puch - 3415 przepisów (strona:101/228)

Seromakowiec z piernikami na kruchym spodzie 219

cukru pudru skórka otarta z dużej cytryny 4 krople aromatu waniliowego 2 łyżki grysiku (kaszy manny) 1 budyń śmietankowy 1 łyżka nierafinowanego  cukru trzcinowego Żółtka utrzeć na puch z cukrem i szczyptą soli, ciągle miksując dodać ser i połączyć. Dodać proszek budyniowy i miksując dodać kaszę manną i skórkę z cytryny.Wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z czekoladą / /Muffinki z czekoladą 152

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru + posiekana czekolada (niecałe 1/2 tabliczki) + czekolada, polewa i posypka do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka w temperaturze pokojowej ucieramy na puch z cukrem. Dodajemy olej, olejek i na przemian mąkę przesianą z proszkiem i mleko. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy łyżką. 2. Foremkę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy

Kuchnia domowa Ani
Rarytas z krakersem i karmelem 210

włoskie 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 30%, albo mleka    Sposób przygotowania: Białka należy oddzielić od żółtek i zmiksować z cukrem puch. Następnie dodać żółtka i dalej miksować dodając po kolei, make z proszkiem do pieczenia, kakao, 1 łyżkę wody i olej. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę pokryta papierem

Różne smaki w kuchni
Cytrynowa babka z pomarańczową skórką 142

cukru (można dać troszku mniej) cukier puder do oprószenia babki (u mnie trzcinowy) Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy w małym rondelku. Odstawiamy do przestudzenia. Masło lub margarynę miksujemy na puch z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Następnie dodajemy powoli mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, miksując na mniejszych obrotach. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i krótko miksujemy całość. Można

Słodkie okruszki
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, PIANKĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 313

żółtka – miksujemy. Do gotującego się płynu wlewamy masę budyniową i cały czas mieszając gotujemy aż masa będzie kremowa i gęsta. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń. PIANKA ŚMIETANKOWA : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno w cukrem pudrem i śmietan fixem. BEZA WŁOSKA: 140 g cukru zalewamy wodą, mieszamy, stawiamy

Ostra na Słodko
Baba jogurtowa z żurawinami 118

gęstego jogurtu naturalnego skórka otarta z wyszorowanej cytryny Wykonanie: Wszystkie składniki   mają mieć temperaturę pokojową. Do misy miksera włożyłam masło, wyspałam cukier i utarłam na puch. Nie przerywając ucierania wbijałam kolejno po jednym jajku. Następne wbiłam dopiero, jak poprzednie połączyło się z masą. Wszystko dobrze utarłam i dodałam stratą skórkę z cytryny.   Wszystkie suche składniki przesiałam

Kuchnia u Krysi
Czekoladowe pisanki 136

prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki mleka Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch i cukrem waniliowym, a następnie dodajemy po 1 jajku i dalej ucieramy. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia, wlewamy mleko i mieszamy dokładnie do połączenia składników. Ciasto przekładamy

Cynamonowe szczęście
Puszysty sernik z jogurtów greckich 120

budynie waniliowe  1 cukier waniliowy biszkopty ciasteczka korzenne ( można również ciasteczka kakaowe tak jak było w oryginale Sposób przygotowania : Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puch. Do ubitej masy dodajemy olej , cukier waniliowy i po jednej łyżce jogurty cały czas mieszając Następnie wsypujemy budynie i całość mieszamy. Białka ubijamy z 1/4 szkl. cukru na sztywno. Dodajemy

Różne smaki w kuchni
Sernik " Złota rosa " 144

połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka Piana  : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy z cukrem na kremowy puch . Dodajemy kolejno ser, olej , sypki budyń , sok z cytryny i na samym końcu 2 szklanki mleka. Masa jest bardzo rzadka , więc się nie przestraszcie bo taka ma być :) Wylewamy

Różne smaki w kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 1921

temp. 180 C przez 25 minut.   Krem budyniowy: Odlewamy 1 szklankę i gotujemy . W drugiej szklance mieszamy maki z cukrem wanilinowym. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń i cały czas ucieramy,dopóki nie powstanie jednolity krem. Krem z jabłek: Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki i gotujemy z cukrem do miękkości. Galaretki rozpuszczamy

Różne smaki w kuchni
Ciasto z bananem 197

łyżką cukru gotujemy w garnku. W 0,5 szklance rozcieńczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i studzimy. Masło miksujemy z cukrem pudrem , gdy powstanie kremowy puch , stopniowo dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu. Masę budyniową wykładamy na ciasto kakaowe i banany.  Na wierzch można posypać starta czekoladę gorzką. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Rarytas z krakersem i karmelem 218

włoskie 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 30%, albo mleka    Sposób przygotowania: Białka należy oddzielić od żółtek i zmiksować z cukrem puch. Następnie dodać żółtka i dalej miksować dodając po kolei, make z proszkiem do pieczenia, kakao, 1 łyżkę wody i olej. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem

Różne smaki w kuchni
Ciasto Łabędzi Puch 404

pomyślelibyście, że w słodkim kremie do ciasta jednym z głównych składników są bułki kajzerki?! Łabędzi Puch to dość popularne ciasto, które swą popularność osiągnęło m.in. właśnie przez ten nietypowy składnik. Również byłam ciekawa, jak to jest z tymi bułkami: czuć czy nie czuć?!  Powiem Wam, że w ogóle są niewyczuwalne. Leciutki biszkopt, słodka biała masa, podprażone

Nastoletnie Wypiekanie
Kulicz - rosyjska babka wielkanocna 213

ciepłe, nie gorące!) i łyżką mąki, odstawić na 10 minut, aż zaczyn ruszy. Zaparzoną mąkę oraz zaczyn wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Żółtka utrzeć na puch z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Połowę masy jajecznej wlać do wyrośniętego zaczynu, wsypać 150g mąki, wymieszać i odstawić na godzinę do wyrastania. Następnie dodać

Obiad gotowy
Puszysta babka migdałowa w polewie czekoladowej 136

bardzo puszystą babeczkę, która d oskonale nadaje się na wielkanocny stół . Przed Wami - Miss Migdałowa. Może ta babka nie jest wyjątkowo śliczna, ale za to delikatna jak puch i po prostu rozpływa się w ustach. Przez tę swoją delikatność zdarza jej się nieco kruszyć przy krojeniu, a czasami podczas studzenia nieco nierówno opadnie, ale taka już

Smaczna Pyza