Najpiękniejsze święta to te kiedy na dworze biały puch przykrywa ulice i drzewa. Ostatnio niestety u nas słabo ze śniegiem na Wigilię. Co roku więc na stole gości u nas prosty ale wspaniały tort zimowy. Tort to biszkopt przekładany delikatnym jak chmurka i puszystym jak śnieg kremem kokosowym. Szklanka Ambition Latte Składniki: BISZKOPT : 8 jajek
Kuchnia w oparachbudynie, wymieszać z sokiem cytrynowym. Pozostałe mleko zagotować z cukrami , do wrzącego wlać masę i ugotować gęsty budyń. Zostawi do wystudzenia. Miękkie masło o temperaturze pokojowej zmiksować na puch, miksując dodawać po łyżce budyniu aż powstanie gęsty krem. Miodowy blat bez orzechów umieścić w foremce, wyłożyć cytrynowy krem , przykryć miodowym blatem z orzechami. Ciasto nakryć folią aluminiową włożyć
Wanilia i Kardamoncukru wanilinowego 2 łyżki cukru pudru 230 ml kremówki 2 banany (najlepiej żeby nie były mocno „wykręcone”) Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy mąkę, miksujemy. Dodajemy białko, ponownie miksujemy do połączenia. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego (odcinamy róg rękawa, tak by wzorek wyszedł w miarę cienki) i wyciskamy jasne wzorki na wyłożoną papierem
Smaki Na Talerzuszklankach. Podczas gotowania, należy bardzo dokładnie mieszać masę, aby uniknąć powstania ewentualnych grudek. Odstawiamy do przestudzenia. W misie miksera umieszczamy masło i dokładnie je ucieramy na puch. Do utartego masła dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy do momentu wykorzystania całego budyniu i powstania gładkiej aksamitnej masy. Tak przygotowaną masę budyniową rozprowadzamy równomiernie na wystudzonym biszkopcie. Na przygotowanej masie
Podróż w kulinariaCiasto kokosowe obowiązkowe na wszystkie specjalne okazje. Między innymi na zimowy, świąteczny stół. Biała, delikatna, kokosowa masa jest jak śnieżny puch. Składniki na biszkopt : 6 dużych jaj 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Składniki na krem kokosowy: 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier
Słodki Zakątekkokosowe i cukier waniliowy, gotować 5 minut. Odstawić masę do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać łyżką - szybciej ostygnie i bułka lepiej się rozprowadzi). Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem
cucinareinny serek kanapkowy np z Piątnicy, Almette, poszukajcie takiego który w składzie nie ma soli) 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Miękkie masło ucieramy na puch dodając cukier puder. Następnie dodajemy partiami serek i ucieramy, a na gdy krem będzie już utarty wsypujemy 1/2 szklanki wiórek kokosowych i miksujemy. Ostudzone ciasto kroimy na pół
Cynamonowe szczęścieproszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki kakao cukier puder do posypania Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Masło zmiksować z cukrem na puch. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku i ekstrakt waniliowy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Do miksowanych składników dodawać na przemian mąkę i mleko. Utartą masę
Smakołyki Asiżółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną, dodać do gotującego się mleka, zagotować do gęstości. Po ugotowaniu przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Kolejno utrzeć masło na puszysty puch i dodawać ostudzony budyń łyżka po łyżce, cały czas miksując, do czasu uzyskania jednolitego kremu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Pani Walewska (Ciasto Pychotka) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLekki jak puch, lekko kwaskowy przełożony pigwą i kremem pigwowym. Krem zrobiłam z galaretki która pozyskałam ze smażenie skórek tego owocu. Dekoracja z czekolady gorzkiej i białej oraz owocu granatu i pigwy skarmelizowanej. biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki maki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej warstwa pigwa: 1 kg pigwy 1 cytryna 2 łyżki
wesoła kuchniacukrem, w połowie szklanki mleka mieszamy budyń. Wlewamy i gotujemy przez chwilę cały czas mieszamy. Odstawiamy i przykrywamy folią spożywczą, tak żeby dotykała budyniu. Masło miksujemy na puch, dodajemy zimny budyń po łyżce, miksujemy aż do wyczerpania budyniu. Ciasto równo smarujemy kremem, posypujemy startą czekoladą. Chowamy na chwilę do lodówki. Smacznego :) Ciasto na którym bazowałam
Pani na deserreszcie zimnego mleka rozrobić budyń z mąką ziemniaczaną, wlać do gotującego się mleka marchewkowego i ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch, ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu , miksować aż powstanie gęsty krem, wymieszać z otartą skórką pomarańczową. Przełożyć kremem ciasto. Dobrze schłodzoną kremówkę z serkiem i cukrem pudrem ubić
Wanilia i Kardamonciepłej herbaty yerba mate (przelanej przez sitko) 1/2 szklanki ciepłej zwykłej herbaty 1 łyżeczka sody garść daktyli Mąkę i sodę wymieszać i przesiać. Jajka ubić z cukrem na puch. Dodać olej, dżem, wlać herbaty i wsypać mąkę. Wszystko zmiksować. Dodać posiekane daktyle. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej wysoko papierem. Piec w 180*C przez około 40 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagodz. w temp.4-6 st. Po tym czasie mięsko rozdrabniamy, dodajemy wszystkie przyprawy i składniki dokładnie mieszamy (skrobię ziemniaczaną dodajemy na sam koniec) i pakujemy masę mięsną do puchy. Zakładamy docisk i wkładamy na 24 godz do lodówki w temp. 4-6 stopni. Teraz parzymy za pomocą cyrkulatora w temp. 70 stopni do uzyskania w wyrobie 68 stopni. Czas
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.