puch - 3415 przepisów (strona:83/228)

Tarta migdałowa z gruszkami 140

wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny. 3.  Krem migdałowy: Płatki migdałowe zmiksować blenderem do postaci piasku. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodać jajka, mąkę i zmiksowane migdały. Całość dokładnie wymieszać. 4.  Gotowy krem migdałowy przełożyć na podpieczony spód tarty, ułożyć pokrojone gruszki i wstawić do piekarnika nagrzanego

Szalona Kuchnia Eweliny
Torcik z mascarpone i konfiturą z czereśni 156

mascarpone 200 g cukier 1 łyżka konfitura z czereśni mały słoiczek Poncz: likier kokosowy 10 łyżek woda przegotowana 5 łyżek   Przygotowanie biszkoptu: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę(przesiewamy nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy w jedna stronę do ostatniej mąki.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia dno i boki.Przelewamy ciasto biszkoptowe

Różowa kuchnia
torcik karnawałowy 144

oraz kakao, cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy (cały czas mieszając) przez ok 10-15 min. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo wystudzoną czekoladę i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 1 galaretka zielona + 400 ml gorącej wody 1 galaretka czerwona + 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczam w osobnych

Domowy Smak Jedzenia
Biszkoptowy śmietanowiec z kajmakiem i prażonym słonecznikiem 183

łyżki Poncz cytrynowy: sok z 1 cytryny woda przegotowana 100 ml cukier 2 łyżki Dodatkowo: kajmak mała puszka słoneczniki 150 g   Wykonanie : Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę.(Przesiewamy na sicie nad jajami) Delikatnie mieszamy w jedną stronę. Formę prostokątną smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia,przekładamy ciasto. Wstawiamy do pieca.Pieczemy na dolnym

Różowa kuchnia
Babeczki cytrynowe angielskie 137

Pyszne, delikatne jak puch, pachnące cytrusami. Pieczone w silikonowych foremkach, łatwo się wyjmują po upieczeniu, trzeba tylko chwilę odczekać aż nieco wystygną SKŁADNIKI:  p. masła 4 jaja 1 szkl cukru ( 200 g) 1 szkl. mąki pszennej ( 130 g ) 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej ( 110 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny likier cytrynowy

Z Marcepanem
Torcik Ananasowy 129

mleka mieszamy proszki budyniowe i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń a następnie całkowicie go studzimy. 8. Miękkie masło (ewentualnie z 1 łyżka cukru pudru ) miksujemy na puch. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wykończenia. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Odkładamy 1/3 kremu do reszty dajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Przełożenie  i dekoracja 9. Biszkopt kroimy

Gotowanie...to proste !
Markizy Orzechowe z Kremem Czekoladowym 298

Jeśli chodzi o ciasto, tu będzie prosto. Do jednej miski wsypałam i wymieszałam wszystkie sypkie składniki, a do drugiej miski włożyłam miękkie masło, zmiksowałam mikserem na tak zwany puch, dołożyłam masło orzechowe nadal miksując i wsypałam cukier miksując do momentu rozpuszczenia się cukru oczywiście cukier nie rozpuścił się całkowicie. Nie przerywając pracy robota kuchennego dorzuciłam do miski jajko

Blondynka Gotuje
BIAŁY LION – ciasto z karmelem i orzechami + O TYM JAK SZOPI.PL SPRAWIŁO, ŻE POCZUŁAM SIĘ JAK GWIAZDA ;) 260

szklanką mleka, resztę mleka gotujemy. Do gorącego wlewamy mieszankę i na wolnym ogniu cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Studzimy. Łyżka po łyżce dodajemy do utartego wcześniej na puch masła. Na sam koniec dodajemy sok z cytryny. MASA KAJMAKOWA: Podgrzaną masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym. CAŁOŚĆ: Biszkopt kroimy na 2 blaty ( jeśli chcemy możemy dodatkowo nasączyć

Ostra na Słodko
torcik drażetkami 161

Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę mieszamy z sodą proszkiem do pieczenia, kakao i solą . Masło miksujemy z cukrem i ekstraktem waniliowym na jednolity puch ( kilka minut ) , stopniowo dodajemy jajka. Wsypujemy 1/3 suchych składników i miksujemy na najniższych obrotach miksera do połączenia, dodajemy ½ szklanki maślanki miksujemy. Czynność powtarzamy aż do wykończenia składników. Ciasto dzielimy

Darcia w kuchni
Salami czekoladowe 141

piasku”). Następnie do tego samego woreczka wkładamy ciasteczka amaretti – dociskając każde ciasteczko kciukiem, rozdrabniamy je na mniejsze części. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Następnie wbijamy do masy po 1 jajku, miksujemy jeszcze chwilę, po czym dodajemy przesiane kakao. Zmniejszamy nieco obroty miksera i stopniowo dodajemy przestudzoną, płynną czekoladę oraz likier amaretto. Miksujemy

Smaki Na Talerzu
Pogodowe zamieszanie i wiosenno-zimowy pudding chia 178

najlepszym z moich pomysłów; do domu wracamy bowiem w śnieżycy z prawdziwego zdarzenia. Wielkie, białe płatki sprawiły, że świat otuliła nienaturalna wręcz cisza; wszystko powoli spowija biały puch sprawiając, że świat wydaje się na wpół martwy, a jednocześnie ani trochę na wpół żywy. Gdy już zza szyby obserwuję ten dziwny, niemalże zimowy świat, dociera do mnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada orzechowa 149

mąki pszennej + do podsypania Nadzienie: 120 g zmielonych orzechów włoskich 2 białka 1 laska wanilii 50 g cukru pudru   Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem pudrem na puch. Następnie, nie przerywając ucierania, dodajemy po 1 żółtku. Stopniowo dodajemy mąkę. Początkowo posługujemy się mikserem, a pod koniec wyrabiamy całość rękoma. Gotowe ciasto powinno być elastycznie i nie powinno

Smaki Na Talerzu
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ, BRZOSKWINIAMI I PORZECZKAMI 154

śmietankowy lub waniliowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub pudru) Miękkie masło umieścić w misie miskera i utrzeć z mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem na puch. Następnie dodajemy partiami ser, jajko oraz proszek budyniowy. Dokładnie ucieramy do połączenia składników. Masę serową wykładamy na schłodzony kruchy spód. Dodatkowo: - puszka brzoskwiń (u mnie średni słoik domowych) - czerwona

Smaczne Zdrowe
Pokoleniowy tort makowy 175

wlać rozmieszane budynie.Ponownie zagotować, cały czas mieszając. Gotować tak długo aż budynie zgęstnieją. Odstawić żeby masa ostygła. Jak już budyń jest zimny to utrzeć masło z cukrem na puch. Następnie dodawać po łyżce budyniu, bardzo dokładnie wymieszać. Można wlać odrobinę spirytusu. Wykonanie tortu – ciasto makowe przeciąć w wzdłuż na dwa równej grubości ciasto. To samo zrobić

Kuchnia Pokoleń
Ciasto balowe 204

wierzch masy przykryć folią spożywczą, tak by stykała się z wierzchem budyniu (dzięki temu nie powstanie na wierzchu kożuch). Odstawić do schłodzenia. Masło o temp. pokojowej utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie

My sweet a life