Karpatka

Karpatka

Karpatka

 Składniki: (szklanka 250 ml, blaszka 25x35cm) Ciasto: Mąka pszenna szklanka Masło 125 g Woda szklanka Jajka 5 małych Proszek do pieczenia łyżeczka Krem: Mleko 750 ml Budyń bez cukru 2 ( 40g x2) Masło kostka 200 g Cukier 1/3 szklanki Przygotowanie: Do  garnka wlewamy szklankę wody 250 ml oraz masło. Całość zagotować, wsypać mąkę pszenną. Energicznie wymieszać drewnianą łyżka i zdjąć z ognia. Masę przełożyć do miski, przestudzić. Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia. Dodajemy po jednym jajku i cały ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.