puch - 3415 przepisów (strona:114/228)

Najszybsze muffiny 151

czekoladowych kropel do wypieków 4 jaja szklanka cukru 4 łyżki oleju kokosowego lub pół margaryny- rozpuść i wystudź łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki Ubij jaja na puch. Dodaj do masy mąkę, miksuj. Dodaj proszek do pieczenia oraz rozpuszczony tłuszcz. Miksuj. Następnie wsyp krople czekoladowe , ja swoje zakupiłam w Lidl'u i jestem z nich zadowolona. Mają

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z pierniczkami 163

cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1/4 kostki palmy 1 łyżeczka żelatyny Sernik: Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodawać stopniowo ser. Dodać ostudzone stopione mało, budyń i krupczatkę, wymieszać. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli i wymieszać z masą serową. Tortownicę (24cm) posmarować

Smakołyki Asi
Tort, Torty, Torciki 250

Owocową Nutą Tort Mocno Czekoladowy AL'A Tiramisu Tort OREO Zawijany Tort z Powidłem Śliwkowym Tort Napoleon Tort Czekoladowo-Owocowy Tort z Frużeliną Wiśniową Tort Orzechowy Brzoskwiniowy Puch Truskawkowa Bomba w Lustrzanej Glazurze Tort Mocno Truskawkowy Tort Truskawkowy z Lemon Curd Tort Brzoskwiniowy Kwiat Owocowe "Tiramisu" Tarta z Owocami Sernik z Wiśniową Niespodzianką Sernik z Borówkami Wiśniowy sero

Kulinarna (nie)codzienność
Sernik z ziemniakami 149

waniliowego -6 jaj -150 gramów stopionego, schłodzonego masła -1 łyżka mąki ziemniaczanej - herbatniki na dno formy  Wykonanie: Jaja ubijamy z ksylitolem i cukrem waniliowym  na puch, dodałam zmielony twaróg oraz ugotowane zmielone ziemniaki . Masło rozpuściłam i letnie dodałam do reszty składników, mąkę również dodałam na samym końcu.Formę wyłożyłam papierem do pieczenia, wyłożyłam herbatniki

Różowa kuchnia
Isla flotante, czyli pływające wyspy bezowe w kremie waniliowym 144

wlałam do połamanej w kostkę czekolady. Wymieszałam, żeby się czekolada rozpuściła. Odstawiłam na pól godziny do wystudzenia. Zmiksowałam małe beziki na drobne cząstki. Kremówkę (36%) ubiłam na puch i wymieszałam   z   rozpuszczoną w śmietance czekoladą i zmielonymi bezikami.   Wszystko dokładnie wymieszałam.   Powstał puszysty krem czekoladowy. Mus    przełożyłam do szprycy i napełniłam

Kuchnia u Krysi
Szybki ucierany placek z jabłkami a' la szarlotka z kokosową nutą 502

musicie zwiększyć ilość oleju kokosowego i dołożyć jeszcze jedno jajeczko. Jabłka obierzcie , pokrójcie w ćwiartki i poszatkujcie na plastry.Wymieszajcie z cynamonem, kardamonem. Zmiksujcie cukier z jajami na puch. Dodajcie mąki z proszkiem do pieczenia miksujcie. Następnie wlejcie olej i połączcie wszystko. Raz ciasto wyjdzie rzadkie, raz może wyjść kremowe. To bez znaczenia, ważne by dało się rozprowadzić

Z Kuchni Do Kuchni
BABKA SZPINAKOWA – przepyszna! 225

pieczenia l 2 łyżeczki * sól – 1 szczypta DODATKOWO: lukier + skorka pomarańczowa ( lub bakalie ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczony szpinak miksujemy na gładko z olejem. W misce ubijamy na puch jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytryny oraz szpinak – miksujemy dalej. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz solą, mieszamy i wlewamy do foremki wyłożonej

Ostra na Słodko
ROGALE MARCIŃSKIE – najlepsze! 183

cukru, 2 łyżkami mąki i 4 łyżkami ciepłego, ale nie gorącego mleka – odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 minut w ciepłe miejsce. Jajka oraz żółtka ucieramy na puch, dodajemy wyrośnięty zaczyn oraz resztę ciepłego mleka. Wszystko razem mieszamy, wsypujemy mąkę przesianą z solą i zagniatamy ręcznie przez ok. 10 minut. Po zagnieceniu powoli wlewamy roztopione, przestudzone masło

Ostra na Słodko
Piegusek ananasowy 205

ciągle mieszając zagotować, zestawić z ognia jak tylko budyń zgęstnieje. Wystudzić.  Ananasy osączyć z soku-sok zachować do ponczu. Pokroić w kostkę. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce zimnego budyniu, zmiksować na krem, pod koniec wlać tężejącą ale cały czas płynną galaretkę , dodać ananasy wymieszać . Sok z ananasa wymieszać z martini lub wódką nasączyć biszkopt

Wanilia i Kardamon
Tort z kremem i karmelizowaną gruszką 122

gruszkę karmelizowaną: 6 łyżek masła 6 średnich gruszek takich średnio twardych 4 łyżki cukru brązowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Mąkę przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy w jedna stronę.Formę tortową 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto biszkoptowe. Piekę 20 minut w 170 stopniach.Po

Różowa kuchnia
Przekładaniec leśny mech ze szpinakiem i kremem 470

cukier waniliowy oraz szklankę mleka i miksujemy na gładko. Wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy do zgęstnienia (jak budyń) Studzimy Masło lub margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu. I krem gotowy :-) Pierwszy spód ciasta lekko ponczujemy (poncz woda+sok z cytryny) Dajemy połowę kremu, przykrywamy drugim spodem, ponczujemy dajemy resztę kremu. Całość posypujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Fale Dunaju po mojemu 177

180st. KREM: Większą część mleka zagotować, w mniejszej ilości mleka rozpuścić budynie i zalać na gotujące mleko, mieszać, aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć na puch dokładać po łyżce zimnego kremu, aż do wykończenia. Na zimny upieczony placek wyłożyć gotowy krem. POLEWA: Wszystkie składniki na polewę dać do rondelka. Postawić na ogniu, ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia

Gotuję Testuję
Piernik bardzo prosty i pyszny 190

wody. Gotować chwilkę aż postanie karmel. Nie za długo bo powstanie kamień. Cukier ma się rozpuścić i lekko nabrać złotego koloru. Lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać śmietanę, olej, powidła,miód, wlać karmel i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, przyprawę do piernika, kakao i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Dużą keksówkę (podłużną

Kuchnia Pokoleń
Puszysty omlet z owocami granata i śmietaną 94

Pyszny omlet, polecam bardzo. Takie śniadanie to rozkosz:) Przepis na thermomix na dole Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodać szczyptę soli. Żółtka utrzeć na puch z 1 łyżeczką cukru pudru. Do ubitych żółtek dodać białka i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać łyżkę mąki i wymieszać powoli bardzo delikatnie. Na patelni roztopić mało, wylać masę jajeczną. Smażyć

Kuchnia Pokoleń
Kokosowe gofry 135

Kiedyś jak dzieci były małe często robiłam gofry. Zawsze je bardzo lubiliśmy, są pyszne. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Dodawać po jednym jajku ,nie przerywając mieszania. Wlać mleko kokosowe, dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Tak przygotowane ciasto porcjami wlewać do gofrownicy. Smażyć na złoty kolor. Udekorować

Kuchnia Pokoleń