weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast. Jeśli nie robiliście jeszcze tego ciacha to polecam, bo jest pyszne. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwoda, 1 łyżka masło, 125g cukier, 150g mąka pszenna, 60g kakao ciemne, 60g mleko, 1/2l sól, szczypta Przygotowanie Masło roztapiamy, studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem i wodą na puch. Nadal miksując dodajemy masło. Dosypujemy przesianą mąkę z kakao. Na końcu dolewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z ciastem. Blaszkę
Gotowanie moimi oczamiDODATKOWO: * masło orzechowe do przełożenia * orzechy do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Obrana marchew ścieramy na drobnych oczkach. Obrane orzechy drobno siekamy. Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na gładki puch, , dodajemy marchew, orzechy oraz mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i cynamonem – wszystko razem dokładnie miksujemy, Wlewamy wiśniówkę, dodajemy ubite na sztywno ze szczyptą soli białka i wszystko
Ostra na Słodkozetrzeć z nich skórkę. Następnie resztę skóry dokładnie zdjąć a owoce pokroić w plasterki. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na puch, nadal ucierając dodać ser, kasze mannę, skórkę i olej. Dokładnie ale krótko zmiksować. Foremkę wyścielić papierem do pieczenia i wylać masę serową. Na wierzchu ułożyć plasterki pomarańczy. Piekarnik nagrzać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarozgrzania w ten zimny, listopadowy wieczór, na wierzch dodałam przygotowane poprzedniego dnia palone migdały. Nadały kawie dodatkowej słodyczy i chrupiących niespodzianek, które zatopiły się w lekkiej jak puch pianie z mleka. Wyszło naprawdę pysznie i jestem pewna, że taką kawkę będę popijała aż do Świąt. A Wy? Pamiętacie jeszcze Inkę...? Inka z palonymi migdałami Składniki: (na 1 porcję
Pożeraczka, czyli raz adobrzemleka, gdyż potrzebowałam do dwóch celów – do ciasta i dla bratanka, który takiego torcika niestety jeszcze nie jada, a to mleko pija chętnie. Masło utrzyj z cukrem na puch. Masa powinna być jasna. Dodać olejek , ciągle miksując wlać również mleko. Krem nie powinien być gęsty ale gładki. Jeśli wyjdzie zbyt gesty dodaj trochę mleka, jeśli wyjdzie zbyt rzadki
Z Kuchni Do Kuchnipuder do posypania płatki migdałów kilka jabłek pokrojonych w kostkę + cynamon Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Obtocz w cynamonie.Rozpuść masło. Wystudź. Cukier utrzyj z jajami na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciągle miksując dodaj rozpuszczone masło. Do ciasta dodaj jabłka i wymieszaj łopatką. Keksówkę, dość długą , wyłóż papierem. Wyłóż i wyrównaj ciasto. Posyp
Z Kuchni Do Kuchnikarmel robimy sami z mleka słodkiego skondensowanego - to porada tutaj . Jeśli z gotowej masy krówkowej - to sprawa jest prosta:) Na masę karmelową ucieramy masło na puch a następnie dodajemy po jednej łyżce stołowej masy krówkowej lub naszej, zrobionej z mleka skondensowanego. Ucieramy do momentu uzyskania jednolitej masy. Masa karmelowa gotowa Wystudzony biszkopt kroimy
Szczęśliwa kuchniaprzez 35-40 minut. Sprawdzić stan upieczenia za pomocą drewnianego patyczka. Jak jest suchy to znaczy że ciasto jest gotowe. Ostudzić. Krem – masło z cukrem utrzeć na puch. Podczas mieszania dodać po jednym jajku i dokładnie utrzeć. Na koniec dodać kakao. Wlać spirytus w którym moczyły się wiśnie. Dodać według uznania. Krem rozłożyć na górze ciasta. Jeśli
Kuchnia Pokoleńszklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrami na biały puch. Dolewamy olej, nadal miksujemy. Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia, solą. Stopniowo dodajemy do miksowanej masy, dodajemy też cynamon. Dokładamy orzechy i marchewkę. Dno prodiża wykładamy papierem
Z Majeczką w kuchnisyropie 1 wafel Prince polo Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki muszą mieć temp pokojową. Mąkę pszenną mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka ubijamy na puch z brązowym cukrem, wlewamy mleko oraz olej, mieszamy. Wsypujemy mąkę z kakao, mieszamy ręcznie trzepaczką tylko do połączenia. Gotowe ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej pergaminem. Pieczemy 35 minut
Wanilia i Kardamonmąki miksujemy. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Doprowadzamy do wrzenia, dobrze mieszając, by nie powstały grudki. Ugotowany budyń przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy sok z cytryny, a następnie rum. Krótko miksujemy. Składniki ponczu mieszamy. W tortownicy o średnicy 24cm
Moje-pitraszenieDekoracja: serduszka z czekolady i listki z czekolady Wykonanie biszkoptu: Jaja o temp pokojowej wbijam do miski i wsypuje cukier waniliowy.Miksuje do momentu , aż zrobi się puch. Mąkę wsypuje do kubka sito i nad ubitymi jajami przesiewam i delikatnie mieszam w jedna stronę .Formę okrągłą tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki. Wykładam ciasto biszkoptowe
Różowa kuchniablatem, wyłożyć resztę musu i kremu. Położyć ostatni blat, lekko docisnąć, schłodzić. Jeżeli decydujemy się na dekorację masą cukrową należy przygotować krem maślany (200 g masła utrzeć na puch z 1/2 szkl cukru pudru i odrobiną ekstraktu waniliowego). Warstwą takiego kremu posmarować wierzch i boki tortu, następnie odłożyć do stężenia w lodówce. Masę cukrową przygotowałam sama, wg tego
6niebopierniki kojarzę z miesiącem grudniem, przygotowaniami świątecznymi lub późną jesienią i gorącym grzańcem w kubeczku, pachnącym pomarańczą i goździkami. Te rogaliki mimo drożdży nie są miękkie jak puch, ponieważ schłodzenie ciasta dodaje im delikatnej kruchości, która idealnie komponuje się z marmoladą jak i nutellą (robię je w dwóch wersjach). Spróbujcie :) Składniki: 30dag świeżych drożdży 25dag mąki + 1 łyżka
ChilliJemy