
Przepis na : kolacja
Znalazłam ten przepis w starej książce kucharskiej. Takie kluski są idealne do różnych zup tj pomidorowa czy rosół itp. Można też wykorzystać jako naleśniki mocno jajeczne wytrawne czy omlet. w mojej wersji kluseczki. Jajka wbić do miseczki, doda sól, mąkę i dokładnie ubić. Tak żeby mąka się rozmieszała. Nie ubijać na puch. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wylać porcję jajek.Rozlać masę jajeczną na całej patelni. Smażyć tak długo aż masa pozwoli się przewrócić. Podczas smażenia lekko podważyć boki i wstrzą... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...
Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl