cukier waniliowy oraz szklankę mleka i miksujemy na gładko. Wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy do zgęstnienia (jak budyń) Studzimy Masło lub margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu. I krem gotowy :-) Pierwszy spód ciasta lekko ponczujemy (poncz woda+sok z cytryny) Dajemy połowę kremu, przykrywamy drugim spodem, ponczujemy dajemy resztę kremu. Całość posypujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku180st. KREM: Większą część mleka zagotować, w mniejszej ilości mleka rozpuścić budynie i zalać na gotujące mleko, mieszać, aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć na puch dokładać po łyżce zimnego kremu, aż do wykończenia. Na zimny upieczony placek wyłożyć gotowy krem. POLEWA: Wszystkie składniki na polewę dać do rondelka. Postawić na ogniu, ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia
Gotuję Testujęwody. Gotować chwilkę aż postanie karmel. Nie za długo bo powstanie kamień. Cukier ma się rozpuścić i lekko nabrać złotego koloru. Lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać śmietanę, olej, powidła,miód, wlać karmel i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, przyprawę do piernika, kakao i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Dużą keksówkę (podłużną
Kuchnia PokoleńPyszny omlet, polecam bardzo. Takie śniadanie to rozkosz:) Przepis na thermomix na dole Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodać szczyptę soli. Żółtka utrzeć na puch z 1 łyżeczką cukru pudru. Do ubitych żółtek dodać białka i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać łyżkę mąki i wymieszać powoli bardzo delikatnie. Na patelni roztopić mało, wylać masę jajeczną. Smażyć
Kuchnia PokoleńKiedyś jak dzieci były małe często robiłam gofry. Zawsze je bardzo lubiliśmy, są pyszne. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Dodawać po jednym jajku ,nie przerywając mieszania. Wlać mleko kokosowe, dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Tak przygotowane ciasto porcjami wlewać do gofrownicy. Smażyć na złoty kolor. Udekorować
Kuchnia Pokoleńorzechów włoskich 3 jabłka pokrojone w kostkę 2 łyżki rodzynków 2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 szklanki wiśni z syropu ( KLIK ) Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrem na puch. 2. Dodajemy porcjami mąkę przesianą z sodą i cynamonem, a na końcu olej. 3. Do ciasta dodajemy owoce, orzechy i bakalie, mieszamy łyżką. 4. Ciasto przekładamy do dowolnej foremki
Kuchnia domowa Anipomarańczy na lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki likieru advocat Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem a następnie dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie jednolita dodać śmietanę, później advocat a na końcu mąki. Powoli zmiksować. Z białek ubić piane i delikatnie wmieszac
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabudynie bananowe * 2 galaretki cytrynowe * 4-5 bananów Przygotowanie : Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając pół szklanki mniej mleka. Wystudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, 1/3 kremu oraz plasterki banana. Czynność powtórzyć. Na ostatnią warstwę herbatników wyłożyć krem. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku. Wystudzić
Magiczne Życie Martyrazu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie uwielbiam wszystko co kokosowe! Jak się potem okazało ciasto znane jest w sieci pod nazwą Łabędzi Puch. Smakuje obłędnie! Połączenie słodkiej, kokosowej masy „budyniowej” z lekko kwaśnym dżemem i chrupiącą kruszonką tworzy fantastyczną całość, które żaden łasuch się nie oprze! Co jest jeszcze zaskakujące?! Masa jest
Ostra na Słodkobyło odczucie ciepła, a następnie komfortu. Podczas testowania zanotowałam klika zalet. Kołdra okazała się bardzo ciepła i miła w dotyku . Śpiąc pod nią miałam wrażenie jakby otulał mnie puch, ponieważ jest bardzo, ale to bardzo lekka , co sprawia ,że nie czujemy się przytłoczeni ciężarem typowych starych kołder czy pierzyn. Jej przyjemny dotyk sprawia ,że równie dobrze nie trzeba
W Moim Magicznym DomuWszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Jabłka obrać, pokroić w plastry (pomogłam sobie szatkownicą), dodać cynamonu wedle uznania i wymieszać. 3. Margarynę lub masło utrzeć na puch z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku, a następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia się składników. 4. 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem
Kuchnia domowa Anitemp. 180*. W ganku zagotować mleko z cukrem i kaszą cały czas mieszając. Masa powinna wyraźnie zgęstnieć jak budyń. Ugotowaną kaszę wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,następnie dodawać porcjami kaszę cały czas miksować aby powstał puszysty krem. Na koniec dodać ekstrakt i sok z cytryny. Gotowym kremem przełożyć upieczone placki. Składniki polewy roztopić
Kolorowa kuchnia Elkicukier i obie mąki. Tą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i zagotowujemy mieszając, bo krem nam się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy stopniowo budyń i nutellę. Dodatkowo: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatny 3-4 łyżki mleka słoik dżemu (u mnie malinowy) herbatniki
Cynamonowe szczęścieponiżej przepis). MASA KAWOWA: - 1 opakowanie serka mascarpone - 3 łyżeczki zaparzonego espresso - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki płynu z żelatyną Serek mascarpone ubij mikserem na gładki puch, dodaj kawę, cukier i żelatynę. Dalej ubijaj, masa jest gotowa do przełożenia tortu. Przykrywamy środkowym blatem biszkoptu, nasączamy go ponczem. I wykonujemy trzecią masę. MASA BITA ŚMIETANA
SMYKWKUCHNIksylitolem i syropem klonowym wsypać płatki jaglane, żurawinę i rodzynki, wymieszać, odstawić aby płatki zmiękły i wchłonęły płyn. Miękkie masło o temp pokojowej utrzeć na puch, ucierając wbijać po jednym jajku, do masy dodać namoczone i wystudzone płatki, mąkę i na samym końcu starte warzywa. Wymieszać krótko mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia. Ciasto
Wanilia i Kardamon