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 2 budynie waniliowe w proszku 1 cukier waniliowy 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: o... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...