Szarlotka w półkruchym cieście.

Szarlotka w półkruchym cieście.

Szarlotka w półkruchym cieście.

     Pyszna, soczysta szarlotka w półkruchym cieście zadowoli podniebienia wszystkich. Klasyczny, prosty przepis na wyjątkowo smaczne ciasto, podane na ciepło idealnie sprawdzi się w chłodne, jesienne dni. Polecam ;) Szarlotka w półkruchym cieście FORMA 24x30 cm 500 g mąki pszennej 1 szklanka cukru (odjąć 2 łyżki do masy jabłkowej) 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru z wanilią szczypta soli 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% NADZIENIE JABŁKOWE 1 kg jabłek 2 łyżki cukru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.