szarlotka - 4737 przepisów (strona:96/316)

Karmelowa tarta z jabłkami 153

pierwszy rzut oka jakość tak średnio mi to pasowało, ale Miśki po 3 dniach mojej nieobecności zjedzą wszystko, więc zaryzykowałam i w ten oto sposób powstała chyba najlepsza moja szarlotka. Sos toffi (masa krówkowa) w połączeniu z korzennymi przyprawami i jabłkami daje niesamowity efekt. Aż strach się przyznać, ale Miski zjadły połowe tego ciasta na śniadanie Składniki na formę

greenscarf
Szarlotka 57

Ciągle szukam przepisu na najlepszą szarlotkę. Przepis poniżej jest autorstwa mojej mamy a szarlotka wg niego gości na naszym stole wiele lat. Polecam i życzę smacznego :) Składniki (na blaszkę o wymiarach  25 x 33 cm ) : Na ciasto: 500 g mąki tortowej 1/2 szklanki śmietany gęstej 18% 4 żółtka 1 łyżka smalcu 125 g margaryny 1 szklanka cukru

cucinare
Szarlotka z prażonymi jabłkami 115

Pyszna szarlotka z przepisu Doroty z  Moje Wypieki . Zrobiłam nieco mniejszą ilość ciasta ( miałam do dyspozycji tylko 200 g masła), cukier w cieście zastąpiłam ksylitolem i zmniejszyłam jego ilość. Prażone jabłka zrobiłam również wg przepisu  Doroty . Nie dodawałam jednak cukru ponieważ moje jabłka były bardzo słodkie, nie dodałam również cynamonu ani wanilii gdyż nie wszyscy domownicy za tymi(...)przyprawami przepadają. Jabłek było u mnie też zdecydowanie mniej niż w oryginalnym przepisie, raptem połowa.  Mimo tych zmian szarlotka wyszła świetna i niestety z dużym trudem udało mi się uratować kawałek żeby zrobić zdjęcie. Użyłam foremki 21x21x7 cm.  Polecam! Składniki  ciasto: 390 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 50 g ksylitolu

Stare Gary
Szarlotka z jabłkami 91

Bardzo prosty szybki przepis na szarlotkę z jabłkami, która zawsze się udaje. Jest pyszna, domowa rewelacyjna w smaku. Spód kruchego ciasta pokryty jest pysznymi prażonymi jabłkami, wierzch otula pyszna beza z płatkami migdałowymi. Szarlotka smakuje za ciepło i zimno. Składniki · 2 szkl mąki krupczatki · 2 łyżki cukru · 4 żółtka · 250 g masła

Kulinarne pyszności Molki
Jabłka pod kokosową kruszonką 130

Jabłka pod kruszonką z mąki kokosowej. Potrzeba tylko 20 minut i już cieszycie się zapachem szarlotki. jabłka 4 szt. mąka kokosowa 1/2 szklanki maka ryżowa  1/2 szklanki masło/zimny olej kokosowy  75 g cynamon lub przyprawy do szarlotki  1 łyżeczka cukier trzcinowy 2 łyżki  Jabłka zetrzeć na tarce. Dodać cynamon wymieszać. Przełożyć

AZgotuj!
Szarlotka z jabłkami w karmelu 145

Pyszna jesienna szarlotka, upieczona do niedzielnej kawusi. Uwielbiam, jak w cieście coś chrupie, więc do jabłek dodałam figi i płatki migdałów, aby coś chrupało.                                                    Szarlotka z jabłkami w karmelu Składniki : Ciasto kruche : mąka

Kuchnia Danusi
Tradycyjna szarlotka z bezą na kruchym cieście. 358

Dziś mam dla Was szarlotkę, to takie ciasto które wyjątkowo kojarzy się z jesienna aura którą właśnie możemy zaobserwować za oknami. To taka szarlotka w tradycyjnym wydaniu, Taka która zawsze można było zjeść w moim rodzinnym domu. Składniki na ciasto; 50 dag mąki pszennej 25 dag masła lub margaryny 5 żółtek pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru pudru

Radość kipiąca uśmiechem.
Jabłecznik 114

zrobienia, a do tego z dużą ilością pysznych jabłek. - zawsze wychodzi i długo zachowuje świeżość - sprawdzony, tradycyjny przepis na maśle - dużo owoców i chrupiąca cynamonowa kruszonka Jeśli zaś szarlotka , to tylko na kruchym cieście. Moja szarlotka, to przepis również dla początkującym. Nie ma potrzeby prażenia wcześniej jabłek. Nie trzeba też podpiekać osobno kruchego spodu. A do tego zrobisz ją tylko

AniaGotuje.pl
Jak zrobić domowy ocet jabłkowy ? 125

przeczytałam i obejrzałam sporo treści w  internecie oraz w książce APTEKA NATURY Jadwigi Górnickiej. Zebrane Wiadomości wykorzystałam do zrobienia własnego octu. Jabłek jest pod dostatkiem, więc oprócz soków, szarlotek i musów możne chcecie zrobić też ten eliksir zdrowia Do wykonania octu jabłkowego potrzebne są dobre jabłka, niepryskane, z drzewa rosnącego jak najdalej od autostrad i ulic.  7 grubo(...)przygotowania takiego octu nie używamy cukru lub miodu ponieważ w soku zawarte są cukry.  Do zrobienia octu można także wykorzystać skórki i ogryzki ( np. przy robieniu szarlotki z antonówek). Można także dodać do słoja skórkę z żytniego chleba na zakwasie.  Ocet jabłkowy nie robimy z  papierówek, ze względu na niską zawartość składników mineralnych. Naturalny osad na dnie

AZgotuj!
Ciasto z Jabłkami w Polewie 243

proste i uważam, że szybkie (tylko trzeba poczekać, aż ciasto się schłodzi). Wspaniałe jesienne ciasto, polecam… (przepis ciut zmodyfikowany z książki „100 najsłynniejszych wypieków świata”). Polecam również moją fantastyczną szarlotkę :) – Pyszna Szarlotka Natalii z Orzechami i Kruszonką (klik) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z Jabłkami w Polewie Składniki: Ciasto: 220g

Mała Cukierenka
Przepis #178 Mini Szarlotki - bez laktozy, jajek i glutenu 127

ścieramy na tarce. Odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy cynamon i mieszamy. Tak przygotowane jabłka przekładamy do wcześniej wyłożonych ciastem foremek. Pozostałą część ciasta kruszymy z płatkami migdałowymi i posypujemy szarlotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Mini szarlotki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. B ędą idealne dla tych, którzy obawiają się że robiąc dużą blachę zjedliby

Health-Fit-Life
Szarlotka z orzechową kruszonką 114

bułka tarta do posypania formy masło do wysmarowania formy Farsz jabłkowy: 1,30g jabłek (waga po obraniu) 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka cukru wanilinowego 3 łyżki przyprawy do szarlotki 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka orzechowa: 100g orzechów włoskich 120g mąki pszennej 100g cukru 80g masła ekstra Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, masło i wszystko posiekać(...)piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. 2. Farsz jabłkowy: Jabłka obrać ze skórki, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem trzcinowym, wanilinowym, przyprawą do szarlotki, cynamonem i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć na patelnię i smażyć kilka minut. 3. Kruszonka: Orzechy bardzo drobno posiekać. Masło, mąkę, orzechy i cukier wymieszać, następnie rozcierać palcami aż powstaną okruchy

Szalona Kuchnia Eweliny