Blachę z ciastem wstawić do lodówki na czas mieszania masy serowej. Masa serowa: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić w osobnej misce na puch razem z jogurtem greckim. Stopniowo dodawać proszek budyniowy i cukier waniliowy wymieszany z cukrem. Na końcu do masy dodać ubite białka i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę serową
Zrób to smaczniewierzch masy przykryć folią spożywczą, tak by stykała się z wierzchem budyniu (dzięki temu nie powstanie na wierzchu kożuch). Odstawić do schłodzenia. Masło o temp. pokojowej utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Banany pokroić
My sweet a lifepozbyć się mleka. Obrane ze skórki jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Gdyby były bardzo soczyste, lekko je odciskamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem oraz żółtkami na puch. Dodajemy jabłka, kaszę mannę, mak i proszek do pieczenia – miksujemy do połączenia, zmniejszając obroty miksera. W dużej szklanej lub metalowej misce ubijamy na sztywno białka. Pianę z białek
Smaki Na TalerzuOdstawić do ostygnięcia. Masa orzechowa: 300g masła orzechowego, 160g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru pudru, szklanka śmietanki 30%. Miękkie zwykłe masło utrzeć na puch, powoli dodawać cukier puder, ucierać jeszcze 2 minuty. Stale ucierając, stopniowo dodawać masło orzechowe. Na sam koniec powoli wlewać śmietankę (nie trzeba jej wcześniej ubijać) i ubijać jeszcze przez
Z miłości do słodkościwlej w głębienie w mące. Łyżką zagarnij trochę mąkę i wymieszaj, tak powstaje zaczyn na ciasto. Odstawimy miskę na 20 minut. W tym czasie jajka ucieramy na puch z cukrem. Po tym czasie zaczynamy zagniatać ciasto, dodajemy jajka z cukrem, resztę mleka i zagniatamy ciasto energicznie. Dodajemy roztopiony tłuszcz. Ciasto wyrabiamy około 15-20 minut. Odstawiamy na godzinę
SMYKWKUCHNImieszając, gotować do powstania gęstej masy. Powstały budyń zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą (tak by dotykała wierzchu masy) u wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. W razie potrzeby można dodać jeszcze parę kropli olejku waniliowego. Przygotowane wcześniej, wystudzone placki przełożyć kremem. Chłodzić w lodówce
My sweet a lifebudyniowy, mąkę pszenną, żółtka i wlewamy do gotującego się syropu. Gotujemy do otrzymania gęstej masy (o konsystencji gęstego budyniu). Odstawiamy do przestudzenia. Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonej masy brzoskwiniowej. 1/3 masy odkładamy do posmarowania wierzchu, do pozostałej części dodajemy pokrojone w drobną kostkę (odsączone) brzoskwinie. Przełożenie: Galaretki rozprowadzamy w 3 szklankach
My sweet a lifewierzch masy przykryć folią spożywczą, tak by stykała się z wierzchem budyniu (dzięki temu nie powstanie na wierzchu kożuch). Odstawić do schłodzenia. Masło o temp. pokojowej utrzeć na puch i dodawać po łyżce ziemnego budyniu, na koniec dodać 3/4, przygotowanego wcześniej, przestudzonego, słonecznika i wymieszać. Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, na to ułożyć herbatniki, maczane uprzednio w wódce
My sweet a lifewierzch masy przykryć folią spożywczą, tak by stykała się z wierzchem budyniu (dzięki temu nie powstanie na wierzchu kożuch). Odstawić do schłodzenia. Masło o temp. pokojowej utrzeć na puch i dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Na koniec dodać żółtko i dokładnie utrzeć. (Jeśli nie lubimy dodawać surowych jajek - można je pominąć). Przełożenie: Na biszkopt wyłożyć przygotowany krem. Przykryć
My sweet a lifecynamonu i 3 krople olejku pomarańczowego. Lekko przestudzić - nie może być mus gorący. Utrzeć masło z cukrami na jasną masę (ja ubijam mikserem tak długo, aż zrobi się puch ok. 2 min), dodać jajka na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, utrzeć, dodać po łyżce śmietanę, dokładnie połączyć. Piekarnik nagrzać do 175 C. Połowę ciasta
Kubki smakuorientalnych supermarketów lub w internecie) Zaczynamy od posiekania migdałów – nie wszystkie musimy posiekać bardzo drobno – świetnie jak pozostaną także ich duże części. Masło ucieramy mikserem na puch wraz z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Dodajemy żółtko i miksujemy, aż całkowicie połączy się z masą. Powoli dodajemy koniak – cały czas miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem
Poezja smakuodrobinkę możemy ująć do posmarowania ciastek) cukier do obsypania ciasteczek lub migdały posiekane 1. Piekarnik nagrzewamy do 180-190 stopni. 2. Masło wraz z cukrem ucieramy na puch. Dodajemy jajko, ucieramy do wchłonięcia, a następnie dodajemy mąkę i całość zagniatamy. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 3-4 mm i wycinamy ciastka. Wykładamy je na blaszkę wyłożona papierem
Gotowanie...to proste !pieczenia 2 łyżeczki Masa: mascarpone 500 g śmietana 30 % 400 ml dżem agrestowy własnej roboty słoiczek 200 ml granat 1 szt Wykonanie: Jaja ubijam z cukrem na puch, dodaje mąkę pszenną i mąkę krupczatkę z proszkiem do pieczenia. Dodaje rozpuszczone letnie masło i szpinak zblenderowany świeży i delikatnie miksuje do połączenia składników. Formę tortową
Różowa kuchniaszklanki mleka w proszku (niegranulowane) 3 łyżki cukru pudru 250 g masła cukier waniliowy Mleko płynne zagotować z cukrem waniliowym i odstawić do wystygnięcia.Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem,dodać mleko i przesiane mleko w proszku-wszystko wymieszać. Ciasto przekroić na dwa placki.Na pierwszy placek wyłożyć krem i przykryć drugim.Polać polewą i udekorować wedle
Anielskie wypiekiKiedy mleko zacznie się gotować wlewamy mączną mieszankę i gotujemy do chwili, aż uzyskamy gęsty budyń, który przykrywamy folią spożywczą i studzimy. W misce miksujemy masło na jasny puch a następnie porcjami (po łyżce) dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładki krem. Każdy biszkopt dzielimy na 6 równych pasów.Kroimy ciasto wzdłuż. Smarujemy masą bok pierwszego paska
Radość kipiąca uśmiechem.