pieczemy przez 30 minut w temp. 200 stopni. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. W misce ubijamy masło (w temperaturze pokojowej) z cukrem na puch. Następnie dodajemy do 1 łyżce twarogu cały czas miksując. Na koniec wsypujemy śmietanę w proszku do masy i jeszcze chwilę ubijamy mikserem. Masę przekładamy na wystudzone ciasto i wyrównujemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnełyżki dżemu z czarnych porzeczek 250 g słonecznika krem: 200 g masła 420 g serka waniliowego homogenizowanego (3x140g) 250 g mleka w proszku Przygotować krem: masło utrzeć na puch, stopniowo - łyżka po łyżce dodawać naprzemiennie serek i mleko w proszku. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pierwszą warstwę krakersów. Delikatnie (nie będzie
6niebomąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z 1/4 cytryny Białka ubijamy z solą na sztywną masę. Żółtka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy pastę z wanilii, letnie masło i dokładnie miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do żółtek na przemian dodajemy po trochę mleka i po 2 łyżki mąki
Rozpustne gotowanie1ŁYŻECZKA OTARTEJ SKÓRKI Z CYTRYNY 2ŁYŻKI SPIRYTUSU CUKIER PUDER WYMIESZANY Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ 1KG.SMALCU ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W LETNIM MLEKU ROZCIERAMY DROŻDŻE,ODSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA.ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM PUDREM NA PUCH,DODAJEMY OTARTA SKÓRKĘ Z CYTRYNY,WYROŚNIĘTE DROŻDŻE,ALKOHOL,CAŁOŚĆ MIESZAMY DOKŁADNIE,DODAJEMY PRZESIANĄ MĄKĘ I SÓL.WYRABIAMY CIASTO.GDY BĘDZIE JEDNOLITE DODAJEMY CIEPŁE ,ROZTOPIONE MASŁO I PONOWNIE WYRABIAMY,AZ SKŁADNIKI
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkireszcie rozrabiamy mąki, budyń oraz żółtka na gładki krem. Całość wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia , studzimy. Masło ucieramy na puch, dodajemy łyżka po łyżce budyń oraz ziarenka wanilii – mieszamy. CAŁOŚĆ: Sok z cytryny rozrabiamy z ciepłą wodą, , nasączamy blaty biszkoptowe i przekładamy kremem. Wstawiamy do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkomasła Wykonanie: Do mąki dodać szczyptę soli i posiekane masło, które rozetrzeć pomiędzy palcami z mąką. 1 całe jajko, pozostałe żółtka oraz cukier utrzeć na biały puch. Do ubitych jajek dodać mąkę, następnie śmietanę, wódkę, dobrze wymieszać, wygnieść. Ciasto jest dośc twarde, odkładamy je na min pól godziny, zmięknie i będzie fajnie dawało się wałkować. Gotowe ciasto
Z Majeczką w kuchnimasła śmietankowego 250 ml adwokatu gęstego Jajka ubić na parze z cukrem - ubijać tak długo aż masa będzie gęsta, wystudzić chwilę. W tym czasie ubić miękkie masło na puch- ważne, masło twarde i zimne może się źle rozprowadzić co spowoduje zważenie masy. Stopniowo dodawać ubite jajka na parze i dokładnie ubić. Na koniec wlać powoli ajerkoniak. Do nasączenia
Kubki smakucukier. W reszcie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko wrze dolewamy resztę i energicznie mieszamy do momentu powstania gładkiej masy. Garnek przykrywamy folią spożywczą. Studzimy. Masło ucieramy na puch i kolejno dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na gładki krem. Dekorujemy muf finki
VioletoweKucharzenieOponki są lekkie jak puch, mięciutki nie można się od nich oderwać. Z mojej porcji wyszło 15 sztuk, ale można ją podwoić bo szybko się rozchodzą. W karnawale obowiązkowo trzeba je zrobić :-) 270 g mąki pszennej typ 500 120 g jogurtu greckiego 27 g masła 5 łyżek mleka 1 łyżka cukru 2 żółtka szczypta soli 2 dkg drożdży
wesoła kuchniaresztę mąki i dodajemy do niej szczyptę soli. W osobnej miseczce ucieramy żółtka na puszystą masę wraz z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajko i ucieramy na puch ,ot taki sobie kogel- mogel!.Dodać go do przesianej mąki i dolewamy resztę ciepłej śmietanki ,która nam została.Wlewamy alkohol,dodajemy zaczyn drożdżowy oraz stopione ,schłodzone masło.Wyrabiamy chwilę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiskórka z cytryny łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 3/4 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki wrzątku wiórki czekoladowe Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Następnie nadal ucierając dodawać po jednym jajku. W misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Na małych obrotach miksera ucierając masę jajeczną dodawać na zmianę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamleka zagotowujemy razem z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i mąki. wlewamy do gotującego się mleka i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec dodajemy 2-3 łyżki kawy oraz alkohol (jeśli ciasto będą jadły dzieci można go pominąć). Krem wykładamy na warstwę
Cynamonowe szczęściecukrem, do odlanej części mleka wbijamy jajko dodajemy mąki i miksujemy na gładko, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, wlewamy likier adwokatowy, miksujemy. Dodajemy pokrojone galaretki, mieszamy delikatnie łyżką. Kremem przekładamy placki. Czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej polewamy ciasto. Schładzamy w lodówce. Słodkich
Wanilia i Kardamonmiękkie. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Na tarce ścieramy skórkę z cytryn i wyciskamy z nich sok. Masło miksujemy z cukrem na jasny puch. Następnie dodajemy po jajku, dodając jednocześnie odrobinę mąki. Miksujemy dosłownie chwilkę, aż wszystko się połączy i czynność powtarzamy do momentu wykorzystania wszystkich jajek i mąki. Na końcu dodajemy skórkę
Relaxtimeżółtek dodajemy cukier, miękkie masło (125 g), skórkę startą (na drobnych oczkach) z 1 i 1/2 pomarańczy i 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy. Miksujemy na puch. Następnie dodajemy łyżka po łyżce ser (gdzieś pomiędzy dodając łyżeczkę budyniu), cały czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy ubite białka, króciutko miksujemy na najmniejszych obrotach. Blaszkę z przygotowanym
Słodkie okruszki