To mój pyszny i sprawdzony przepis na wilgotną, maślana babkę pomarańczową, którą uwielbiam i od czasu do czasu ją piekę. Zwłaszcza teraz kiedy pomarańcze są w dobrej cenie ;) Składniki na formę keksową 25 x 11 cm 1 szkl mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła miękkiego 3 jajka w temp. pokojowej 3/4 szkl cukru sok oraz skórka z połówki pomarańczy lukier pomarańczowy: 2 łyżki soku z pomarańczy tyle cukru pudru ile zabierze sok aby lukier był lek... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...